agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Evcil Hayvanlar / Genel
(https)

Beğeni Düzeni113Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-02-2010, 17:41   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-12-2009
Merhaba!
Bende artık yanımda olmayan sevgili köpeğim Aleksin anılarını yazmak istiyorum.
küçük bir depresyon olayından başlayabilirim.
Bir sabah yatağımda gözlerimi açtım,ve yerde bana bakarak uyanmamı bekleyen sevgili köpeğimin yatağa atlayıp benle oynamasını beklemeye başladım.O ise bana manalı manalı bakıp oturuyordu..Gel oğlum.Gel oğlum.Çıt yok.Sonra zar zor yanıma çıktı.tek ayağını havaya kaldırıp bekledi.aa bi baktım ayağıyla yere basamıyo.tek bacak sürekli havada.nasıl hazırlanıp,onu kucaklayıp veterinere koştuğumu hatırlamıyorum.o sırada 7-8 yaşında vardı.Veteriner önce kireçlenme olabilir dedi.muayne etti.bişey yok..ay nasıl sinirim bozuldu anlatamam.doktorumuz dediki böyle alışırsa yere bidaha basmaz...
sonra da şöyle devam etti: dün canını sıkan bişey oldumu.(((( dün evde çocuklu misafir vardı bende onu masanın ayağına bağlamıştım.bütün olay bundan ibaret...sonra yavaş yavaş yavaş yere bastı.Çok üç kağıtçıydı(biraz kaba oldu bu tabir)
Allah cennete her hayvandan bir tane koyacakmış numune olsun diye.onun Alex olacağını ve onu görebileceğimi ümit ediyorum.Onun resmini becerebilirsem ekleyeceğim.

gökceada ve Aykor beğendi.
huripek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2010, 17:48   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-12-2009
alex

Merhaba!
Bende artık yanımda olmayan sevgili köpeğim Aleksin anılarını yazmak istiyorum.
küçük bir depresyon olayından başlayabilirim.
Bir sabah yatağımda gözlerimi açtım,ve yerde bana bakarak uyanmamı bekleyen sevgili köpeğimin yatağa atlayıp benle oynamasını beklemeye başladım.O ise bana manalı manalı bakıp oturuyordu..Gel oğlum.Gel oğlum.Çıt yok.Sonra zar zor yanıma çıktı.tek ayağını havaya kaldırıp bekledi.aa bi baktım ayağıyla yere basamıyo.tek bacak sürekli havada.nasıl hazırlanıp,onu kucaklayıp veterinere koştuğumu hatırlamıyorum.o sırada 7-8 yaşında vardı.Veteriner önce kireçlenme olabilir dedi.muayne etti.bişey yok..ay nasıl sinirim bozuldu anlatamam.doktorumuz dediki böyle alışırsa yere bidaha basmaz...
sonra da şöyle devam etti: dün canını sıkan bişey oldumu.(((( dün evde çocuklu misafir vardı bende onu masanın ayağına bağlamıştım.bütün olay bundan ibaret...sonra yavaş yavaş yavaş yere bastı.Çok üç kağıtçıydı(biraz kaba oldu bu tabir)
Allah cennete her hayvandan bir tane koyacakmış numune olsun diye.onun Alex olacağını ve onu görebileceğimi ümit ediyorum.[/QUOTE]

Eklenen Resimler

huripek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2010, 00:55   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-03-2007
Yunanistan`dan iki animi ayri ayri sizlerle paylasmak istiyorum.
1990 yilinda Samoz adasinda yaptigimiz tatilden dönecegimiz gün esim esyalarimizi toplarken bende gemimizin yerini ögrenmek amaciyla limana gitmis ve gec kalma korkusuyla acele otele dönüyordum ki; sag tarafimsan bir köpek benimle yürüyor,gözleri bende .ikide bir selam verir gibi sag ayagini kaldiriyordu.Bende ona tatli sözler söyleyip selam veriyordum.bir,iki,üc,bes hayvan gözlerimin icine bakip sag ayagini kaldiriyor (adeta gözüme sokuyor) Toka yapmak istiyor olamali diye sag patisini tokaladigimda parmaklarim yapis ,yapis oldu.Hayvanin ayaginda bir sorun oldugunu o an farkettim.Durdum,patisinin tabanina baktim ki ne göreyim! Yovarlak bir alan iltihaplanmis.Zavalli demeye dilim varmisor,akilli köpek benden yardim istiyordu.Ben köpekle ilgilenirken iki genc bayanda durumu farkedip yanimiza geldi.Veteriner bulmaliyiz diye almanca,fransizca söyledim.Köpegin durumu onlarinda yüregini kaldirmisti ama beni anlamiyorlardi. Doktor,doktor dedim.Daksi,daksi (tamam,tamam) deyip etraftaki kisilerden veteriner adresi sordular.Fiesta ( öylenleri is yerleri kapanir ve herkesin uyudugu zaman) zamani oldugu icin veterinerde kapaliydi.Gemiye gec kalma endisemi bir yana atip careler düsünmeye zorladim kendimi ne yapabilirdi? Iltihapli yeri kaziyip bosaltmaliyim dedim.Eeee sonra? Sonrada sigaralirimi parcalayip tütün bastim olusan cukura.Iyi güzelde neyle baglayacaktim.Hanimlardan biri flarini siyirip uzatti.Bir güzel bagladim köpegimizin patisini.Köpek cok ,ama cok rahatlamis inanin bize yürekten tesekkür ediyordu gözleriyle.Patisini yere rahatca basiyor,bize sürtünüyordu.Ben ve iki hanim ise agliyorduk.Veda etmek icin agzimizi actigimiz an sanki avazimiz ciktigi kadar yüksek sesle aglayabilirdik.Biraz sakinlestikten sonra onlara bu sefer yunanca (cat,pat) Yunanmisiniz diye sordum.Ne (evet) dediler. Ego (ben) Türküm dedim ve yunanlilar ve bir türk bir köpege beraber yardim ettik,beraber agliyoruz,... biz filos`uz (arkadas-dostuz dedim.Ikisi birden boynuma atildi ,sarmas dolas olduk... yasasin halklarin dostlugu,yasasin hayvanlar

