agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Etobur Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni27Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-12-2023, 18:21   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-05-2023
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cgdmoscr97 Mesajı Göster
Merhaba bitkilerim normalde çok sağlıklıydı ama bi anda yapraklar baştan sona sararmaya ve çürümeye başladı nedeni ne olabilir **** nasıl tedavi edilebilir?
Fotoğraf eklemediğiniz sürece sağlıklı bir tavsiye veremeyiz.

almuud Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2010, 21:28   #2
Ağaçsever

Yagız's Avatar

Giriş Tarihi: 15-06-2010
Merhaba.İnternetten verdiğim siparis elime ulaştı toprağım geldi we yanındada bir poşet perlit göndermişler.Acaba bu torf doğru torfmudur yani baltık torfumudur we perlitle karışım oranı nasıl olmalıdır. teşekkurler. . .

Name:  28092010005.jpg
Views: 2242
Size:  52.4 KB
Name:  28092010003.jpg
Views: 2116
Size:  56.4 KB
Name:  18062010101.jpg
Views: 2093
Size:  51.9 KB
Name:  28092010009.jpg
Views: 2099
Size:  53.0 KB

Yagız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2011, 14:02   #3
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2007
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yagız Mesajı Göster
Merhaba.İnternetten verdiğim siparis elime ulaştı toprağım geldi we yanındada bir poşet perlit göndermişler.Acaba bu torf doğru torfmudur yani baltık torfumudur we perlitle karışım oranı nasıl olmalıdır. teşekkurler. . .

Eklenti 173170
Eklenti 173171
Eklenti 173172
Eklenti 173173
Evet gördüğüm kadarı ile bu torf carnivorlarda kullanılan torf, kolay gelsin.

ephesos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2010, 01:21   #4
Ağaçsever

Yagız's Avatar

Giriş Tarihi: 15-06-2010
Kimse bakmıyormu buraya artık dikmem gerekli

Yagız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2011, 22:55   #5
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Mart a kadar bekleyebilirseniz yardımcı olurum size.

Eski 31-01-2011, 20:13   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-01-2011
çok teşekkür ederim MARTI SABIRSIZLIKLA BEKLİYCEM ÇOK SAOLUN

Düzenleyen Pasgaonega : 31-01-2011 saat 21:06
Pasgaonega Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 22:52   #7
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Beklemenize değecek...

Eklenen Resimler

Eski 04-02-2011, 20:09   #8
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ephesos Mesajı Göster
beklemenize değecek...
bunlar çok güzel çekilmiş fotolar biraz yorumum geç oldu ama olsun bu et obur cinsi çiçeklere hastayım ya
bide kızıl kıraliçeleri var onuda merak ediyorum

Eski 04-02-2011, 20:16   #9
Yeni Üye

Alıntı:
beklemenize değecek...
bunlar çok güzel çekilmiş fotolar acaba benim olunca bukadar güzel olurmu bayılıyorum bu et obur cinsi çiçekleri merak ettiklerim arasına şimdi birde kızıl kıraliçe girdi bakalım onuda araştırcam

Eski 06-03-2011, 06:51   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-01-2009
Alıntı:
Beklemenize değecek...
Etoburlara yavaş yavaş ısınıyorum Bu güzelliğe nasıl ulaşabilirim

Doğayla Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2011, 23:04   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-10-2011
Herkese merhabalar,

İlk dionaea muscipulamı dün teslim almış bulunmaktayım. Muhtemelen kargoda gelmesinin stresi vardır ama onun dışında durumu iyi gibi görünüyor. Siyahlaşan kapanlarını temizledim, yeni plastik bir saksıya uygun torfla yerleştirdim. Bolca can suyu verip -demineralize ütü suyu- içinde yeterince su olan bir kaseye de yerleştirdim. Şimdi kendine gelmesini bekliyorum.

