agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Etobur Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni27Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-09-2010, 20:28   #181
Ağaçsever

Yagız's Avatar

Giriş Tarihi: 15-06-2010
Merhaba.İnternetten verdiğim siparis elime ulaştı toprağım geldi we yanındada bir poşet perlit göndermişler.Acaba bu torf doğru torfmudur yani baltık torfumudur we perlitle karışım oranı nasıl olmalıdır. teşekkurler. . .

Name:  28092010005.jpg
Views: 2226
Size:  52.4 KB
Name:  28092010003.jpg
Views: 2101
Size:  56.4 KB
Name:  18062010101.jpg
Views: 2078
Size:  51.9 KB
Name:  28092010009.jpg
Views: 2082
Size:  53.0 KB

Yagız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2010, 00:21   #182
Ağaçsever

Yagız's Avatar

Giriş Tarihi: 15-06-2010
Kimse bakmıyormu buraya artık dikmem gerekli

Yagız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 21:56   #183
Yeni Üye

ayahusca-serv's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2010
Acele yardım lütfeeen!!!

merhaba. şuan acayip tedirgin durumdayım ve napıcağımı bilmiyorum lütfen yardım bana edin
bugun bi çiçekçide venüs sinek kapanına rastladım ve aldım. hep istiyordum zaten ama keşke daha önce buraları bir okusaymışım.
aslında daha çok venüs sinek kapanı sülalesi aldım su bardağı ebatı saksının içine ne vermişlerse artık; böcek yiyen bitki değil bitki kılığına bürünmüş bi hayvanata dönüşmüş sonrada düşündüm bunlar taşmış burdan fışkırmış sığmıyor artık gidiyim saksı alıyım torf alıyım değiştiriyim bu ufacık kabı. gittim özene bezene güzel çömlek bi saksı aldım torf aldım eve geldim ona zarar vermeden değiştiricem diye 2 saat canım çıktı.. hiç zarar vermediğimi düşünüyodum taki bu forumu okumaya başlayana kadar. nerden bileyim bu kadar teferruatlı olduğunu okumamıştım hiç. şuan tedirginlikten ve ben okuyup çare bulana kadar bişey olur mu korkusundan hemen buraya sorayım dedim.

NE YAPICAM BEN ?

1 - hiç suyum yok! aksilik buzdolabı hep buz dolu olurdu birkaçgün önce elektrikler kesilmişti ve erimişti hepsi ütümde yok öğrenciyim ben ailem de burda değil. ölmesinler çok üzülürüm okadar emek harcadımki bakıcaktım ben onlara herşey sevincim kursağımda kaldı.

2 - saksıdaki torfada hiç birşey katmadım öylece torfu boşalttım saksıya üstünede kalıp halinde ekledim bizim canavar çetesini .. gerçi onun toprağıda çok farklı gözükmüyodu sadece ıslaktı ama bu konuda çok cahilim bu kadaaar teferruatlı olucağını tahmin edemedim.

ne yapıcam ben lütfen yardım edin..

burdan bi cevap gelene kadar forumda önceden yazılanları okuyup bi çözüm üretmeye çalışıcam şimdiden çok çok teşekkür ederim.. inşallah ölmezler..

ayahusca-serv Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2011, 22:02   #184
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-01-2011
Talking Vft arayışı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kagan Mesajı Göster
sayın praecox...

Vft'ler, d. Capensis ve d. Spathulata'lar elime geçti. Göndermiş olduğunuz torf ile saksıladım. Vft'lerin kararan kapanlarını kestim. Yağmur suyu ile hepsini suladım. Vft'ler biraz boynu bükük duruyor... Bakalım ne olacak...
merhabalar ben vft lerde yeniyim ancak daha şimdiden hastası oldum 4 litre onlar için özel topraklarından sipariş ettim ancak bir vft çeşiti arıyorum onu hiç bir yerde bulamadım d. Capensis kırmızı iğinel gibi olan çeşidi sanırım adı bu kırmızı toplu iğne gibi uzulları var bu cins vft yi nerden bula bilrim internetten bulamadım acaba sizde varsa tohum larından bana göndere bilirmisiniz **** bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ve topraklarını daha ucuz nasıl temin edebilrim bu konudada yardımınızı istiye bilirmiyim cevaplarınızı özelimden ala bilirsem çok sevinirim

Pasgaonega Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2011, 13:02   #185
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2007
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yagız Mesajı Göster
Merhaba.İnternetten verdiğim siparis elime ulaştı toprağım geldi we yanındada bir poşet perlit göndermişler.Acaba bu torf doğru torfmudur yani baltık torfumudur we perlitle karışım oranı nasıl olmalıdır. teşekkurler. . .

