Teşekkürler sevgili Korkut
İyisiyle kötüsüyle maceramıza devam ediyoruz, işte yenilikler;
bellii_tedavi
Captan banyosunun ertesi günü yapraklar düzeldi. Harcı üstten saf suyla yıkadım ve canlı sphagnumu eski yerine aldım.
Bu arada diğer Bellii'nin ibriği hoş bir pembe renk aldı, büyümeye devam ediyor; kolunu saksıya uzattığı için fotoğrafta çıktı.
Arkada ise çıkardığı 3. ibrikle Vedat..
ampullaria_yeniibrik
Sağ aşağıda büyüyen yeni ibriği ve solda yeni yaprağı...
sphagnum_canlanan
Preslenmiş kuru sphagnum bir sürpriz yaptı ve yeşermeye başladı. Yeşeren noktalardan biri...
(Nemi arttırması ve nem oranındaki dalgalanmaları önlemesi için saksıların altında bulunduruyorum)
prolifera_quelchii
Bu da diğer mini teraryumum ama diğerinin aksine serin koşulları var.
Bunu tam bir başbelası olan D. Prolifera için yapmıştım. Önceden çok nazlanan Prolifera burda aynı haftada 3 yaprak verince cesaretlenip zor bir Utricularia olan Quelchii'den alıp yerleştirdim 2 gün önce; bakalım neler olacak...
Bu arada Prolifera favori droseram oldu. Kalp şeklinde yapraklarıyla çok hoş görünen minik bir tür. Beni baya uğraştırdı ama sayesinde çok şey de öğrenmiş oldum, umarım böyle güzel devam eder.
Bu minik teraryumda gündüz ısısı şimdiye dek en çok 26C oldu, gece ise 13Cye kadar düşüyor. Nem oranını henüz ölçmedim.
sphagnum_buyume
Son olarak da sıcak teraryumdan bir sphagnum görüntüsü. Bunları uçlarından kesip eksem iyi olacak ama kıyamıyorum, bu kısmı böyle bırakacağım sanırım.