1- Bulunduğum ev kuzey cephe olduğu için doğrudan güneş alamıyor. Aldığım yerden gelen bilgilerde doğrudan gün ışığından uzak tutun diyordu ama, forumda yazanlar üzerine güneşe çıkarmak istiyorum. Ama tabi biraz köpek gezdirmek gibi olacak benimki, elimde ya da yanımda saksı bir yerlerde zaman gerçirmem gerekecek =) O yüzden en az ne kadar süre yeterli olur onu merak ediyorum. (Yoksa gündüzleri birkaç saatliğine arabayı güneşe çekip içinde mi bıraksam, ama kış mevsiminde güneş altı gereğinden fazla sıcak olmaz mı?) Ne önerirsiniz?

2- Satın aldığım yer yetişkin olduğunu iddia ediyor ancak boyutları bana 3 yıllık bir bitki gibi gelmedi, ne dersiniz?

3- Bir de internetteki çeşitli fotoğraflara baktığımda, kapanların dikey olarak baya uzadıklarını görüyorum, benimkilerin sapları bir santim bile değil. Daha uzun olmaları yaşla mı ilgili yoksa farklı bir tür mü uzayabilenler? Daha uzun olabilmeleri için yapabileceğim bir şey var mı? (Kapan büyüklükleriyle orantılı da olabilir tabii, yine de yetişkin, daha büyükçe bir bitki beklediğim için biraz hayal kırıklığı oldu.) Boyutlarını daha net anlayabilmeniz için yanına bir kalem koyuyorum.

4- Gelen toprakta bir çeşit yosun vardı, fotoğrafta görünüyor sanırım. Bu yararlı yosunlardan mıdır sizce? Ben nemi korumakta faydası olabileceğini okuduğum için bıraktım, ama emin de olamadım.

Fotoğrafları foruma yüklemekte sorun yaşadığım için başka bir site aracılığıyla yüklüyorum, kusura bakmayın. Her türlü önerinize açığım.

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

Sevgiler,
Ürün

rosengela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2011, 17:36   #12
Ağaç Dostu

saydemir's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2007
Galeri: 10
1- Mümkün olan en fazla güneş ışığını almasını sağlayın, neresi olduğu önemli değil. Kış mevsimi değil yaz mevsiminde sürekli güneş alması bile bu bitkiye zarar değil yarar sağlar.
2- Bitki yetişkin bitki gibi görünüyor. Bu bitki kışa doğru dinlenmeye çekilir. Yaprak boyları kısalır ve kalınlaşır. Yaprakların hareketleri azalır.
3- 2. şıkta belirttiğim sebepten dinlenme (dormancy) döneminde olduklarından. Birde bazı türlerin yaprakları daha dik olabiliyor.
4- Sanırım sphagnum yosunu olup olmadığını soruyorsunuz. Gördüğüm kadarıyla sphagnum yosunu değil. Bitkiye pek bir zararı olacağını sanmam.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rosengela Mesajı Göster
1- Bulunduğum ev kuzey cephe olduğu için doğrudan güneş alamıyor. Aldığım yerden gelen bilgilerde doğrudan gün ışığından uzak tutun diyordu ama, forumda yazanlar üzerine güneşe çıkarmak istiyorum. Ama tabi biraz köpek gezdirmek gibi olacak benimki, elimde ya da yanımda saksı bir yerlerde zaman gerçirmem gerekecek =) O yüzden en az ne kadar süre yeterli olur onu merak ediyorum. (Yoksa gündüzleri birkaç saatliğine arabayı güneşe çekip içinde mi bıraksam, ama kış mevsiminde güneş altı gereğinden fazla sıcak olmaz mı?) Ne önerirsiniz?

2- Satın aldığım yer yetişkin olduğunu iddia ediyor ancak boyutları bana 3 yıllık bir bitki gibi gelmedi, ne dersiniz?

3- Bir de internetteki çeşitli fotoğraflara baktığımda, kapanların dikey olarak baya uzadıklarını görüyorum, benimkilerin sapları bir santim bile değil. Daha uzun olmaları yaşla mı ilgili yoksa farklı bir tür mü uzayabilenler? Daha uzun olabilmeleri için yapabileceğim bir şey var mı? (Kapan büyüklükleriyle orantılı da olabilir tabii, yine de yetişkin, daha büyükçe bir bitki beklediğim için biraz hayal kırıklığı oldu.) Boyutlarını daha net anlayabilmeniz için yanına bir kalem koyuyorum.

