![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2008
|
buda elim ayağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jibuti oğlun çok tatlı maaşallah, Allah sağlıklı, mutlu, başarılı bir ömür versin hepimizin evlatlarına. Benim avatarımdaki de benim kızım ![]() Bitkilerin de oldukca sağlıklı görünüyor. Sistemler de başarılı. Ben yanlış mı görüyorum yoksa marullarla çilekler aynı sistemden mi besleniyor? Ben farklı besin kiti kullanılması gerek diye biliyordum. Aynı kit kullanılabiliyor mu? Kolay gelsin. Düzenleyen Şule68 : 21-11-2008 saat 21:52 Neden: Ekleme yapmak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sevgili arkadaşım nerelerdesin sesin soluğun çıkmıyor hımmm? Kızın çok tatlı gerçekten. Beslenebiliyor, yanlış hatırlamıyorsam,kudret hocamın besin kitleri ile gönderdiği kullanma talimatında da yazıyor.Aslında sen haklısın farklılık gösteriyordor mutlaka ama şimdilik bir sorun yok.Aslında çilekler için besin eriyiğini marullar içinde kullanıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
sayın jibuti, du devir daimi için nasıl bir motor kullanıyorsun. Perlitleri neden aldınız, ne kadara kaç poşet doldu, poşeylerin altından kaç delik açtınız ? Hayırlı olsun ben işte bu kapasitede bir çalışma yapmak istiyoryum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Sayın nariçi cevap biraz gecitti kusura bakmayın.Perlitleri nette tesadüfen bulduğum bir siteden aldım.http://www.izomarket.com/index.php?sayfa=5&UID=54 adresi bu.Benim aldığımdan şuanda fiyatları (10.50ytl) biraz farklı.Ben bütün gördüğünüz serayı 9 torba sipariş ederek yaptım.Poşetlerin altına mümkün olduğunca, çivi ısıtarak delik açtım drenaj iyi olsun diye. Pompayı da dalgıç pompa aldım.Sistemim için yeterli ama sizin sisteminizin boyu ve kaç sıra olacağı bunda belirleyici olacak. Teknik adı akıllı priz,dijital akıllı priz 7 gün 24 saat ayarlama yapabiliyorsunuz.İnternette bazı sitelerde var 20 ytl civarı fakat bu tip akıllı pirizler pompaları çalıştırmıyor ancak lambaları veya buna benzer küçük şeyleri.Benim kullandığım akıllı prizin fiyatı 70 ytl.Birde iyi bir elektirkçiye giderseniz prize bir temeşe devresi taktırın ki akım düşüp yükseldiğinde priz kendini ve dolayısıyla ona bağlı olan bütün ekipmanları korumaya alsın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim sayın Jibuti, sizin poşetler damlama yöntemi ile mi besleniyor? Altları delik olduğundan dolma boşalma durumu mümkün olmaz.! Perlitler kaç litre-kg lık torbalarda satılıyor, torba fiyatı mı söylediğiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
Sayın nariçi sulama sistemi damlama değil.Gördüğünüz su borularına 1,55mm lik elikler açtım o şekilde ne kadar sulamak isterseniz akıllı prizi ayarlayıp dk kada kaç cc istiyorsanız ayarlayabilirsiniz.Perlitler kğ olarak değil lt olarak satılıyor enazından benim aldıklarım öyle.Söylediğim torba fiyatı (10,50), torbalar 100 lt lik. Dolma boşalma sorunuzu anlayamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
|
Yani durgun su kültürü değil toprak benzeri sulama mı oluyor. Yoksa alttan tekrar suyu toplayıp besin deposundan tekrar mı veriliyor demiştim. Torbalar delik olduğuna göre besin suyu ile dolmayacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
|
Domateslerde yaptığım sistem katı ortam.Belirli saat aralıklarında belirli oranda su veriyorum altları delik olduğundan su drenaj yoluyla tekrar besin eriyiği tankına dönüyor ve tekrar pompalanıyor.Perlit yeteri kadar suyu tutuyor ve gözenekli olduğundan yeterli oksijeni de almasını sağlıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
domateslerde son durum
bunları bugün çektim kuzucuklarımın son durumu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Sevgili jibuti bayağı ilerleme var gördüğüm kadarıyla.Domatesler çok canlı maaşallah. Ellerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun sevgili hocam, bunlar sizlerin sayesinde bu haldeler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
