![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2007
|
Arkadaşlar kuru yoncadan ziyade pelet yonca kasdedilen.Peletleme işleminden sonra yüksek sıcaklık neticesi küf mantar vs oluşumu engellendiğinden ötürü besleme kaynaklı riskler azalmakta. http://www.simseklitarim.com/eng/web...iz.asp?webid=9 daha profosyonel bilgi arayan arkadaşlar Ziraat Fakültelerinin veyahut Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme bölümlerinin ilgili kısımlarından araştıma yapabilirler.Verdiğim adres sıradan bulduğum bir adres ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar taze yonca otu, hayvanın midesinde fermante olur. Buna bağlı olarak hayvanın miedsi şişer ve kan zehirlenmesine yol açar. Yonca otunu 3-4 gün bekletmeden vermeyin. Çayırdan topladığınız otların içinde yabani sarımsak olmamasına dikkat edin. Hemen zehirler. Kokusubdab ayırt edebilirsiniz. Hayvancılık ile uğraşan kişilerin verdiği her çeşit tane yemi ve kuru otu rahatlıkla verebilirsiniz. Ayrıca kuzu büyütme yemide verebilirsiniz. Tavşanlar kendilerini temizlerken bir kısım tüylerini yutarlar. Bu özellikle angora gibi uzun tüylü ırklarda woolblock denen soruna yol açar. Hayvanın yuttuğu tüyler midesinde birikir ve bir süre sonra bir şey yiyemez duruma gelir. Bunun önüne geçmek için haftada bir gün aç bırakmalısınız. Fakat her daim taze suları olmalı. Tavşanlar durgun su yerine akar suyu tercih ederler. Bir musluğu damlatacak şekilde ayarlayıp altına bir kap koymanız yeterlidir. Bu imkanınız yok ise, sularını devamlı tazeleyiniz. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu bu bilgiler Gönlüm minik kuzumu(tavşan ama olsun ) aç bırakmaya elverecek mi bakalım? Şaka bir yana bu tüy meselesini duymuştum ama sık sık tarayarak bunun aşılacağını okumuştum. Angoralara göre tüyleri epey kısa olduğundan 2 haftada bir aç bıraksam![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2009
|
merhabalar, 4 gün once bir tavşan aldım ve ağırlığını hesaba katarsak 20günlük olduğunu zannediyorum.İlk 2 gün sadece kıvırcık verdim daha sonra biraz araştırma yaptım ve çok erken sütten kesildiği için yeşillik vermek doğru değilmiş hemen gidip kuru tavşan maması aldım ancak yemedi.mamayı dövenle un ufak ettim yine yemedi.bunun üstüne yemi aldığım petshoptaki kişi ekmek ver pirinç haşla onları yedir dedi.dün bende bunun üzerine ekmek verdim ama bugun ishal oldu ve bugun ekmekte yemedi herkes başka bişi solüyor bebiş çok küçük ve ishal açıkcası beni korkutuyor ben bu minişe ne yedirebilirim peki?![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-09-2008
|
Bende 2 hafta önce tavşan aldım benimki aldığım yemi yiyor günde bir yaprağın yarısı kadar marul veriyorum sorun olmuyor. Sanırım sorunuzun cevabını http://www.tavsan.org/ bu adreste bulabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2012
|
Off Arkadaslar Keşke daha önce arastıysaydım tavsanları . *** de bi tane tavsanım vardı 10 gunlukdu geldıgınde cok tatlıydı adı can can dı . Onu izliyemekdeb cok keyif alıyordum bana her bakışında o yüzündeki masumiyet ve tatlılık bana sevgi aşılıyodu . Ama nsl olduysa onu kaybettim nerdeyse ağlıcakdım gözlerim doldu . bi sabah bakdım yerde baygın şekilde yatıyodu aldım hayvan hastanesine yetiştiremedm abim vetenire götürmüş yarın saatden fazla yaşamaz demiş *** elimde öldüüüü elimde wıyykk wıykk die bağırıp titredikden sonra bi daha hiç hareket etmedi Galiba isal olmuştu.... Bu ishal in çözümü nedir ?2. tavsanımında ölmesini istemiyorum |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
pırtık
