![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
Normal değil, ayrıca çok tehlikeli, sayın praecox üstadla görüştüm fakat şuanda yapabileceğim çok birşey yok. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kaybettik...
|
Sayın unalceleb, bitkiniz aldanmış. Ancak badem ağacı gibi sadece meyve vermemekle kalmaz bu serin dönemde çiçek açmak için çabalarken kendini de tüketir. Öncelikle çiçek filizini kesin sonrada soğuk değil de serin tutun 12-15 derecelerde. dinlenmeye zorlamanız gerekli. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
İyi akşamlar, yeni bir Dionaea aldım.Daha doğrusu eşim görünce hayran oldu ve almak durumunda kaldık.Bakımı da doğal olarak bana kaldı.O sadece sinek kapıp kapmadığıyla ilgileniyor. ![]() Bu sitede bitkimle ilgili olarak bir çok bilgi edindim.Herkese ve özellikle Sayın praecox'a teşekkür ederim.Su - güneş ihtiyacı,ideal toprak,saksı değişimi gibi... Bitkimin resimi iletmek istiyorum.Acaba saksı değişimine ihtiyaç var mı ? Bana biraz sıkışık geldi. Çok küçük bir saksıya ekmişler.Saksı çapı 5 cm sadece. Gerçi 10 cm'lik saksı yetiyor ama bu da çok küçük geldi gözüme.İstanbul için saksı değişimi en geç 15 şubat olduğuna göre fazla zamanım yok.Fikriniz nedir ? Bu arada ağına düşürdüğü sinekleri nasıl çanaklardan uzaklaştıracağız Yapışıp kalıyorlar.Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kaybettik...
|
Sayın Gatay, öncelikle 15 şubat kesin bir tarih değil elbet. artı eksi bir ay kadar da opsyonu var. ![]() Saksısını ve torf'unu değiştirir iseniz VFT'nizin gelişimi de daha hızlı olur. Yakaladığı sineklerin artık kadavraları (kitin tabakası) doğada rüzgar yolu ile süprüldüğü söylenir. Ben bir pens yardımı ile tetiklere dikkat etmek kaydı ile o artıkları kapan içlerinden uzaklaştırıyorum. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|