4- Gelen toprakta bir çeşit yosun vardı, fotoğrafta görünüyor sanırım. Bu yararlı yosunlardan mıdır sizce? Ben nemi korumakta faydası olabileceğini okuduğum için bıraktım, ama emin de olamadım.

Fotoğrafları foruma yüklemekte sorun yaşadığım için başka bir site aracılığıyla yüklüyorum, kusura bakmayın. Her türlü önerinize açığım.

Sevgiler,
Ürün

saydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2011, 00:42   #13
Ağaç Dostu

sariefe's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2010
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rosengela Mesajı Göster
Herkese merhabalar,

İlk dionaea muscipulamı dün teslim almış bulunmaktayım. Muhtemelen kargoda gelmesinin stresi vardır ama onun dışında durumu iyi gibi görünüyor. Siyahlaşan kapanlarını temizledim, yeni plastik bir saksıya uygun torfla yerleştirdim. Bolca can suyu verip -demineralize ütü suyu- içinde yeterince su olan bir kaseye de yerleştirdim. Şimdi kendine gelmesini bekliyorum.

Sevgiler,
Ürün

Sayın rosengela bitkinizi iyi günlerde yetiştirmenizi dilerim.

Öncelikle; bitkiniz çok sağlıklı gözüküyor. Aktif ve genç bir bitki. Hatta bitkiler. Çünkü fotoğrafta iç içe girmiş 2-3 kök bitki gözüküyor. Yazı görürse uzuvları 2 katına çıkar. Diğer yandan hazır sonbahar gelmişken biraz yağmur suyu depolamanızı tavsiye ederim. Yağmur suyu varken ütü ya da akü suyunu ben tavsiye etmem.

1- Bitkileri gezdirmek, hatta hareket ettirmek doğru bir şey değildir. Aydınlık bir yere koyun kalsın. Bu dönemde öncelik ışık miktarında değil sıcaklık miktarındadır. Çünkü mevsim itibariyle bitkiniz kış uykusuna girmek isteyecektir. Hayati faaliyetleri azalacaktır. Mümkünse 10 derece civarı bir ortama koymalısınız. Sıcaktan kaçının. Dibindeki su miktarını azaltın. Ama eksikte etmeyin.

2- Kalem iyi bir ölçüm aracı olmasada bence yaşı normal.

3- Kapanların boyunun uzadığını görmek için yapmanız gereken sadece beklemek. Zamanla uzarlar. Gerçi bitkinizin bu halide çok güzel gözüküyor. Açıkçası bende ilk gördüğümde farklı bir Dionaea varyetesi mi diye düşündüm ama emin değilim.

4- Yosunlar aldığı ışık ile orantılı oluşmuş gibi gözüküyor. Kapanların içindeki kırmızılıktan da bitkinizin iyi ışıklandırılmış olduğu belli. Sizin aynı ışığı sağlayamayacağınızı düşünürsek kapanlar zamanla yeşile döndüğünde şaşırmayın.

sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2011, 11:36   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-02-2011
Merhabalar, ben VFT almak istiyorum. (tohum olarak) Ama ne zaman dikilir? ne yapılır? nasıl bakılır? bilmiyorum. Bunların ne zaman alınıp dikilmesi uygun olur?

Sungur Alp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2011, 14:34   #15
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Etobur bitkiler başlığını iyice araştırın, herşey fazlasıyla var. Bu ana başlığın, alt başlıklarında istemeyeceğiniz kadar bilgi var.

Eski 14-06-2011, 17:09   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-04-2011
bende zonguldaklıyım kozludanım ephesos ve 12 yaşında bir çocuğum ben bu yaz zonguldağa geleceğim elinizde fazla tohum varsa verebilirmisiniz ama fazla ise fazla deil ise vermeye bilirsinizde da

1999kartal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 19:54   #17
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-04-2009
Merhabalar,
Etobur bitkilerle ilgili başlıklara 2 gündür göz gezdiriyorum. Kendimce notlar aldım. Paylaşılan bilgiler için herkese çok teşekkür ediyorum. Kit olarak sipariş verdiğim vft tohumları şu an yolda, sanırım yarın elime geçer.

