Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox
Size dahasını da ucundan çıtlatayım bare... 
drosera rotundifolia ki resimdeki de bu. istanbulda bile var...
onun da yeri bende saklı olsun...
korkarım en geç 5-10 senede o da istanbulun betonlaşması sürecinde buralardan silinecek...  :'(
|
Erkan hocam bugün bu konuda çok mesaj yazarak dilerim herhangibir rahatsızlık vermedim.
yanlız mesajlarınızın birinde farkettimki birileri birşey yapmalı.
kanaatimce bahsettiğiniz yokoluş süreci ile ilgili olarak birilerinin birşeyler yapmaması birgün gelipte ahh ahh dememizle sonuçlanabilir.
mevcut türlerden birisine ya da yeni bir türe olan ilgi alakanın yoğunlaşması,özel hayatımız, işlerimiz ve diğer konulardaki hobilerimiz arasında gözden uzak kalabilme ihtimali olan bu tür için, bu kayboluş süreci ile ilgili ciddi duruma siz başta olmak üzere birileri önlem almalı hocam.
kaçak olarak ağaç kesimleri,bataklıkların kurutulup sebze vs üretim alanları haline getirilmesi ve kaçak yapılaşma sürecinin ne hızda olduğu ve mevcut kontrollerin yeterince yapılmadığını düşünürsek durum daha da vahim.
açıkcası istanbulda soyları tükensede ülkemizin başka illerinde olması umurumda değil. neden derseniz ben yaşadığım şehirin sahip oldukları ile kendimi zengin hisseden birisiyim. diğer illerdeki türlerin mevcudiyeti o illerde yaşayan insanların zenginliğidir. kahramanmaraş dondurma üreticilerinin yabani orkide türlerine gösterdikleri özensizlik birgün torunlarının resimlerde göreceği bir türü tehlike altına sokmuştur.
yukarıdaki yazdığım yazının içinde okurken görebileceğiniz konular ile ilgili cehaletim sözkonusu ise şimdiden özür dilerim.
heyecanımı bağışlayın. bu arada 2 adet drocerayı yerinden söküp bahçemde yetiştirme düşüncesimin bu yazım ile çeliştiği ortadadır. fakat erkan hocamında uyarısı ile hata yapılmadan vazgeçmiş olduğumu birkez daha paylaşmak isterim.
Bir konu hakkında hiçbirşey bilmemek doğru ile yanlışı ayırt etmeme engel değildir.
Saygılar