Eklenti 173170
Eklenti 173171
Eklenti 173172
Eklenti 173173
Evet gördüğüm kadarı ile bu torf carnivorlarda kullanılan torf, kolay gelsin.

ephesos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2011, 13:07   #186
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayahusca-serv Mesajı Göster
merhaba. şuan acayip tedirgin durumdayım ve napıcağımı bilmiyorum lütfen yardım bana edin
bugun bi çiçekçide venüs sinek kapanına rastladım ve aldım. hep istiyordum zaten ama keşke daha önce buraları bir okusaymışım.
aslında daha çok venüs sinek kapanı sülalesi aldım su bardağı ebatı saksının içine ne vermişlerse artık; böcek yiyen bitki değil bitki kılığına bürünmüş bi hayvanata dönüşmüş sonrada düşündüm bunlar taşmış burdan fışkırmış sığmıyor artık gidiyim saksı alıyım torf alıyım değiştiriyim bu ufacık kabı. gittim özene bezene güzel çömlek bi saksı aldım torf aldım eve geldim ona zarar vermeden değiştiricem diye 2 saat canım çıktı.. hiç zarar vermediğimi düşünüyodum taki bu forumu okumaya başlayana kadar. nerden bileyim bu kadar teferruatlı olduğunu okumamıştım hiç. şuan tedirginlikten ve ben okuyup çare bulana kadar bişey olur mu korkusundan hemen buraya sorayım dedim.

NE YAPICAM BEN ?

1 - hiç suyum yok! aksilik buzdolabı hep buz dolu olurdu birkaçgün önce elektrikler kesilmişti ve erimişti hepsi ütümde yok öğrenciyim ben ailem de burda değil. ölmesinler çok üzülürüm okadar emek harcadımki bakıcaktım ben onlara herşey sevincim kursağımda kaldı.

2 - saksıdaki torfada hiç birşey katmadım öylece torfu boşalttım saksıya üstünede kalıp halinde ekledim bizim canavar çetesini .. gerçi onun toprağıda çok farklı gözükmüyodu sadece ıslaktı ama bu konuda çok cahilim bu kadaaar teferruatlı olucağını tahmin edemedim.

ne yapıcam ben lütfen yardım edin..

burdan bi cevap gelene kadar forumda önceden yazılanları okuyup bi çözüm üretmeye çalışıcam şimdiden çok çok teşekkür ederim.. inşallah ölmezler..

Etoburlar için yağmursuyu kullanabilirsiniz.
Mesajı yazdığınız tarihte ayırma ve saksı değiştirme için uygun bir zaman değilmiş, sanırım bitlileriniz zarar görmüştür. Bu işlemi şubat ayı içerisinde yapmak en uygun zamandır.

Eski 30-01-2011, 13:13   #187
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Pasgaonega Mesajı Göster
merhabalar ben vft lerde yeniyim ancak daha şimdiden hastası oldum 4 litre onlar için özel topraklarından sipariş ettim ancak bir vft çeşiti arıyorum onu hiç bir yerde bulamadım d. Capensis kırmızı iğinel gibi olan çeşidi sanırım adı bu kırmızı toplu iğne gibi uzulları var bu cins vft yi nerden bula bilrim internetten bulamadım acaba sizde varsa tohum larından bana göndere bilirmisiniz **** bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ve topraklarını daha ucuz nasıl temin edebilrim bu konudada yardımınızı istiye bilirmiyim cevaplarınızı özelimden ala bilirsem çok sevinirim
Sayın dostum aradığınız vft değilde, droserra capensis all red gibi tarif etmişsiniz. Bir resim yüklerseniz yardımcı olabilirim.

Eski 30-01-2011, 21:06   #188
Yeni Üye

Vtf

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ephesos Mesajı Göster
sayın dostum aradığınız vft değilde, droserra capensis all red gibi tarif etmişsiniz. Bir resim yüklerseniz yardımcı olabilirim.
birkaç foto buldum ekledim bu bitki işte ben de bulunan big mouth x big big mouth dionaea muscipula cinsi ET OBUR RESİMİDE EN ALLTAKİRESİMDE BAŞTAN SAYINCA 4 CÜ OLAN BEN DE BU CİNSİ VAR İŞALLAH DİYER VFT LERİ DE BULA BİLİRİM ANCAK ASIL İSTEDİĞİM CAPENSİS CİNSİ

Eklenen Resimler

Eski 30-01-2011, 21:55   #189
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Mart a kadar bekleyebilirseniz yardımcı olurum size.

