![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-06-2010
|
Merhaba.İnternetten verdiğim siparis elime ulaştı toprağım geldi we yanındada bir poşet perlit göndermişler.Acaba bu torf doğru torfmudur yani baltık torfumudur we perlitle karışım oranı nasıl olmalıdır. teşekkurler. . . ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-06-2010
|
Kimse bakmıyormu buraya artık dikmem gerekli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2010
|
Acele yardım lütfeeen!!!
merhaba. şuan acayip tedirgin durumdayım ve napıcağımı bilmiyorum lütfen yardım bana edin ![]() ![]() bugun bi çiçekçide venüs sinek kapanına rastladım ve aldım. hep istiyordum zaten ama keşke daha önce buraları bir okusaymışım. aslında daha çok venüs sinek kapanı sülalesi aldım su bardağı ebatı saksının içine ne vermişlerse artık; böcek yiyen bitki değil bitki kılığına bürünmüş bi hayvanata dönüşmüş ![]() NE YAPICAM BEN ? 1 - hiç suyum yok! aksilik buzdolabı hep buz dolu olurdu birkaçgün önce elektrikler kesilmişti ve erimişti hepsi ütümde yok öğrenciyim ben ailem de burda değil. ölmesinler çok üzülürüm okadar emek harcadımki bakıcaktım ben onlara herşey sevincim kursağımda kaldı. 2 - saksıdaki torfada hiç birşey katmadım öylece torfu boşalttım saksıya üstünede kalıp halinde ekledim bizim canavar çetesini .. gerçi onun toprağıda çok farklı gözükmüyodu sadece ıslaktı ama bu konuda çok cahilim bu kadaaar teferruatlı olucağını tahmin edemedim. ne yapıcam ben lütfen yardım edin.. burdan bi cevap gelene kadar forumda önceden yazılanları okuyup bi çözüm üretmeye çalışıcam şimdiden çok çok teşekkür ederim.. inşallah ölmezler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-01-2011
|
![]() merhabalar ben vft lerde yeniyim ancak daha şimdiden hastası oldum 4 litre onlar için özel topraklarından sipariş ettim ancak bir vft çeşiti arıyorum onu hiç bir yerde bulamadım d. Capensis kırmızı iğinel gibi olan çeşidi sanırım adı bu kırmızı toplu iğne gibi uzulları var bu cins vft yi nerden bula bilrim internetten bulamadım acaba sizde varsa tohum larından bana göndere bilirmisiniz **** bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ve topraklarını daha ucuz nasıl temin edebilrim bu konudada yardımınızı istiye bilirmiyim cevaplarınızı özelimden ala bilirsem çok sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Etoburlar için yağmursuyu kullanabilirsiniz. Mesajı yazdığınız tarihte ayırma ve saksı değiştirme için uygun bir zaman değilmiş, sanırım bitlileriniz zarar görmüştür. Bu işlemi şubat ayı içerisinde yapmak en uygun zamandır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Yeni Üye
|
Vtf
birkaç foto buldum ekledim bu bitki işte ben de bulunan big mouth x big big mouth dionaea muscipula cinsi ET OBUR RESİMİDE EN ALLTAKİRESİMDE BAŞTAN SAYINCA 4 CÜ OLAN BEN DE BU CİNSİ VAR İŞALLAH DİYER VFT LERİ DE BULA BİLİRİM ANCAK ASIL İSTEDİĞİM CAPENSİS CİNSİ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Yeni Üye
|
çok teşekkür ederim MARTI SABIRSIZLIKLA BEKLİYCEM ÇOK SAOLUN Düzenleyen Pasgaonega : 31-01-2011 saat 20:06 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Yeni Üye
|
bunlar çok güzel çekilmiş fotolar biraz yorumum geç oldu ama olsun bu et obur cinsi çiçeklere hastayım ya bide kızıl kıraliçeleri var onuda merak ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Yeni Üye
|
bunlar çok güzel çekilmiş fotolar acaba benim olunca bukadar güzel olurmu bayılıyorum bu et obur cinsi çiçekleri merak ettiklerim arasına şimdi birde kızıl kıraliçe girdi bakalım onuda araştırcam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2011
|
