![]() |
Haşim bey tebrikler... Afiyet şeker olsun.
Süpersiniz. |
Alıntı:
|
Allah döner ustalarına kolaylık versin..O sıcakta nasıl çalışıyorlar.<ben bu sıcaklarda değil Tokat Kebabı,mangala bile hasret kaldım.Bir yandan 40 derece sıcak,biryandan ateşin sıcağı hiç çekilmiyor..
|
5 Eklenti(ler)
Kanda lipit değerlerim yükseldiğinden beri uğramıyordum buraya:)) Şimdi yeniden yükseltme zamanı:))
Bu sefer antrikot denemesi yapayım dedim; kurumuş gibi görünse de fena da olmadığını söyleyebilirim Öncelikle antrikotlar alınır. Dövüldükten sonra içine karabiber, soğan ve yoğurt konur Rulo yapılır Bir kaba üst üste yerleştirilir Üzerine yine soğanlar konur |
5 Eklenti(ler)
Folyo ile kapatılıp dolaba konur (5 Saat)
Rulolar şişlere dizilir Sonra mangala konur, alttaki çekmeceye biber domates ve sarmısak konur Mangal yakılır Pişen etler alınır (Kurumuş görüntüsü sizi yanıltmasın) |
3 Eklenti(ler)
Sonra çekmece çıkarılır
Etler doğranır ve servis yapılır. Afiyet olsun.... |
Alıntı:
Tuz bile koyulmamalı.Tuz koyarsan et suyunu bırakır.Tuz pişirilmeden evvel ete serpilir ve et tuz ile biraz ovulur o kadar. Sen etleri başında dövdüğün için ezmişsin.Hücreleri ezilmiş kan çıkmış.Birde tuzladığın için iyice suyu çıkmış pişerken. O nedenle de kurumuştur. Antrikot yassı büyük parça olduğundan rulo yapılırsa iç kısmında kalan yüzlerinin dışına göre pişmeme tehlikesi olabilir.Et homojen pişmeyebilir. En iyisi antrikotu yaprak şeklinde iken ,iki şişe birden geçirip sallamak ama öncelikle kuyruk yağlarını koysaydın üstüne derim. Yine de görüntüler ve lezzeti paylaştığın için bizlere fikir verdiğin için teşekkürler... |
Alıntı:
Bir daha ki sefere but etini soğan yerine sarımsak, karabiber ve zeytinyağı ile marine edeceğim. Ramazandan sonra test edip onaylayıp burada yayınlarım.. |
Tarif verenin, pişirip resimleyenin ellerine sağlık, ben de mi denesem ne?
|
Sevgili Lokosit,
Eti marine etmekden maksat,onu yumuşatmaktır. Bunun içinde marine ediyoruz.Aynı zamanda değişiktadlarıda katsın diye. Marine ederken de; Şarap...Sirke..Yoğurt..Zeytinyağı gibi asidi yüksek ürünler kullanılıyor ki ete nufus etsin ve onu çürütsün yumuşatsın diye... Siz yine de bir daha ki sefer yapacağınızda marine etmekden vaz geçmeyin derim.. Sadece sarımsak,karabiber ile olmaz...Olsa olsa biraz tad verir..Yumuşatmaz..Benim et üzerine bildiklerim bu..Tabii zevk ve deneme yine size ait..Ah şu ramazanı sağlık sıhhatle bir geçirelim..Bundan sonra bu satırlarda bayağı denemelerin resimlerini zevkle izleyeceğiz gibi me geliyor. Ellerinize sağlık,afiyetler olsun..Saygılarımla |
Alıntı:
Dediklerinize katılıyorum. Marine etmeyi tad versin anlamında kullandım, kuzu budunu çürütmeye gerek olacağını düşünmüyorum, zaten pamuk gibi et. Antepli bir arkadaş ısrarla soğan yerine sarımsak kullanmamı önerdi, deneyeceğim. Şimdiden ağzımın suyu aktı:)) |
Yeni tadlara önem veren birisi olarak yeni gördüm bu mangal ve kebab şeklini. Haşim bey almış olduğunuz mangaldan bende sipariş verdim sabırsızlanıyorum güzel tadlara imza atmak için. Özellikle değerli forum arkadaşlarımızın ve sizin önerilerinize bol bol ihtiyacım olacak.
|
Denemekde fayda var sonuçları bekleriz
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Muhteşem bir manzara, çerçeveletip duvara asmak istiyorum :)
Eklenti 325199 Alınacaklar listesinin en başına yazdım. Mangaldan daha kullanışlı gibi görünüyor, kuyu kebabı bile yapılabilir. Bilgi ve fotoğraf paylaşımında bulunan herkese teşekkürler. |
Arkadaşlar dün bütün halde kuzu kaburgayı mangala salladım, piştikten sonra parçaladım. Foto çekemedim ama tavsiye ediyorum. Çok lezzetliydi...
|
Alıntı:
Çerçeveleyip asmanız bana gurur verir çok teşekkür ederim. Zaten tam olmasa bile,bir nevi küçük bir kuyu kebabı tekniği ile pişiyor. |
Tüm aşamaları paylaştığınız için(yemek hariç :))ben teşekkür ederim sayın sigortacıhaşim.
