utricularia sp.
merhaba arkadaşlar, deneyimlerinizi taktirle inceledim. sizlerle utriculia sp. hakkında paylaşımda bulunmak istiyorum.fakat ağaçlar net sitesine üye olamadığımdan bir arkadaşın hesabını geçici olarak kullanarak yazıyorum şu an.
utricularia sp hakkında İSAK forumlarında bir konu açtım.bu bitkiyi bir doğa gezisi sırasında sakaryada bataklık bir bölgede keşfettim.kesecikleriyle görünümü çok güzel olduğundan tamamen su içinde yaşayan bu bitkiyi alıp akvaryumda denemek istedim.fakat tahmin edeceğiniz üzre sıfır bilgiyle bu deneme hüsran oldu.bu konuda araştırma yapmak isteyen arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.sayın saka nın dediği gibi artemiayla beslenmesi muhtemel gözüküyor lakin su değerleri konusunda titiz ölçümler yapmak gerekmekte.
velhasılı bu tür adına özel olarak tartışmak için isak forumlarında paludaryumlar baslığı altında "utcirularia sp sucul karnivor bitki" konusunu açtım.benim burada sürekli yazabilmem mümkün olmayacağından orada konuyu paylaşabilirsek sevinirim...tüm alakadar arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
|