Elinize sağlık Sayın jibuti çalışmalarınızı gördükçe yazı sabırsızlıkla bekliyorum. Ben de birkaç kök red robin tohumu ektim içerde pencere önünde denemek istiyorum bakalım nekadar başarılı olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-09-2008
|
Sayın jibuti, epeyce özenli hazırlanmış sisteminiz çok güzel görünüyor... Umarım gördüğüm domates, marul ve çilekten ağız tadıyla yemek nasip olur... Ellerinize sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jibuti, askı ipleri dışında herşey mükemmel gözüküyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili envor askı ipleri konusunda haklısın zaten geçici olarak yaptım onu.Boyları uzadu kırılmalarından korktuğum için acilen yaptım.Sanayide demir askı yapıyorum domatesler için.Bilgiler için teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili elektronik olur neden olmasın sizde bu konuda çok tecrübeli ve çalışmaları olab birisiniz unutmayın siz ve sizin gibilerin yaptığı şeylere bakarak ve okuyarak yaptım öncelik hep sizlerde teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
|
Sayın firarisözler güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2007
|
Arkadaşım çok güzel olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Bence yapmaya çalıştıklarım kelimesi az olmuş .Çok başarılı tebrikler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
|
Sayın fahrikucuktaş ve sayın oğuz alper yorumlarınız için çok teşekkürler.Yeni resimleri yakında yükleyeceğim özel sorunlarım nedeniyle forumdan biraz uzak kaldım özür dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar uzun bir süredir sizleri habersiz bıraktığım için özür dilerim.Özel meselelerim yüzünden forumdan uzak kalmak zorunda kaldım. Domateslerime gelince maalesef sökmek zorunda kaldım nedeni sizlerin gördüğü resimlerden sonra domateslerim boy atmamaya sadece gövdelerini kalınlaştırmaya başladı yani bitki büyümesi çok yavaşladı hiç domates yapmadı nerdeyse çiçekler açmadan saplarından sararıyordu sevgili envor kardeşime videosunu gönderdim oda maalesef kıvırcık virüsü olduğunu sökmem gerektiğini söyledi ![]() Ama pes etmek yok yeni fidelerim sevgili envor kardeşimin çabalarıyla geldi.Yakında resimlerini yükleyeceğim.Bilgilerinize. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Hoşgeldin sevgili jibuti özledik doğrusu. Çalişmalarınızı keyf ile izliyorduk birden kayboldunuz. Cana gelmesin, Tarımla uğraşırken helede amatörken böyle şeyler olabilir.Ama her kazançta bir kayıp ,her kayıpta bir kazanç vardır.Umarım edindiğiniz tecrübeler bundan sonraki başarılarınızın ışığı olur. Sevgili jibuti. domatesleri sökmeden önce resimlerini çektinizmi. Paylaşırsan herkese bir fikir verir kanısındayım. Çalışmalarında başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
|
sevgili kudret hocam resim değil ama kameraya çekmiştim ordan resimleyip foruma koyacağım biraz geç oluyor kusura bakmayın ama yeni fidelerle ilgilendiğim ve düzeneği değiştirdiğimden dolayı geciktim özür dilerim.Ama istediğiniz resimleri ve yeni fideleri resimleyip ekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
|
merhaba sevgili arkadaşlar biliyorum uzun zaman oldu sizlerle beraber olmayayı ama hiç boş durmadım.İlk denememde başıma gelenleri biliyorsunuz çok üzdü beni ama pes etmedim ve yeniden denedim 21.ocak.2009 tarihinde yeni fideleri ekip tekrar denemeye başladım sizlere video olarak sunmak istedim yeni videoların yüklemede hata olmazsa eğer yarın linkini vereceğim herkese kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
|
linkler
http://www.izlesene.com/video/amator-jibuti/762865 bu sefer ki fidelerim küçük olarak geldi ama bu konuda envora çok teşekkür ederim o olmasaydı fideleri bulmam imkansızdı çok teşekkürler kardeşim. http://www.izlesene.com/video/amator-jibuti/762944 http://www.izlesene.com/video/amator-jibuti/773510 şimdilik bu kadar son durumlarını ve domatesli halini yükleyeceğim herkese kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
|
son resimler
arkadaşlar videodan önce resimleri yükleyeyim dedim ne olur ne olmaz paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|