Aykor beğendi.
gökceada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2010, 01:59   #4
Ağaç Dostu

Yine Yunanistandayim.Yalniz ve arabamla Türkiyeme gidiyorum.(üc,dört gün sürer yolculugum kimi zamanlar.Güzellikleri yasayarak,ote,pansiyonlarda konaklayarak bir nevi uzatir,ve renklendiririm tatilimi)

Patras bir kücük adadir.Patras limaninda gemiden inip,ayri bir gemiyle yunan ana karasina gectim.(o zamanlar orda onlarin bogaz köprüsü henüz yapilmamisti) Otoban falan yoktu cogu yerlerde . Cok gecmeden bir kasabanin sekiz,on kilometre disinda trafik polisi durdurdu beni.Hizlimi gitmistim ? hic farkinda degilim.Pasaport,ehliyet vb. kontrollerini yapip iyi yolculuklar dilemeleriyle 91 model 205 beygir gücünde,6 silindirli ve 3000 motorlu Mitsubishi Sigma`min gaz pedalina yüklenmemle, frene basmam sanki ayni zamanda oldu.Sag tarafta ,moloz atiklarinin yaninda siyah bir sey gözüme carpmisti.Deri kemik ,kuyrugunda tüy kalmamis bu yaratikla her nasil olmussa saniyenin belkide binde biri göz göze gelmistik.öyle olmaliydi.O gözleri bana ,.. benim gözlerime bakarken görmüs olmaliydim. Arabamdan indim , yanina yaklastim.O da tereddüt icinde bana dogru adim atmak istedi ama buna cesaret edemedi.Kuyrugunu sallamaya calisti.Ama sallayamadi.ürkek ve korkak,memeleri sarkmis,belliki insanlardan(!) cok tekme yemis bir köpekti karsimdaki.Kizim ne oldu sana ,buralara kim atti seni dedim.Oksayip rahatlatmak istedim:Bir deri ,bir kemik oksanacak hic bir yeri kalmamisti.Ama bal rengi,derinlemesine bakan.Insanin yüregine isleyen cok güzel gözleri vardi.Cöktüm yanina,sarildim,sevdim.Kupkuruydu, o temmuz sicaginda kavrulmus gibiydi.Bagaji actim su cikardim avucumdan icti,icti,icti... de sanki kanamadi,doyamadi suya.Bu köpek acliktan ölüyor cabuk ekmek ver dedim.Ekmegi yiyemedi,agzi , damagi kupkuru ve belliki aci icindeydi.

Onu bir veterinere yetistirmek umuduyla arabama aldim.ön koltuga kuruldu.Sag elimle hep oksayip,dayan kizim diyordum.Dayan.Neden sonra aklima kasar peyniri ve sarimsakli peynirim oldugu geldi.Acaba peynir yermiydi? Köpek peynir yermi? yemezmi?diye düsünmektense bir deneyeyim dedim.Saga cektim,peyniri görünce aman nasil yemeye basladi anlatamam. Peynirle kücük parcalar halinde ekmeyin icinden verip doyurdum onu.O koltuguna kuruldu,ben direksiyona gectim.Hic merak etme kizim bir veteriner bulup seni iyilestirecegim diye konusmaya,onunla sakalasmaya ve sohbete gece yarisina kadar devam ettik.Bir cok köy kasaba gecmistik bu ara.Her eczaneye,bakkala veteriner soruyordum.Aldigim tek cevap LAMIA`da bulursun olmustu.Köpegimin adini Lamia koydum.Lamia`ya varmamiz onun kurtulusu olacakti bence.Gece yarisi Lamia`ya vardik.Veteriner varsada kimbilir hangi tavernada.Gece yarisi... simdi ne yapmaliydim?

