![]() |
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
"Ülkemizde yetişen Nadide bitki", "kullanılmak" gibi gelimeleri aynı cümle içinde duyunca Erkan Hoca' da benim gibi biraz zıplayıveriyor, bunu biliyorum. Malumunuz keşfedilmemiş bakir güzellikler bizim memlekette aynı zamanda bir talan ve yağma hasan böreği konusu da olabiliyor. Bu sebeple bir önceki mesajımda yerini özelden göndermenizi istirham etmiştim, sizde beni kırmayıp özelden göndermişsiniz teşekkür ederim. Tanınıp, kullanılması kadar üreticilerin ilgi göstermesi önemli. Üreticiler ve tedarikçiler ilgi gösterirde, yaygın tüketim kanalları doğadan toplamak yerine bu yolla beslenirse elbette doğa üzerindeki insan baskısı azaltılmış oluyor. Mesala benim de bildiğim su altı likenleri, yosunlar var umuma ve piyasaya güvenemediğimden fotoğraflarını bile ortaya çıkartmaya cesaret edemiyorum. İnsan kaş yapacağım derken, göz çıkartır konuma düşebiliyor bu hususta dikkatli olmak lazımdır. Nadide olduğunu düşündüğünüz hiç bir canlıyı, ya uluorta deşifre etmeyin veya asla kimseye yerini söylemeyin. Hala yeri gelir, gider ticari üretilmiş java moss'a para verir alırım. Bizimkisi belki histerik bir fiksasyon (saplantı) ama doğada çok dolaşan birisi olarak diyebilirim ki; insan boşluğa ok atıyor gibi bile olsa, bazen doğanın sırdaşı olabilmektende mutluluk duyuyor. saygılarımla, |
|
|
|
|
|