![]() |
bu arada tohumlarını nasıl alıyorsunuz cıcekten falanmı oluyor
|
Yaprak ve kapanlarda sararma ve çürüme
Merhaba,
Eşimle ben balayımızda bir venüs sinek kapanı almıştık ufak boy, gelişimi gayet güzel giderken birdenbire gövde ve kapanlarda sararma ile birlikte siyahlaşma başladı, şu anda yalnız bir kolu kaldı ve eşim görürse çok üzülecek, forumda başlıkları inceleyecek zamanım malesef yok, lütfen acil yardım :) |
bir fotografını eklerseniz daha rahat yardım alırsınız
|
http://img24.imageshack.us/img24/733...eos4004003.jpg
http://img26.imageshack.us/img26/793...eos4004004.jpg http://img27.imageshack.us/img27/155...eos4004005.jpg Merhaba konuya ani giriş yaptığım için herkesten özür dilerim, yardımlarınızı bekliyorum. Dediğim gibi resimdeki bitkinin özel bir önemi var, kurtarabilirsek sevinirim. Saygılarımla; |
Bildiğim kadarıyla toprağı nemli olacak. Sarr'lar gibi suyun içinde durmayacak. Islak toprakta çürürler.
|
Vtf ile sarracenia lar aynı özellikleri gösterir.
|
Vtf de diğer et oburlar gibi saksısının altında 2 cm su olması gerekiyor.
|
Sayın mmoner, vft niz sizlere ömür.Netür bir suyla suladınız, durduğu yer kaç saat güneş alıyordu, nereden almıştınız, kapanlarla oynayıp gereksiz yere aktive ediyormuydunuz?
Bu sorulara cevap verirseniz hem sorunun kaynağını tesbit eder hemde bir umut birşeyler yapabilmeniz için bildiklerimizi paylaşırız. |
Alıntı:
|
Suyum arı suydu ve sürekli 1 cm su veriyordum, özellikle sabahtan öğlene kadar direkt ışık alıyordu. Durumu çokiyiydi, birdenbire böyle oldu, bu bitkiye özel ilgim var. Ağustosta da saksısını değiştirecektim. Hiç umut yok mudur?
|
Kararmanın birçok nedeni olabilir.. Belki yaprağın ömrü dolmuştur veya kapanıp açılma sayısı dolmuş ve yaprağın yine ömrü tükenmiştir. Yeni yaprakların da açılmadan kararması ise güneşi yeterince almadığından veya havasız ortamdan olabilir.Bol havadar ve güneşli bir yere koyun. Dormansi sonrası yaprağı ise zaten dormansi bitimi işlevsiz yapraklar kararıp atılır. Gerekirse soğana yakın yerden kararan yaprağı kesin.
Bunun dışında suyunuzun saflığından emin olmalısınız. Sudan kaynaklanan bir sorun da olabilir. |
Çok sağolun, bitkiyi direkt güneş ışığı gören bahçeye çıkardım, yaprakları kestim ama hala yeni yaprak çıkışı yok. Birdenbire böyle olması şaşırtıcı.
|
Bir de saksınız çok uzunsa kabının da ona uygun olmasına dikkat edin, bitkiniz kökleri gerekli suyu alamıyor olabilir..
|
Sayın Mmoner;
Torfunuz bitmiş maalesef, çürümenin nedeni bu. En kısa sürede, mümkünse yarın, bitkinizin torfunu değiştirin, yoksa bitkiyi kaybedeceksiniz.. |
Sayın avukatkemal hocam, sanırım sayınmmonerin bitkisi dormansi dönemide yaşamamış.
|
Torfu nasıl değiştireceğim? Ne türlü torf kullanacağım ? Saksıyı büyütmeli miyim?
