05-06-2009, 10:11 | #91 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2007
|
Evet bizimkide erkek. Bildigim kadariyla burda 4-5 ayliktan once yapmamayi tercih ediyorlar. 4-5 yasindan sonrada ameliyat riskli oluyormus bildigime gore. Kac yasinda Ponpon simdi? |
12-06-2009, 23:08 | #94 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili COYOTE benimde köpeğim (avatarımdaki) bazen böyle yatıyor.Boyuda zaten ponpon kadar.Gerçekten bu halde çok komik oluyorlar.Benimki genellikle ben televizyon izlerken televizyonun önüne yatıp gözlerini ekrandan ayırmıyor.Sanırım onunda izlediğini anlatmaya çalışıyor.Bazen, acaba bir gün konuşacak mı diyorum. |
13-06-2009, 09:36 | #96 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Ne güzel yatmış öyle.. Acaba ben de kediciğimin yanına arkadaş tavşan mı alsam? Sizce anlaşırlar mı? |
13-06-2009, 11:20 | #98 |
Ağaç Dostu
|
Çok uysal sanki oyuncak kedi gibi) Bana hiç zahmet vermez. |
13-06-2009, 11:34 | #99 |
Ağaç Dostu
|
Sn.begonvil 14 kediyle tavşan bence de anlaşır ama tavşanın bakımının kedi kadar kolay olmayacağı aklınızda bulunsun.Arkadaşıma hediye aldığım tavşan televizyonun elektrik kablolarını kemirip çarpılmıştı.Ölmemişti ama 1-2 gün şok etkisiyle sersem sersem dolaşmıştı.Ayıldıktan sonra yine kabloları kemirmeye kalkışınca geri vermek zorunda kaldık. Sonradan başınıza böyle şeyler gelirse bizim gibi, geri verince üzülmemeniz için söylüyorum. Düzenleyen tolgahann : 13-06-2009 saat 11:49 Neden: imla |
13-06-2009, 12:03 | #100 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız galiba. Evde tavşan çok zor olur. Yazık zavallı tavşancık( Galiba tekrar kabloları kemirmemesi intikam almak içindir) Bir de önceden Pekingese köpeğim vardı 3 ay benle kaldı. Ona çok alışmıştım. Aile büyükleri istemeyince İstanbuldan birine vermek zorunda kaldım. Götüreceğimiz gün onla konuştum. Sanki beni anlamış gibi ağladı, iç çekti durmadan İstanbul a gidinceye kadar ağladı. Eşyalarını, oyuncaklarını, tarağını ben çantaya koydum, inanmazsınız o ağzıyla çıkardı, sakladı. Bir buçuk sene oldu ayrılalı köpeciğimden ama hala o aklıma gelince gözlerim dolar, ağlarım. Hayvanları çok seviyorum. Giden köpeciğim resmi aşağıda.. Kusura bakmayın arkadaşlar. Yeri değil ama hala çok üzülüyorum. |
13-06-2009, 22:12 | #101 |
Ağaç Dostu
|
Bir kere alışınca çok zor oluyor gerçekten. Üzüldüm şimdi Ben de bir ara Ponpon'u verme aşamasına gelmiştim aman tanrım çok zordu, neyse sonra halloldu. Bahçeli bir yer olması tavşanlar için daha iyi tabii öyle kedi, köpek kadar kolay değilama alışınca çok çok güzel İlk başlarda kemirdi hatta eşimin daha yeni gelmiş olan telefonunun kulaklığını çıt diye bir hamlede ikiye ayırmıştı da kısmi şok yaşamıştım2 tane de ipod kulaklığı sabıkası var nasıl oluyor da denk geliyordu acabaşimdi yok allahtan öyle tv kablolarının falan yanından tırıs geçiyor (e kemirmesi için ne bulduysam aldım) |
07-08-2009, 10:03 | #102 |
Ağaç Dostu.