Eski 31-01-2011, 19:13   #190
Yeni Üye

çok teşekkür ederim MARTI SABIRSIZLIKLA BEKLİYCEM ÇOK SAOLUN

Düzenleyen Pasgaonega : 31-01-2011 saat 20:06
Eski 31-01-2011, 21:52   #191
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Beklemenize değecek...

Eklenen Resimler

Eski 04-02-2011, 19:09   #192
Yeni Üye

Alıntı:
beklemenize değecek...
bunlar çok güzel çekilmiş fotolar biraz yorumum geç oldu ama olsun bu et obur cinsi çiçeklere hastayım ya
bide kızıl kıraliçeleri var onuda merak ediyorum

Eski 04-02-2011, 19:16   #193
Yeni Üye

Alıntı:
beklemenize değecek...
bunlar çok güzel çekilmiş fotolar acaba benim olunca bukadar güzel olurmu bayılıyorum bu et obur cinsi çiçekleri merak ettiklerim arasına şimdi birde kızıl kıraliçe girdi bakalım onuda araştırcam

Eski 13-02-2011, 10:36   #194
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-02-2011
Merhabalar, ben VFT almak istiyorum. (tohum olarak) Ama ne zaman dikilir? ne yapılır? nasıl bakılır? bilmiyorum. Bunların ne zaman alınıp dikilmesi uygun olur?

Sungur Alp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2011, 13:34   #195
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Etobur bitkiler başlığını iyice araştırın, herşey fazlasıyla var. Bu ana başlığın, alt başlıklarında istemeyeceğiniz kadar bilgi var.

Eski 13-02-2011, 15:21   #196
Yeni Üye

Tamam, Teşekkür ederim...

Sungur Alp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2011, 16:13   #197
Yeni Üye

Bu VFT Denizli'de var mı? varsa nerde?

Messenger Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2011, 21:29   #198
Yeni Üye

Tekrardan merhabalar ya big mount et obur cinsi vft lerimi 2 hafta geçmesine rağmen henüz yeşerip orataya çıkmadılar acaba çürümüş olabilirmi acaba yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden

Eski 01-03-2011, 14:44   #199
Ağaçsever

MaviKan's Avatar

Giriş Tarihi: 17-09-2009
Sayın preacox özel mesaj atamayınca buraya yazayım dedim.
Sayın Praecox ben bir sera yapmayı planlamaktayım (etoburlar için) daha önceki tohumdan çimlendirme denemelerimin hepsi gayet hızlı ve büyük bir başarıyla sonuçlandı. Ama ne yazık ki hiç bir zaman 3 aydan fazla yaşatamadım bunun nedeni saf suyu almayı aksatmamdı sanırım. Şimdi size asıl mesele için birkaç soru sormak istiyorum. Tahta parçalarını bir araya getirdikten sonra streç film ile kaplamam uygun olur mu ? Yeni yetiştireceğim vft tohumlarını yinede üstü kapalı olarak mı seraya yerleştirmeliyim ? Ortamın nem oranını ayarlamak için pahalı cihazlar yerine ne kullanabilirim ? Sorularımı cevaplandırırsanız çok mutlu olurum Bir de size bir kaç şey daha sormak istiyorum. Bana bir kitap yazacağınızı söylemiştiniz etoburlar ile ilgili ne zaman yazacaksınız ? etoburbitkiler.com sitesi sizce güzel bir site mi Susurluklu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Bir de etobur bitkilerinizin son durumlarını şöyle geniş geniş koyabilir misiniz foruma gözümüz bitki görsün biraz

MaviKan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2011, 20:11   #200
Ağaçsever

Weezer's Avatar

Giriş Tarihi: 14-06-2007
Praecox hocamız bu forumda engellendi dolayısı ile sizi duyacağını sanmıyorum cevap da yazamıyor olabilir. Ancak susurluklu erhan bey hakkında da iyi bir şeyler yazmadığı eski mesajlara bakarsanız anlarsınız. Görüşü iyi olsa onun forumundan devam edeceğini düz mantık düşünebilirsiniz ,etmediğine göre....