Okuduklarımdan, yetiştirmede Sphagnum yosununun çok önemli olduğu bilgisini edindim. Temmuz başında bir kamp için Bolu civarındaydım. İğne yapraklılardan oluşan ormanda ekli fotoğraflarda gözüken yosunlarla karşılaştım ve saksıların üstüne hem hoş görüntüsü için hem de toprağı nemli tutsun diye sermek üzere topladım. Okuduklarımdan sonra, yosunu dibine serdiğim kumkuat için endişelenmeye, bir yandan da acaba sphagnum yosunu yerine kullanılabilir mi diye meraklanmaya başladım.
Aydınlatırsanız sevinirim.

Eklenen Resimler

schweps Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2011, 16:21   #18
Yeni Üye

Tamam, Teşekkür ederim...

Sungur Alp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2011, 17:13   #19
Yeni Üye

Bu VFT Denizli'de var mı? varsa nerde?

Messenger Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2011, 22:29   #20
Yeni Üye

Tekrardan merhabalar ya big mount et obur cinsi vft lerimi 2 hafta geçmesine rağmen henüz yeşerip orataya çıkmadılar acaba çürümüş olabilirmi acaba yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden

Eski 01-03-2011, 15:44   #21
Ağaçsever

MaviKan's Avatar

Giriş Tarihi: 17-09-2009
Sayın preacox özel mesaj atamayınca buraya yazayım dedim.
Sayın Praecox ben bir sera yapmayı planlamaktayım (etoburlar için) daha önceki tohumdan çimlendirme denemelerimin hepsi gayet hızlı ve büyük bir başarıyla sonuçlandı. Ama ne yazık ki hiç bir zaman 3 aydan fazla yaşatamadım bunun nedeni saf suyu almayı aksatmamdı sanırım. Şimdi size asıl mesele için birkaç soru sormak istiyorum. Tahta parçalarını bir araya getirdikten sonra streç film ile kaplamam uygun olur mu ? Yeni yetiştireceğim vft tohumlarını yinede üstü kapalı olarak mı seraya yerleştirmeliyim ? Ortamın nem oranını ayarlamak için pahalı cihazlar yerine ne kullanabilirim ? Sorularımı cevaplandırırsanız çok mutlu olurum Bir de size bir kaç şey daha sormak istiyorum. Bana bir kitap yazacağınızı söylemiştiniz etoburlar ile ilgili ne zaman yazacaksınız ? etoburbitkiler.com sitesi sizce güzel bir site mi Susurluklu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Bir de etobur bitkilerinizin son durumlarını şöyle geniş geniş koyabilir misiniz foruma gözümüz bitki görsün biraz

MaviKan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2011, 21:11   #22
Ağaçsever

Weezer's Avatar

Giriş Tarihi: 14-06-2007
Praecox hocamız bu forumda engellendi dolayısı ile sizi duyacağını sanmıyorum cevap da yazamıyor olabilir. Ancak susurluklu erhan bey hakkında da iyi bir şeyler yazmadığı eski mesajlara bakarsanız anlarsınız. Görüşü iyi olsa onun forumundan devam edeceğini düz mantık düşünebilirsiniz ,etmediğine göre....

Weezer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2011, 16:50   #23
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-04-2011
Selamlar herkese.Ben şuanda Serrasalmus Sanchezi besliyorum ama etçil bir bitki sahibi de olmak istiyorum ,İlk olarak mesela ne ile başlayablirim?zorluk dereceleri falan nelerdir gibi konularda yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.İyi forumlar.

naughty Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2011, 21:17   #24
Yeni Üye

nazlı2323's Avatar

Giriş Tarihi: 17-09-2010
Selamlar, iki gün evvel gelen etobur bitkimde bugün baktığımda küçük siyah böcekler gördüm elimi sürdüm kanatlarıda vardı bu ne olabilir acaba etoburumun ölmesini istemiyorum ne yapmam gerekiyor ona saf su alıyorum döküyorum ne tür bir ilaç verilebilir veya bu nedir yazarsanız çok sevineceğim şimdiden teşekkürler....