|
merhaba, Kızlarımın isteği üerine yaylaya 2 tavşan aldık, küçük beyaz tavşanlar, cinsini bilmiyorum. Kafes yaptık, serbest bıraktığımızda da kaçmıyorlar, sakin sakin çevrede dolanıp, otları kemirip dolanıyorlar. Ailecek hayvanlara çok yakın olmadığımızdan, geçmişimizde evde hayvan pek beslenmediğinden evdekilerin 2 çekincesi var; Çocuklar tavşanları seviyorlar, kucaklarında ellerinde gezdiriyorlar, herhangi bir hastalık kapma ihtimalleri var mı? Bir de çocukların ellerini ısırma ihtimalleri var mı? Hayvanlar pet shop gibi daha kontrollü bir yerden değil, çarşıda açıkta sürekli tavşan, civciv satan yerlerden alındı. Selamlar, |
07-08-2009, 11:17 | #103 |
Ağaç Dostu
|
Tavşanlarınız bir harika...Çocukluğumdan beri onları çok severim.(Çocukken çok istemiştim fakat annem tavşanların uğursuz olduğunu öne sürerek almamıştı.Ne büyük saçmalık..) Resimleri görünce ben de sizlerle "mahallenin tavşanı"nı paylaşmak istedim.Evimizin yakınındaki çocuk yuvasının tavşanı.Fakat serbest dolaşmaya alıştı,yuvanın bahçesinden çıkıp bütün bahçeleri gezip,her bahçede gözüne kestirdiklerini yiyip tekrar kendi bahçesine dönüyor.Bahçede tavşanı ilk gördüğümde gözlerime inanamamış,kendimi bir masalın içine düşmüş gibi hissetmiştim,şimdi hepimiz alıştık. Eklediğim resmi 21.30 civarında telefonla çektim.Mahallenin tavşanı komşu bahçede )) |
07-08-2009, 11:58 | #104 |
Ağaç Dostu
|
Ne kadar çok üyenin tavşanı varmış.. Tabii ki bizim de var.. 4 yaşındaki oğlum Ares ona ''Minnoş'' diyor.. Hatta ağzıyla değişik bir ses çıkartıp ''Minnoş Minnoş'' deyince koşarak geliyor.. İlginç bir canlı Motosiklet bile kullanıyor bizimki.. Bu da akşamdan kalma hali.. |
07-08-2009, 17:42 | #105 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
Tüy dökmesi çok fazla değil mi yaz aylarında ? Bu sorun çıkarmaz mı sağlık açısından ? |
16-09-2009, 22:05 | #106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Ben de çok besledim şirin tavşanlardan, ama o zaman geniş bahçesi olan ve çevresi açık bir yerde idik.Galerimdeki resimler beslediğim hayvanlardan bazılarının resimleri.İyi seyirler.SEVGİYLE KALIN... |
26-09-2009, 21:52 | #107 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Resimler yöneticiler tarafından silinmiş.Çok kaliteli çekim değillerdi de.Sonra yalancı çıkmayalım.SEVGİYLE KALINIZ... |
30-11-2009, 15:33 | #108 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
tavşanların cinsiyetleri nasıl belli olur resimle gösterimisiniz bazı yerlerde cinsel organını etrafın bastırın diyorlar dogrumu |
08-05-2010, 16:21 | #109 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Beş yıl sonra yeniden, iki adet tavşan evimize geldi. İkisi de yetişkin dişi , üstelik birisi gebe..Bebek bekliyoruz anlayacağınız. Tavşanlar kaç tane yavru yapar bilmiyorum . Yakında kalabalıklaşacağız anlaşıldığı üzere. Ben beyaz bir tavşan istiyordum doğrusu ama .Bunlar yabani tavşanlara benziyor boz kırçıllı tüyleri .. |