Merhabalar, ben VFT almak istiyorum. (tohum olarak) Ama ne zaman dikilir? ne yapılır? nasıl bakılır? bilmiyorum. Bunların ne zaman alınıp dikilmesi uygun olur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Yeni Üye
|
Tamam, Teşekkür ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Yeni Üye
|
Bu VFT Denizli'de var mı? varsa nerde? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Yeni Üye
|
Tekrardan merhabalar ya big mount et obur cinsi vft lerimi 2 hafta geçmesine rağmen henüz yeşerip orataya çıkmadılar acaba çürümüş olabilirmi acaba yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-09-2009
|
Sayın preacox özel mesaj atamayınca buraya yazayım dedim. Sayın Praecox ben bir sera yapmayı planlamaktayım (etoburlar için) daha önceki tohumdan çimlendirme denemelerimin hepsi gayet hızlı ve büyük bir başarıyla sonuçlandı. Ama ne yazık ki hiç bir zaman 3 aydan fazla yaşatamadım bunun nedeni saf suyu almayı aksatmamdı sanırım. Şimdi size asıl mesele için birkaç soru sormak istiyorum. Tahta parçalarını bir araya getirdikten sonra streç film ile kaplamam uygun olur mu ? Yeni yetiştireceğim vft tohumlarını yinede üstü kapalı olarak mı seraya yerleştirmeliyim ? Ortamın nem oranını ayarlamak için pahalı cihazlar yerine ne kullanabilirim ? Sorularımı cevaplandırırsanız çok mutlu olurum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
Praecox hocamız bu forumda engellendi dolayısı ile sizi duyacağını sanmıyorum cevap da yazamıyor olabilir. Ancak susurluklu erhan bey hakkında da iyi bir şeyler yazmadığı eski mesajlara bakarsanız anlarsınız. Görüşü iyi olsa onun forumundan devam edeceğini düz mantık düşünebilirsiniz ,etmediğine göre.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2009
|
Etoburlara yavaş yavaş ısınıyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2011
|
Selamlar herkese.Ben şuanda Serrasalmus Sanchezi besliyorum ama etçil bir bitki sahibi de olmak istiyorum ,İlk olarak mesela ne ile başlayablirim?zorluk dereceleri falan nelerdir gibi konularda yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.İyi forumlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-09-2010
|
Selamlar, iki gün evvel gelen etobur bitkimde bugün baktığımda küçük siyah böcekler gördüm elimi sürdüm kanatlarıda vardı bu ne olabilir acaba etoburumun ölmesini istemiyorum ne yapmam gerekiyor ona saf su alıyorum döküyorum ne tür bir ilaç verilebilir veya bu nedir yazarsanız çok sevineceğim şimdiden teşekkürler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-08-2005
|
Değerli dostlarım, Doğru forumdamıyım bilmiyorum. Aşağıdaki bitki bir etoburmudur? Saygılar, ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-08-2005
|
Sayın Saydemir, Teşekkür ederim ,rotunda veya lutea sınıfı bir alt tür galiba, yumrulu kök yapısı var. Böcekleri yemek için değil,tozlaşmayı tamamlamak için hapsediyormuş. Bir kara çamın etrafında gölgelik alanda 20 kadar vardı,birini tür tesbiti için dikkatlice saksıya aldım.Maalesef fotoğrafladıktan sonra ,yaşatamadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2011
|
sariefe
sayın sarıefe ![]() madem bu kadar ilgilisiniz, o zaman sanırım bilirsiniz. ![]() Türkiye'de doğal olarak yetişen etobur var mı? varsa hangisi? ![]() türkiye'de doğal olarak yetişen bitkileri toparlamak istiyorum. yani, Türkiye faunası kuracağım inşallah.. ![]() iyi çalışmalar dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen sariefe : 07-06-2011 saat 01:44 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-04-2011
|
bende zonguldaklıyım kozludanım ephesos ve 12 yaşında bir çocuğum ben bu yaz zonguldağa geleceğim elinizde fazla tohum varsa verebilirmisiniz ama fazla ise fazla deil ise vermeye bilirsinizde da |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|