Lamia`yi Türkiye`ye yakin bir sehre kadar götürecektim.O sehirde veteriner bulacaktim.Veterinere bak hemserim ben Türkiye ye tatile gidiyorum ve su zaman sonra dönüp senden Köpegimi sagligina kavusmus sekilde alacagim.Anlastik mi? anlastik.Kac para istiyorsun ? Su kadar ! Al parani ve Lamia`a iyi bak,... diyecektim ki???

Sabahin ücü gibi , cok genis caddeli,caddesi binlerce tatilci,gezen insan ile dolu bir kasabaya düstü yolum.Benzin almaliydim.Bir benzinciye girdim.Benzin alirken kizli , erkekli genc insanlari sevgiyle izliyordum. Birden sadece insanlarin degil bir cok köpegin,hatta kedininde tatilin keyfini cikardiklarini farkettim.Istisnasiz kim ne yiyorsa köpeklere de veriyordu.Zaten köpeklerde alma,gönül fethetme konusunda uzmanlasmis gibiydiler.
Bu manzarayi seyrederken acliktan ölecegimi anladim.Lamia`nin derdine düsüp ben bir lokma bile yememistim.Arabami benzincinin parkina cekip lokantaya girdigimde ,(ayni türk lokantalari) yumru ,yumru et yemegini de görünce aklim basima geldi.Lamia nasilda sevinecekti.Tezgahtar kiza bana su etlerden iki porsiyon ver,ama götürecegim dedigimde benim yabanci,Türk oldugumu anlayan bayan ohi,ohi (yok-hayir) bu domuz eti sen müslümansin demezmi.Güle,güle anlattim durumu.A daksi,daksi dedi.Kendimede taze fasulye (ölürüm) ve patetes siparis edip Lamia`min yanina gittim. Arabanin disinda yumuldu Lamia etlere,ama ne yumulus.Bende taze fasulyeme ,patatesime yumuldum.

Geri geldigimde Lamia ortalarda yok! Aldimi beni bir endise ne oldu kizima diye!Lamia,Lamia,Lamia diye cigliklarima dayanamamis olmali ki; saklandigi yerden cikti.Nerdesin kizim ödümü patlattin deyip arabanin kapisini acti.Hadi bin kizim!... Lamia nazli,nazli kuyruk sallar ama binmeye yeltenmez. Yardim etmeye calisirim Lamia hanim kendini nazikce geri ceker.Ne yapmak istiyorsun,niyetin nedir derim.Gözlerime gülerek bakar... Lamia güzellesmistir... Lamia orda kalmak ister ... Lamia orada belki benim alamadigim nice hos yemek kokularini almis ve bir daha ac kalmayacag bir yeni kasabasi oldugunu farketmis olmali ki; ne yaptiysam arabaya binmek istemedi.Ama benide bakislariyla hosnut etti.Beni ordan öyle güzel ugurladi ki, gözüm arkada kalmadi.

Sonra ne mi oldu?

Yunanistan boydan boya otoban oldu.Ben otobanlari hala cok az kullansamda,Lamia`yi biraktigim kasabayi acaba Lamia`yi bir daha görebilirmiyim umuduyla her yil ararim.Ama bir türlü bulamam. Aradan yillar gecti.Lamia belki de öldü.Ama ben ölünceye kadar, Lamia`nin hikayesini bilenler yasadikca o hep yasayacak.
Lamia sevgili kizim benim ...

Sadece Lamia icin o yolculugumu uyumadan ,konaklamadan gecirdim,

Gül-bahar ve Aykor beğendi.

Düzenleyen gökceada : 11-02-2010 saat 02:11 Neden: imla
Eski 20-02-2010, 00:10   #5
Ağaç Dostu

Lamia`yi merak edip tanimak isteyen yok mu bu sitede '

Eski 19-04-2012, 01:36   #6
Yeni Üye

Aykor's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökceada Mesajı Göster
Lamia`yi merak edip tanimak isteyen yok mu bu sitede '
Duygulandım...
Dilerim Lamia iyidir ve kalmak isteyip de kaldığı yerde mutludur.

gökceada beğendi.
Aykor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2012, 01:38   #7
Yeni Üye

Aykor's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Arkadaşlar, bu anılarınız öyküleşsin ve çocuklar tarafından okunsun ister misiniz, buna izin verir misiniz?

gökceada beğendi.
Aykor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2012, 01:37   #8
Ağaç Dostu

Benim icin mutluluk olur dostum. Bizler nice bu tür anilar , hikayeler ve anlatimlardan dersler aldik. ****** cocuklara aktarilmasi faydali olur. Yine yunanistanda 90 yilinda yasadigim yarali bir köprk hikayesini yazmis olmaliyim. Selamlar

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025