25-05-2010, 22:00 | #110 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık üç hafta önce başlayan tavşan edinme maceramız son sürat devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu kümes hayvanları satılan bir mini hayvan pazarına gittik. Evde ki dişi tavşanlarımız izdivaç yapsın istiyorduk doğrusu. Onca tavşan arasında bir tane erkek tavşan buldum .Sonra mı ,aa bunun tüyleri güzel ,bunun gözleri renkli derken 12 adet tavşan aldık.Üçü yetişkin diğer dokuzu çeşitli boylarda yavru .55 lira karşılığında edinilen bu güzellikler çok tatlıydı doğrusu. Eve gelirken bir çuval dolusu yeşil sebze (ıspanak ,kıvırcık ,salatalık ) aldık. Tavşanlarımızın beslenmesi içinde hayvan yemleri satan bir dükkandan mısır ,arpa,yulaf ne bulduysak aldık . Tavşanları almıştık almasına ama onları koyacak bir yer yoktu.Hemen kardeşim işe koyuldu. Tahta profillerle bir tavşan yuvası yaptık. Sonra üzerine dayanıklı olması için eski dükkan raflarının düz kısımlarından kaplamalar yaptık. Tavşanlarımızın bahçemizle tanışmasında ilginç oldu.Dakika bir gol bir uzun saksıdaki petunyalar afiyetle yendi Yuva yapımı sırasında fark ettik ki üç hafta önce aldığımız tavşanımız yuvaya yavrulamış. Annemin nazar inançları yüzünden haberimiz olmadığını da fark ettik ki bu bizi çok güldürdü Anne tavşanın fedakar halini sizlere göstermeliyim aslında. Yuvasında yavrularını sıcak tutmak için üzerinde neredeyse hiç tüy bırakmadan yolmuş . Bende doğrusu hayvanın yaz mevsiminden dolayı tüylerini döktüğünü düşünmüştüm.Yeni doğmuş yavruların üzerinde hiç tüy yok. yavruların yeni doğmuş hali çok çirkin. Şimdi renk renk ve her boyda tavşanlarımız oldu .Darısı tüm tavşan beslemek isteyenlerin başına. |
18-06-2010, 23:34 | #111 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-06-2010
|
Bude benim Tavşan adı Tavşan O bi hollada lobu odamla benimle birlikte yaşıyor terasa çıkartamıyorum çünkü en son benden habersiz çıktığında daha yeni ektiğim patlıcan fidesini kökünden sökup terasın ortasında yemiş Düzenleyen Yagız : 19-06-2010 saat 23:01 |
19-06-2010, 00:50 | #112 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yağız ,tavşanınız çok güzel. Kulakları çok sevimli. Kırıkkale de maalesef sizde ki gibi bir tavşan bulamadım. Mayıs ayının ilk günlerinde bende bir çift tavşan aldım .Birkaç hafta sonra 12 tavşan daha edindim.Toplam 14 tane , fakat yavrulayan tavşanlarla sayı adedimiz 30 çıktı çok hızlı ürüyorlar ve inanılmaz kemiriciler. Büyümeleri çok zevk verici aniden büyüyüveriyorlar... Unutmayın ki biraz daha büyüdükçe herşeyi kemirmeye başlayacaktır .Kablolar özellikle ilgi alanında |
19-06-2010, 01:41 | #113 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
19-06-2010, 07:45 | #114 |
Ağaç Dostu
|
Minyatür dedikleri cinsten olmalı sizin tavşanınız . Hayvan satış sitelerinde cüce tavşan olarak geçen cins sanıyorum. Sakin hayvanlar olduklarını duymuştum.Ama doğaları gereği kemiriyorlar . Tutma yöntemi çok basit aslında.Fakat bildiğimiz gibi değil.Önce olmayanlardan başlayalım. Tavşanlar kulaklarından tutulmazlar .Kulaktan tutmak hayvacağıza çok sıkıntı veriyor. Kulaktan tutmak hayvanın debelenmesine sebep olduğu için istenmeyen bir tutma biçimi. Tavşanlar tek elle sırttan da tutulmazlar.Bu durum da hayvana korku veriyor. Hayvan paniklediği içinde ellerinizden kurtulmak için tırnaklamaya başlıyor. Tavşanlar ön ya da arka ayaklarından da tutulmaz. Özellikle kemik yapısı zayıf ve narin olan genç tavşanlarda sakatlanmalı durumlar yaratabilir. Doğru tutuş biçimi bir elimizle sırt bölgesinden kavrarken , diğer elimizle arka ayaklarını kavrayacak biçimde avuç ayamızla desteklemektir. Böylelikle tavşan hem sakin olacaktır , hemde ani bir hareketle zıplamak , düşmek gibi durumlar yaşatmayacaktır... |
