![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-09-2006
|
Alıntı:
yanlız mesajlarınızın birinde farkettimki birileri birşey yapmalı. kanaatimce bahsettiğiniz yokoluş süreci ile ilgili olarak birilerinin birşeyler yapmaması birgün gelipte ahh ahh dememizle sonuçlanabilir. mevcut türlerden birisine ya da yeni bir türe olan ilgi alakanın yoğunlaşması,özel hayatımız, işlerimiz ve diğer konulardaki hobilerimiz arasında gözden uzak kalabilme ihtimali olan bu tür için, bu kayboluş süreci ile ilgili ciddi duruma siz başta olmak üzere birileri önlem almalı hocam. kaçak olarak ağaç kesimleri,bataklıkların kurutulup sebze vs üretim alanları haline getirilmesi ve kaçak yapılaşma sürecinin ne hızda olduğu ve mevcut kontrollerin yeterince yapılmadığını düşünürsek durum daha da vahim. açıkcası istanbulda soyları tükensede ülkemizin başka illerinde olması umurumda değil. neden derseniz ben yaşadığım şehirin sahip oldukları ile kendimi zengin hisseden birisiyim. diğer illerdeki türlerin mevcudiyeti o illerde yaşayan insanların zenginliğidir. kahramanmaraş dondurma üreticilerinin yabani orkide türlerine gösterdikleri özensizlik birgün torunlarının resimlerde göreceği bir türü tehlike altına sokmuştur. yukarıdaki yazdığım yazının içinde okurken görebileceğiniz konular ile ilgili cehaletim sözkonusu ise şimdiden özür dilerim. heyecanımı bağışlayın. bu arada 2 adet drocerayı yerinden söküp bahçemde yetiştirme düşüncesimin bu yazım ile çeliştiği ortadadır. fakat erkan hocamında uyarısı ile hata yapılmadan vazgeçmiş olduğumu birkez daha paylaşmak isterim. Bir konu hakkında hiçbirşey bilmemek doğru ile yanlışı ayırt etmeme engel değildir. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
agaclar.net
|
Etoburlar, yakalama metodlarına göre ikiyi ayrılır: 1. Aktif kapanlılar Dionea muscipula (Venüs Sinek Kapanı) Utricularia (Su içi bitkisi) 2. Pasif kapanlılar A. Yapraklarında yapışkan bir sıvı üretenlerBunların hangi kategoriye girdiğini bulamadım ![]() Pinguicula balcanica Pinguicula crystallina Utricularia Adrovanda vesiculosa Başka neler var bilmiyorum... Hiç bilmeyenlerin konuyu kolay algılaması için çok önce buna benzer bir sistem yazmanızı rica etmiştim, ya yazılmadı ya ben gözden kaçırdım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Kaybettik...
|
Pinguiculalar da droseralar gibi yarı aktif kapanlardır aldrovanda resmi koyabilecek biri olasılığı pek zayıf görünüyor ![]() utricularialar kendi başına genlisealarla beraber bir kategori de olabilir burda genlise a da zayıf bir olasılık ancak hep de şaşırtılmayı severim bu arada iki adet de ananasgillerden (bomeliad) etoburumuz var... Heliamphoralarda.... şurdaki sıralamam bir göz atın isterseniz. Türler... bu sıralama şahsi keyfi bir listemdir taxonomik bir bütünlük veya botaniksel bir ilmi sınıflandırma değildir asla... şimdilik bilmek adına bir liste yaptım kendimce. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|