![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Ellerinize sağlık sevgili cecey07, elinizden iş geliyor maşaal, aler edevat olarak imkanlarınızda var anlaşılan, geriye arızasız sağlıklı çalışan bir sistem kurmak kalıyor. Önceleri amatörce hevese kapılıp bir an önce çalışsın diyoruz ama birsüre sonra düşünemediğimiz , veya arayıpta bulamadığımız malzemeler yüzünden bazı aksamalar olabiliyor.Sisteminizin alt yapısı güzel ahşap ayaklar gayet güzel görünüyor, inşallah bir aksama olmazda emeğinizin karşılığı alırsınız.Tebrik ederim çok güzel. Ancak tarım biraz sabır istiyor. bitkilerin yeni yer ve ortamlarında bazı stres sorunları olabiliyor. Birsüre sonra herşey yoluna girer. Kolaygelsin, başarılar dilerim. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2010
|
Alıntı:
Bir sorum var; Salatalıkların ec si hiç düşmüyor bu normal midir? |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2010
|
Perlitin üstünü önce ışık almaması için koyu renk bir örtüyle kaplayıp üzerini de aluminyum folyo **** beyaz renk örtüyle kaplarsınız hem yosun hem ısınma problemini çözebilirsiniz. Sorunun adresi ben değilim ama ec' nin sabit kalması, solusyonun bitkinin istediği dengede olduğunu gösterir diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın cecey07,Benim fikrim her zaman salatalığı yetiştireceğimiz yere doğrudan ekmek.Çünkü; salatalığın kökleri çok hassas dikim yapınca kayıplar çok oluyor.Siz toprağa salatalıkları çıplak kök olarakmı diktiniz? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Çıplak kök dediğinizi pek anlamadım ama benim dikim şeklim böyleydi. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
)Ama siz torfuyla kökleri kıpırdatmadan dikmişsiniz.Doğrusunu yapmışsınız.Gerçektende topraklı ile topraksız tarım arasında baya fark var.Bu gidişle bende bir düzenek yapacağım harhalde. Çalışmalarınızda başarılar.Saygılarımla. |
|
|
|
|
![]() |
|
|