![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
İbrik bitti! Kapağı bu akşama açılmış olur. Sıvı 3-4 gündür görülebilir vaziyetteydi ama ne zaman salgıladı tam bilmiyorum. Arkaplanda bir önce oluşmuş ibriği görebilirsiniz. Onun sıvısında böcek ölüleri olduğu için sıvının rengi sarımtrak ve rahat seçiliyor ışığa karşı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sarr. Psittacina'nın kış uykusundan uyanma fotoğrafları, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Nepenthes Ampullaria, soldaki yeni oluşmuş yeşil ibriğiyle (kapak henüz tam açılmadı). Saksı harcı: torf, perlit ve üst kısımda LFS (sphagnum). not: grolux altına denk geldiği için ışık pembe/mor görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Kök Çürümesi Ben bu başlığı açarken bir EB amatörü olarak iyisiyle kötüsüyle tecrübelerimi paylaşmak amacıyla açmıştım ve şimdi madalyonun öteki yüzünü görme zamanı geldi. 2 tane Nepenthes Bellii'm var; bir tanesi Çek'ten kök hâlinde geldi ve 8 gün ıslak havluda kaldı (ptt hatası); diğerini de Amerika'dan yakınım saksıda ekili olarak getirdi. Çek'ten gelen yapraklarını bükmüştü; hatta Sn. Praecox onu görünce bir kök problemi olduğunu söyleyip uyarmıştı. Zaman içinde düzelir gibi olsa da bugün baktığımda yeni ibriğinin kararmış olduğunu gördüm; üstelik sadece o değil, yeni filizi de kararmaya başlamıştı... Gelelim benim hatalarıma: - Harcını hazırlarken (torf+perlit) torfunu fazla kaçırmışım, çok su tutmuş - Teraryumda gündüzleri %80 nem olmasına rağmen habire sulamışım Uzun lafın kısası kök çürümesi başlamış. Bugün harcını değiştirdim (orkide toprağı + torf + perlit); çok havadar, taneli bir harç oldu. Captan banyosu yaptırdım ve teraryuma aldım. Bakalım neler olacak... Bu kadar sıkıntılı haberin üstüne güzel bir haber; diğer Bellii'nin ibriği gittikçe büyüyor. Üstelik onun yanında yeni bir ibrik daha büyütmeye başlamış. Saksıda ekili olarak almam büyük şans, nerdeyse 1 haftada adapte olup ibrik verdi. Demek ki bundan sonra mümkünse yalın kök hâlinde değil, ekili olarak bulup almaya çalışacağım... Not: Captan ilacı canlı sphagnuma zarar verdiği için üst tabakadaki sphagnumları tamamen aldım. Yarın saf suyla saksıyı yıkadıktan sonra eski yerlerine alacağım...Çok güzel coşmuşlardı, bir zarar gelsin istemedim. Fotoğraf, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|