Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox
Utri.nizin anlatığınız gibi 2-3 haftada "özeliğini" kaybetmesi bana şunları getirdi aklıma.
sanırım bitkiyi saf suya değil de bildik bir akvaryuma normal şebeke suyuna koydunuz. sonrası da keselerini kaybetmesi vs. tam bir çürüme göstergesi.
her ne kadar topladığınız yerdeki su size normal su gibi görünsede sizde iyi bilirsiniz ki bir akvaryumda biotop dengeyi sağlamak için bir dizi gübre kimyasal ışıklandırma vs. gerekir. tamda işte bu noktada utriler hayttan istifa ederler.
bazen bana gelişmeleri için alglerde gerekmiş gibi geliyor gerçi bu bana symbiotikmiş gibi gelen ilişki tam bir rekabet ortamı ancak utriler algleri bastırıp benim gözlemlerrime göre bugünden yarına kontrolü ele aldıkları noktada gelişiyorlar. benim bir balona ektiğim utriler bir kaç gün içinde alglerin birden yokolmasna verebildiğim cevap bu.
algler yok olmuş bastırılmış olduğu noktada utriler canlandı.
bir de sanırım olmazsa olmazlardan biri tabanda asidik ortamı sağlıyan kireci de absorbe den bir torf tabakasına gerek var ( tabii katkısız sarışın torf. saz çürüntüsü vs değil)
|
topladığım utri leri su dengesi olan bir akvaryuma aldım.kitlerim olmadığından akvaryum suyunun değerlerini veremeyeceğim ama bitkiler parçalanmaya ugradıysa da hala bi kaç parça bulunmakta.fakat ****** törf vs kullanma imkanım yoktu çunki zaten bitki hakkında bir bilgim yoktu.ilk iki günden sonra yukarı dogruı bakan püsküllü dallar aşağı doğru küsmeye başladı bunun nedenini doğada yüzey yatayında bulunan bitkiyi akvaryumda dikey kullanmamdan kaynaklanıyor olabilri diye düşünürken yaklaşık 10 gün sonra keselerini yitirmeye başladı.bilgisizliğimden keselerini tohumcuk sanıyordum o yüzden o durumda dahi çok endişelenmedim.fakat bir hafta 10 gün daha geçtikten sonra bitkilerin geneli dağalmaya başladı.bu konuda ki tartışmalarınızın evvelini de okuduğumdan şimdi sayenizde çok daha bilgiliyim.utri ler için ayrı bir akvaryum kurmak gerekliğinin farkına vardım ve 5 akvaryumumda halı hazırda kullanılmakta olduğundan, utri besleme macerasını ileriki bir tarihe ertelemiştim bile.paylaşım amacım sizin tartışmalarınızda bu bitkinin ismini göremememden ötürü idi.ve de konuşmalarınızda yurt dışından getirmeye varcak kadar zahmetli yolara başvurduğunuzu okuduğumda sizin gibi profesyonel araştırmacılara eğer imkan dahilindeyse belki yardım edebilirim düşüncesiydi.öğrenmek her ne vesileyle olursa olsun güzel birşey.tüm paylaşımlarınız için teşekkür ederim..