Penelophe'den aldıgım pırtık bu sefer 6 yavru yaptı. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Pırtık, Ponpon'un aylarındayken zıplama ve koşma çalışmalarına başlamıştı. Bir köşede bekleyip aniden sıçrayarak çok hızlı bir şekilde koşmaya başlıyordu. Ponpon eğer daha yapmadıysa hazırlıklı ol Coyote çünkü ilk seferinde çok korkacaksın. İlk fotoğrafta pek keyifli yatıyor ben de en çok yattığı ve hızlı hızlı soluduğu zamanları seviyordum. Pırtık aynı zamanda ellerimizi yalardı, bir çeşit sevgi gösterisi. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Nasıl koşmak hemde Penelophe.. kovalamaca oynuyoruz hatta odada. Bir de başka oyunumuz var kapısını açık bırakıp odasında oturuyorum ben Ponpon hızla koridora koşup 3-5 saniyede yanıma geri gelip şöyle bir durup tekrar koşuyor.. birkaç tekrardan sonra pestil gibi kendini sırt üstü atıp yuvarlanıyor ve nefes nefese yatıyor. Çok komik ya Bir tavşanı bu kadar sevebileceğim aklıma gelmezdi. Ama keşke bir bahçem olsa diyorum. Üzülüyorum minnoşa.![]() |
|
|
|
|
|
#14 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Evet, koridorlara bayılırlar, çünkü evin içindeki koşabilecekleri en uzun mesafe. Pırtık bazen hızını alamayıp tam döneceğinde duvara tosluyordu. Alıntı:
Şimdi çok özlüyorum..![]() Alıntı:
Şimdilerde çok ağır olmayacak ama iyice büyüyüpte çoluk çocuğa karışma zamanı gelince onu bahçesiz evde beslediğine pişman olacaksın, seni üzmek istemiyorum ama benim yaşadıklarım bunlar.. Uykularım kaçıyordu, onun yalnız ve doğasından uzak olduğunu düşündükçe.. |
||
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Ponponumu vereyim dedim bir ay önce.( Bahçeli bir evde yaşasın diye tabi) birini buldum zorla ama kıyamadım ve vermedim. Bakalım ne yapacağım . Petshopta kalsaydı bundan daha iyi bir durumda olmayacaktı büyük ihtimalle ama umarım Sn. cihan as gibi birine denk gelirim de gönül rahatlığı ile minnoşumu verebilirim.(off düşüncesi bile daralttı) |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2008
|
ponpon maşallah çok güzelmiş tüyleri kadar ömrü olur *** ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili coyote bu başlığı buldum sayende. çok teşekkür ederim. benim evimde yaklaşık 1 yıl önce bir tavşanım vardı. adı tomtişti.evde beslemek çok zor oldu benim için.kendine ait bir odası vardı ve çok çok zıpırdı.yaptığı tüm yaramazlıklara karşın onu çok seviyordum ama ayrılmak zorunda kaldık.bahçeli bir eve verdim.aslında bende götüremedim(vermekten vazgeçerim diye annem götürdü).denizlide bir yer bulamadık oyüzden izmirde bahçeli bir evi olan çocuklu bir aile evlat edindi tomtişimi.hala çok özlüyorum.fotoğraflarına baktıkça içim acıyor gerçekte.çok zor oldu ayrılmak. ama burada tavşanları görmek çok güzel. evlerinde tavşan besleyen herkese sevgiler. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili cybel evet o ayrılma işi çok zor. Ben de buldum bir yer ama son anda arayıp veremeyeceğimi söyledim.(Ya yeselerdi benim oğluşumu) Ponpon'un da odası var ama nereye kadar. İnsan üzülüyor bahçede olamadığı için. Bakalım ben ne yapacağım![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet arkadaşlar tek aklıma gelen "ya onu yerlerse?"sorusuydu. Şimdi ise "acaba yaşıyor mu?" ama cesaret edip arıyamıyorum. Umarım iyi bakıyorlardır tomtişime. Çok zor çok.Karar aşaması hele sancılı geçiyor ama ne yapalım orası ona daha iyi gelecekti ve verdim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben tomtişle parka giderdim.Aynen bir köpek gibi beni gözünden ayırmazdı oturduğum yerden kalktığımı gördüğünde zıplaya zıplaya koşup gelirdi. Parktaki çimlere de bayılırdı.ayrıca kardeşimin köpeğiyle çok iyi anlaşırlardı.Muhteşem ikiliydiler. İlk etapta bir araya getirmekten çekindik acaba kar(terier cinsi sıfır numara)tomtişe birşey yaparmı diye ama beklediğimiz gibi olmadı evin içinde kovalamaca oynarlardı ![]() çok anımız var onunla ![]() Bir keresinde internet kablosunu kemirmiş,bizde bir türlü bağlanma sorununu çözemiyoruz.meğerse tomtiş dişlerini kaşımış ![]() Eve ilk geldiğinde iki haftalıktı anca. gittiğinde 2,5 kilo civarına gelmişti ![]() Onu çok özlüyorum. Neyse sanırım çok demogoji yaptım. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Önemli: Bölümle ilgili rica... |
|
|