Weezer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2011, 05:51   #201
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2009
Alıntı:
Beklemenize değecek...
Etoburlara yavaş yavaş ısınıyorum Bu güzelliğe nasıl ulaşabilirim

Doğayla Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2011, 15:50   #202
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-04-2011
Selamlar herkese.Ben şuanda Serrasalmus Sanchezi besliyorum ama etçil bir bitki sahibi de olmak istiyorum ,İlk olarak mesela ne ile başlayablirim?zorluk dereceleri falan nelerdir gibi konularda yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.İyi forumlar.

naughty Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2011, 20:17   #203
Yeni Üye

nazlı2323's Avatar

Giriş Tarihi: 17-09-2010
Selamlar, iki gün evvel gelen etobur bitkimde bugün baktığımda küçük siyah böcekler gördüm elimi sürdüm kanatlarıda vardı bu ne olabilir acaba etoburumun ölmesini istemiyorum ne yapmam gerekiyor ona saf su alıyorum döküyorum ne tür bir ilaç verilebilir veya bu nedir yazarsanız çok sevineceğim şimdiden teşekkürler....

nazlı2323 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2011, 12:44   #204
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-08-2005
Değerli dostlarım,
Doğru forumdamıyım bilmiyorum.
Aşağıdaki bitki bir etoburmudur?
Saygılar,

Name:  cc.JPG
Views: 1782
Size:  30.3 KB

galanth Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2011, 17:00   #205
Ağaç Dostu

saydemir's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2007
Galeri: 10
Hayır etobur bitki değil. Fotoğraftan tam belli olmuyor ama sanırım bitkiniz Aristolochia cretica, **** bu aileden bir bitki.

saydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2011, 11:14   #206
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-08-2005
Sayın Saydemir,

Teşekkür ederim ,rotunda veya lutea sınıfı bir alt tür galiba, yumrulu kök yapısı var.
Böcekleri yemek için değil,tozlaşmayı tamamlamak için hapsediyormuş.
Bir kara çamın etrafında gölgelik alanda 20 kadar vardı,birini tür tesbiti için dikkatlice saksıya aldım.Maalesef fotoğrafladıktan sonra ,yaşatamadım.

Name:  gg1.JPG
Views: 936
Size:  30.6 KB

galanth Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2011, 00:22   #207
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2011
sariefe

sayın sarıefe

madem bu kadar ilgilisiniz, o zaman sanırım bilirsiniz.

Türkiye'de doğal olarak yetişen etobur var mı? varsa hangisi?

türkiye'de doğal olarak yetişen bitkileri toparlamak istiyorum. yani, Türkiye faunası kuracağım inşallah..

iyi çalışmalar dilerim

bertunum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2011, 01:00   #208
Ağaç Dostu

sariefe's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2010
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bertunum Mesajı Göster
sayın sarıefe

madem bu kadar ilgilisiniz, o zaman sanırım bilirsiniz.

Türkiye'de doğal olarak yetişen etobur var mı? varsa hangisi?

türkiye'de doğal olarak yetişen bitkileri toparlamak istiyorum. yani, Türkiye faunası kuracağım inşallah..

iyi çalışmalar dilerim
Madem bu kadar ilgilisiniz, o zaman siz daha iyi bilirsiniz Size de iyi çalışmalar.

Düzenleyen sariefe : 07-06-2011 saat 01:44
sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2011, 13:20   #209
Ağaç Dostu

sariefe's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2010
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bertunum Mesajı Göster
nedenki bilmiyorum... kullandığım dil için kusura bakmayın. sınav çalışma arasında, yakışıksız dil kullanabiliyorum.. (bu konuda hâlâ kendimi eğitmeliyim)
Sayın bertunum öncelikle sınavlarınızda başarılar dilerim. Sorduğunuz sorularla alakalı olarakta açıkçası niyetiniz ve icraatlarınız arasında tutarsızlık olduğunu düşünüyorum. Yani "Türkiye faunası kuracağım" ve "Türkiye'de doğal olarak yetişen etobur var mı? varsa hangisi?" cümlelerinin aynı kişiye ait olması beni bu düşünceye sevkediyor. Bu bağlamda bence sorunuz ciddiye alınacak bir soru değil. Diğer mesajımda da dediğim gibi, eğer siz fauna kurmaya niyet edecek kadar ilgiliyseniz bu anlamda bir ön çalışma yapmış olmanız, neyin ne olduğunu ya da kısacası sorularınızın cevabını biliyor olmanız gerekir. Diğer yandan ben sizin bırakın endemik olanları, herhangi bir etobur bitki yetiştirip yetiştirmediğinizi bile bilmiyorum. Sonuç olarak benden alacağınız cevabın sorduğunuz sorunun ciddiyetinde olması sürpriz olmamalı.

Saygılarımla...

sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2011, 16:09   #210
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-04-2011
bende zonguldaklıyım kozludanım ephesos ve 12 yaşında bir çocuğum ben bu yaz zonguldağa geleceğim elinizde fazla tohum varsa verebilirmisiniz ama fazla ise fazla deil ise vermeye bilirsinizde da

1999kartal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025