nazlı2323 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2011, 18:00   #25
Ağaç Dostu

saydemir's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2007
Galeri: 10
Hayır etobur bitki değil. Fotoğraftan tam belli olmuyor ama sanırım bitkiniz Aristolochia cretica, **** bu aileden bir bitki.

saydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2011, 12:14   #26
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-08-2005
Sayın Saydemir,

Teşekkür ederim ,rotunda veya lutea sınıfı bir alt tür galiba, yumrulu kök yapısı var.
Böcekleri yemek için değil,tozlaşmayı tamamlamak için hapsediyormuş.
Bir kara çamın etrafında gölgelik alanda 20 kadar vardı,birini tür tesbiti için dikkatlice saksıya aldım.Maalesef fotoğrafladıktan sonra ,yaşatamadım.

Name:  gg1.JPG
Views: 949
Size:  30.6 KB

galanth Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2011, 01:22   #27
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2011
sariefe

sayın sarıefe

madem bu kadar ilgilisiniz, o zaman sanırım bilirsiniz.

Türkiye'de doğal olarak yetişen etobur var mı? varsa hangisi?

türkiye'de doğal olarak yetişen bitkileri toparlamak istiyorum. yani, Türkiye faunası kuracağım inşallah..

iyi çalışmalar dilerim

bertunum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2011, 02:00   #28
Ağaç Dostu

sariefe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bertunum Mesajı Göster
sayın sarıefe

madem bu kadar ilgilisiniz, o zaman sanırım bilirsiniz.

Türkiye'de doğal olarak yetişen etobur var mı? varsa hangisi?

türkiye'de doğal olarak yetişen bitkileri toparlamak istiyorum. yani, Türkiye faunası kuracağım inşallah..

iyi çalışmalar dilerim
Madem bu kadar ilgilisiniz, o zaman siz daha iyi bilirsiniz Size de iyi çalışmalar.

Düzenleyen sariefe : 07-06-2011 saat 02:44
Eski 07-06-2011, 14:20   #29
Ağaç Dostu

sariefe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bertunum Mesajı Göster
nedenki bilmiyorum... kullandığım dil için kusura bakmayın. sınav çalışma arasında, yakışıksız dil kullanabiliyorum.. (bu konuda hâlâ kendimi eğitmeliyim)
Sayın bertunum öncelikle sınavlarınızda başarılar dilerim. Sorduğunuz sorularla alakalı olarakta açıkçası niyetiniz ve icraatlarınız arasında tutarsızlık olduğunu düşünüyorum. Yani "Türkiye faunası kuracağım" ve "Türkiye'de doğal olarak yetişen etobur var mı? varsa hangisi?" cümlelerinin aynı kişiye ait olması beni bu düşünceye sevkediyor. Bu bağlamda bence sorunuz ciddiye alınacak bir soru değil. Diğer mesajımda da dediğim gibi, eğer siz fauna kurmaya niyet edecek kadar ilgiliyseniz bu anlamda bir ön çalışma yapmış olmanız, neyin ne olduğunu ya da kısacası sorularınızın cevabını biliyor olmanız gerekir. Diğer yandan ben sizin bırakın endemik olanları, herhangi bir etobur bitki yetiştirip yetiştirmediğinizi bile bilmiyorum. Sonuç olarak benden alacağınız cevabın sorduğunuz sorunun ciddiyetinde olması sürpriz olmamalı.

Saygılarımla...

Eski 19-08-2011, 04:33   #30
Ağaç Dostu

sariefe's Avatar

Sayın schweps o yosunu sphagnum yosunu olarak kullanamazsınız. Doğadan eve materyal taşırken çok dikkatli olmalısınız. O yosunla birlikte evinize ve özelliklede kamkatınızın dikili olduğu saksıya gözle görülen ya da görülmeyen çok sayıda organizma taşımış olduğunuzun farkındasınızdır umarım.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026