19-06-2010, 14:14 | #115 |
Ağaçsever
|
Cinsi (hollanda lob)u sakin bir hayvan atak tek eksiğim tutamamaktı bide kopekler gibi gel gelmeyip git deyince gitmedikleri için tutma yönünde sıkıntı çekiyordum ben tutucagın zmn bir elimle kalçasının altından tutuyordum dier elimlede sırına destek oluyordum ama sağlıksız bir yontem kurtulmak için kımıldarsa düşmesi kaçınızlmaz oluyordu öneriniz için teşekkürler |
19-06-2010, 18:18 | #116 |
Ağaç Dostu
|
Sn Yagız tavşanınıza bayıldım...Çok şeker, ben Ponponu kucağa almaya alıştıramadım o debelendikçe ben bi ürktüm, şimdi çok nadir rüşvetle geliyor ama öyle sarmalayamıyorum tabi naçizane tavsiyem eğer çok haşır neşir olmak istiyorsanız bir an önce alıştırın öyle çabuk büyüyorlarki bir daha da alışmıyorlar daha küçük bir elinizle karnının altından tutup diğer elinizle de ayaklarından destekleyebilirsiniz sanırım..zaten bir kaç denemeden sonra siz de otomatik alışırsınız o da...kolay gelsin bu arada www.tavsan.org da faydalı bilgiler bulabilirsiniz.... Sn Umit79 kalabalık tavsan ailenizle mutluluklar...fotoğraflarsanız ne güzel olur...... |
19-06-2010, 18:45 | #117 |
Ağaçsever
|
Sizce kuduzaşısı yaptırmam gerekirmi kafesi terasta çünkü |
19-06-2010, 18:50 | #118 |
Ağaç Dostu
|
Sn Yağız ben kuduz aşısı yaptırmadım ama iç parazit yaptırıyorum düzenli olarak, siz orada veteriner bakımından daha şanslısınız daha önce tavşanla ilgilenmiş bir veteriner bulursanız size yol gösterir. Ben hiç dışarı çıkarmadım aldığımda kıştı, sonra sıcaklarda kene olur diye korktum vs o yüzden kuduz aşısına gerek duymadım, dışarı çıkarma planınız varsa ne olur ne olmaz derim. Bir de bu ilk tavşanınız mı merak ettim eğer öyle ise 3 yıldır tavşan besleyen biri olarak elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım... |
19-06-2010, 18:55 | #119 |
Ağaçsever
|
Evet daha ilk tavşanım.Bir arkadaşımın hediyesi daha yeni yeni alışıyorum ilk geldiğinde veteriner görmüştü çok iyi bir tavşan dedi bi müdahalede bulunmadı okadar onun dışında veterinere götürme gereği duymadım ama götürmem gerekiyormüş demekki |
19-06-2010, 19:07 | #120 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım daha çok ufak, dediğim gibi bence daha önce tavşanla ilgilenmiş bir veteriner bulursanız çok iyi olur,ben epey zorlandım çünkü...3 aydan sonra yaptırmaya başladım ben aşısını sizde iç parazit yaptırın ki içiniz rahat etsin. Tuvalet alışkanlığı kazanıyorlar kedi gibi alıştırırsanız bu sefer içiniz de rahat eder evdekiler dewww.juenpet.com da güzel tavşan ürünleri var yavru kedi tuvaleti alabilirsiniz örneğin, kemirgenler için tuvalet kumu ve talaşı da var. Tabi külfetli biraz, ben tavşanımı ilk aldığımda yoktu onun için kendim bazı yöntemler geliştirmek zorunda kaldımbauhausdan 35*35 bir kare saksı tabağı aldım içine gazete katlıyorum üzerine de iki kat beyaz(boyasız)peçete koyuyorum. Tuvalet Kabını da mukavvadan yapıp dc-fix ile kapladığım(evimsi)şeyin içine yerleştirdim. Dilerseniz resim eklerim. Benimki kafeste yaşamıyor...Balkon sayfamın ilk resimlerinde yaşaması için yaptırdığım yeri de görebilirsiniz. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa seve seve...Kolay gelsin.. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|