![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2015
|
Merhabalar, bende dün bir etobur bitki aldım. Forumları okudum ancak bazı sorularıma cevap bulamadım. ![]() -Gerekmedikçe saksı değiştirmenin Ocak-Şubat ayları dışında yapılmaması yazılmış. Saksı değiştirmem gerekiyor mu? -Dibindekini sphagnum'a benzettim. Doğru mu? -Yosunlardan çıkan uzun uzun çubuklar neler? Çoğu kurumuş ancak aralarda ucu yeşil olanlarda var. -Kapanlardan biri yarı kapalı, içinde minik salyangoz kabuğu görünüyor.Dünden beri hareket ettiğini görmedim, onunlar ilgili ne yapmam gerekir? -Bazı kapanların üzerinde minik örümcek ağı gibi bir şeyler var.Neden olmuş olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2015
|
Alıntı:
Sphagnum değiller. Çıkan şeyler yosunla alakalı olabilir. Kapanlarla oynaşmayın. Kendi açılacaktır zamanla sindirimini tamamladıktan sonra. Örümcek ağı havasız ortamlarda oluşabiliyor. Benimkinde de vardı üzerlerine silikat kum serptim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
ben bugün yeni bir tane daha etobur edindim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2015
|
Alıntı:
Bu bitki biraz daha nazlı bir bitki. Aşırı sıcağı sevmiyor. Nemi seviyor. Ben 25-30 derece arasında gündüzleri 60% nem geceleri ise biraz daha serin 20-25 derece arasında 90% nem de tutuyorum. Üstten sulama yapıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|