Fotoğraflara baktığımda kokusunu duydum desem inanır mısınız, en iddialı restorantlarda bile böylesine bir manzara yoktur. Ben biraz etçilimdir, bu yüzden fotğraflar beni çok cezbetti :) Bol kebaplı bayramlar diliyorum. |
Alıntı:
Allah hepimize sağlık sıhhat afiyet ve mutluluklar içinde nice bayramları yaşamak nasip etsin.Ağız tadımız bozulmasın efendim... |
Arkadaşlar bu akşam Tokat Kebabı sobasında ızgarada 4 adet çipura yaptım.Ama maalesef kızımın fotoğraf makinasının şarjı dolu olmadığı için resimleyemedim.
Yalnız şunu söyleyebilirim. Çipuraları ızgara telinin arasına koydum.Izgaranın saplarını daha evvel kesip kısaltmıştım.Izgarayı fırın kısmına salladım,üst kapağını kapattım.Sofra hengamesinden saat tutmadım ama,10 **** 15 dakikada balıklar oldu birer helva.Dışları hafif nar gibiydi.İçleri de sulu sulu.Çok nefis olduğunu yiyen misafrlerimiz söyledi.İnşallah bir daha ki sefere daha hazırlıklı olurum ve resim de çeker koyarım.Denemenizi şiddetle tavsiye ederim. (Not: Ben tokat kebabı sobasının bacasını,davlumbaz aspiratör borusu ile barbekümün içindeki bacasına bağlıyorum.Böyle olunca da balkonda pişirirken ne odun dumanı,ne balık ne et kokusu çıkıyor.Apartmanda kimse de rahatsız olmuyor!) |
Alıntı:
Afiyetler olsun, sağlıklar inşallah. Saygılarımla lütfen. |
Arkadaşlar merhaba; ellerinize sağlıık Tokat Kebabı süper görünüyor... Merak ettim; Tokatlı olan var mı içinizde acaba??
|
Alıntı:
Haşim Abi sen aşmışsın maaşallah. Bende kızımın doğum gününde yaptım ama çok sıkışık zamana geldi ve misafir çok - uğraş çok olunca maalesef fotoğraflamak aklıma bile gelmedi. Buraya yaptığım bir kebabın fotoğrafını koymak nasip olmadıya ona yanarım :( Bu arada bu mangalda balık (ÇUPRA) denedim, bir balık bu kadar mı lezzetli olur. Denemenizi tavsiye ederim. |
Alıntı:
Bu kalp ameliyatı geçirenler hep böyle boğazına düşkün mü oluyor nedir? ;) Ameliyatta verdiğim kiloları fazlasıyla aldım kısa sürede. |
Önceden hazırlanmış marine edilmiş etler ve patlıcanlar,başına kuruk yağı koyularak tek tek şişlere geçirilmeye başlandı.
http://imageshack.us/a/img411/3227/tokat2.jpg Uploaded with ImageShack.us Şiş dizmekten parmaklarım ağrıdı.Saolsun Suat kardeşim yardıma geldi.Bu arada Tuncer Bey de muhabbeti ile bize yarenlik etti... http://imageshack.us/a/img840/1937/tokat3.jpg İmece usülü yardımlaşma vardı.Bir yandan da hazırlanan domatesleri Suat kardeşim fırına sürdü.Birazdan tahta parçaları ve kovada ki meşe odunu ile fırını yakacağız.Şişleri koyacağız. http://imageshack.us/a/img259/5229/tokat1.jpg |
Fırın yanarken,arada sırada kapağı kaldırarak buharını alıyorum.Aksi halde haşlama oluyorlar.Böylece Patlıcanlar ve etlerin istendiği gibi pişip pişmediğine bakıyorum.
http://imageshack.us/a/img210/2289/tokat4.jpg Pişen şişler tek tek alınıp tepsiye serilmiş lavaşlar üstüne çekiliyor.Bu görevde ev sahibi Adnan Altıntaş kardeşime ait oldu. http://imageshack.us/a/img254/3305/tokat5.jpg http://imageshack.us/a/img213/730/tokat6.jpg Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/a/img201/1179/tokat7.jpg Herkes masada kurt gibi acıkmış,Tokat kebabını bekliyor http://imageshack.us/a/img842/5491/tokat12.jpg Kebap sofrada millet hucumda... http://imageshack.us/a/img40/963/tokat10.jpg |
Eh artık ustalarda yesin değil mi?
http://imageshack.us/a/img534/6113/tokat9.jpg Kimi kederden..kimi neşeden kimi de Tokat Kebından içermiş..Afiyet olsun arkadaşlarıma... http://imageshack.us/a/img856/5774/tokat8.jpg Kebap bitti,sofra kaldırıldı.Ustalar yorgunluk atıyor.. http://imageshack.us/a/img28/8958/tokat11.jpg |
Aç karnına da takip edilmiyorki canım bu kareler. Ağzımın suyu dişlerimin arasından akacak diye korkuyorum. Ellerinize sağlık yemiş kadar olamasakta. :))))
|
Alıntı:
Merhaba efendim, Düz mangalda pişse idi bu son resimler olmamış olacaktı. Çünkü ustalar pişmiş mi, mahcup olmayayım çiğ sunarak diye şişteki etlerin ucundan koparıp tadar, dolayısı ile sofrada herkes yerken o kenarda tok hali ile bu kareye katılamazdı. Ama en kaliteli şişler gene saklanır sonra yenmek üzere, mangal ve duman hakkı olarak, usta tarafından. Tokat 'ın faydaları, başta kebabı ile... Afiyetler olsun, sağlıkla kalın. Saygılarımla lütfen. |
Afiyet olsun sofra harika.. Şifaaa olsun....
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025