Evet Dormancy yaşamadı, kış boyunca açtı. |
4 Eklenti(ler)
Benim bitkimin 4 kapanında kararama var iki kapan sağlıklı görünüyor ve dipten yaprak benzeri oluşumlar çıkıyor.Bu konuda henüz acemiyim ve çıkanların ne olduğu,kararmalara nasıl müdahale edeceğim konusunda net bir fikrim yok.Yardım ederseniz çok sevinirim.
|
Gördüğüm kadarıyla yeni yapraklarınız çıkıyor dipten.. güneş ve havalanmasına dikkat edin, saf suyunu eksik etmeyin..
|
Toprakla ilgili paylaşımlar mevcut forumda.. 1:1 oranında baltık torfu ve perlit karışımı toprak kullanmanız lazım..
Alıntı:
|
Merhaba,
Bitkiyi tedaviye yanıt vermediği için atmak zorunda kaldım, bunu Prag'tan bir yüksek okulun serasından almıştım, fakat ilk gördüğüm yerde tekrar alacağım, çünkü özel bir ilgim var. Yardımcı olan deneyimli arkadaşlara teşekkür ederim. |
Bende yeni bir eb seven olarak sabırla bekledim ve semeresini aldım.Hem çiçeğini gördüm; hernekadar vft de çiçeklenme bitkiyi yoruyor densede ben kendi bitkimin kendi çiçeğini görmek istedim. Bugün de ilk tohumları dökülmeye başladı.
|
Merhaba,
Vft'min küçük kapanlarından biri kendinden büyük bir karasinek yakaladı. Tabii kapan tamamen kapanamadı. Sinekten küçük kurtçuklar çıkıp toprağa indi, onları yakalayıp çıkarmam mümkün değil. Kapanı kestikten sonra kurtçukları suda mı boğsam, yoksa kurtçukların büyüyüp yeni sinekler olarak vft'mi besin kaynağı oluştumasını mı beklesem? |
Bu ara aynen etoburcular gibi etobur bitkilerde de bir durgunluk var. Gelişimleri yavaşladı.
|
Merhabalar,Ben de venüs bitkisinden yetiştirmek istiyorum.Çok hoş ve farklı bir bitki...Antalya da nerede bulunabilir? :(
|
Kurtçukların bitkinize yeni besin kaynağı olacağını sanmıyorum, bence bir an önce bitkinizi ilaçlayın veya suda boğmayı deneyin..
Alıntı:
|
Koçtaşta belki bulabilirsiniz, ancak nadiren getiriyorlar.. onun dışında internetten veya forumda elinde fazla olup satmak isteyen arkadaşlardan temin edebilirsiniz..
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Suda boğma yolunu seçtim çünkü elimde uygun ilaç yoktu. Umarım ölmüşlerdir. Çok kötü bir görüntüydü, daha önce de karasinek yakalamıştı ama hiç böyle olmamıştı. Bugün saksı dibindeki suda siyah büyükçe bir kurtçuk gördüm, ölüydü. Belki de larvalardan biri büyüyüp dışarı çıktı bilemiyorum.
Vft'min gelişiminde bir duraklama olmadı. Hatta yine çiçek tomurcuğu çıkarıyor. Kesip kesmemek konusunda kararsız kaldım. Şu anda saksıda kendiliğinden çıkmış ikinci bir kök daha var. Eski olan çiçek açıyor, zayıf düşse bile diğeri elimde olduğu için bu sefer riske girsem mi diye düşünüyorum. Alıntı:
|
Bu bitkiyi nerden aldınız bende almak istiyorum
|
Bir suredir etobur bitkileri arastiriyorum. Terasimda bir botanik bahcesi yapmayi dusunuyorum. youtube'da aratirsaniz bu bitkileri yetistirmenin puf noktalarini anlatan videolar mevcut fakat ingilizce. Eger yabanci diliniz yoksa link kaldırıldı praecox tarafından diye bir adres buldum. Orda tum detaylar mevcut. Tabiiki en guzeli farkli kaynaklari da arastirip genel yargi sahibi olmak.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025