agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Et Yemekleri (https://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/)
-   -   Tokat Kebabı (https://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/7026.htm)

hosseda 19-06-2012 22:14

Haşim bey tebrikler... Afiyet şeker olsun.

Süpersiniz.

sigortacihasim 19-07-2012 16:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akdenizlim2005 (Mesaj 987062)
haşim abi ameliyatını yapan doktor görmesin bu manzaraları :)))

Sn.Akdenizlim2005..Çok haklısınız.Ben Dr.umu çok sever sayarım.O görmesin duymasın beni tefe koyar valla.Ama o da püfür püfür sigara içiyor be kardeşim.Ona ne demeli peki...

sigortacihasim 19-07-2012 16:30

Allah döner ustalarına kolaylık versin..O sıcakta nasıl çalışıyorlar.<ben bu sıcaklarda değil Tokat Kebabı,mangala bile hasret kaldım.Bir yandan 40 derece sıcak,biryandan ateşin sıcağı hiç çekilmiyor..

lokosit 23-07-2012 21:51

5 Eklenti(ler)
Kanda lipit değerlerim yükseldiğinden beri uğramıyordum buraya:)) Şimdi yeniden yükseltme zamanı:))
Bu sefer antrikot denemesi yapayım dedim; kurumuş gibi görünse de fena da olmadığını söyleyebilirim
Öncelikle antrikotlar alınır.
Dövüldükten sonra içine karabiber, soğan ve yoğurt konur
Rulo yapılır
Bir kaba üst üste yerleştirilir
Üzerine yine soğanlar konur

lokosit 23-07-2012 21:55

5 Eklenti(ler)
Folyo ile kapatılıp dolaba konur (5 Saat)
Rulolar şişlere dizilir
Sonra mangala konur, alttaki çekmeceye biber domates ve sarmısak konur
Mangal yakılır
Pişen etler alınır (Kurumuş görüntüsü sizi yanıltmasın)

lokosit 23-07-2012 21:57

3 Eklenti(ler)
Sonra çekmece çıkarılır
Etler doğranır ve servis yapılır.
Afiyet olsun....

sigortacihasim 30-07-2012 09:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lokosit (Mesaj 1001522)
Folyo ile kapatılıp dolaba konur (5 Saat)
Rulolar şişlere dizilir
Sonra mangala konur, alttaki çekmeceye biber domates ve sarmısak konur
Mangal yakılır
Pişen etler alınır (Kurumuş görüntüsü sizi yanıltmasın)

Sevgili Lokosit kardeşim, Sen ne yaptınnnnnn. Hiç antrikot dövülür mü?..Güzelim eti baştan katletmişsin...Resimdeki etler oldukça güzel parçalar.Ortaları da yağlı..Bunları yoğurtla aside etmeye luzum yoktu.Sadece soğan ve karabiber yeterliydi.
Tuz bile koyulmamalı.Tuz koyarsan et suyunu bırakır.Tuz pişirilmeden evvel ete serpilir ve et tuz ile biraz ovulur o kadar.
Sen etleri başında dövdüğün için ezmişsin.Hücreleri ezilmiş kan çıkmış.Birde tuzladığın için iyice suyu çıkmış pişerken.
O nedenle de kurumuştur.
Antrikot yassı büyük parça olduğundan rulo yapılırsa iç kısmında kalan yüzlerinin dışına göre pişmeme tehlikesi olabilir.Et homojen pişmeyebilir.
En iyisi antrikotu yaprak şeklinde iken ,iki şişe birden geçirip sallamak ama öncelikle kuyruk yağlarını koysaydın üstüne derim.
Yine de görüntüler ve lezzeti paylaştığın için bizlere fikir verdiğin için teşekkürler...

lokosit 04-08-2012 01:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sigortacihasim (Mesaj 1003880)
Sevgili Lokosit kardeşim, Sen ne yaptınnnnnn. Hiç antrikot dövülür mü?..Güzelim eti baştan katletmişsin...Resimdeki etler oldukça güzel parçalar.Ortaları da yağlı..Bunları yoğurtla aside etmeye luzum yoktu.Sadece soğan ve karabiber yeterliydi.
Tuz bile koyulmamalı.Tuz koyarsan et suyunu bırakır.Tuz pişirilmeden evvel ete serpilir ve et tuz ile biraz ovulur o kadar.
Sen etleri başında dövdüğün için ezmişsin.Hücreleri ezilmiş kan çıkmış.Birde tuzladığın için iyice suyu çıkmış pişerken.
O nedenle de kurumuştur.
Antrikot yassı büyük parça olduğundan rulo yapılırsa iç kısmında kalan yüzlerinin dışına göre pişmeme tehlikesi olabilir.Et homojen pişmeyebilir.
En iyisi antrikotu yaprak şeklinde iken ,iki şişe birden geçirip sallamak ama öncelikle kuyruk yağlarını koysaydın üstüne derim.
Yine de görüntüler ve lezzeti paylaştığın için bizlere fikir verdiğin için teşekkürler...

Tuz atmadım zaten, rulo yerine eti direk mangala sallamak daha iyi sonuç verecek. Deneyerek buluyorum:)) Katletme sözüne katılmıyorum, onu seyredene değil yiyene sormak lazım:)
Bir daha ki sefere but etini soğan yerine sarımsak, karabiber ve zeytinyağı ile marine edeceğim. Ramazandan sonra test edip onaylayıp burada yayınlarım..

mandalinci 04-08-2012 08:25

Tarif verenin, pişirip resimleyenin ellerine sağlık, ben de mi denesem ne?

sigortacihasim 06-08-2012 10:17

Sevgili Lokosit,

Eti marine etmekden maksat,onu yumuşatmaktır.
Bunun içinde marine ediyoruz.Aynı zamanda değişiktadlarıda katsın diye.
Marine ederken de;
Şarap...Sirke..Yoğurt..Zeytinyağı gibi asidi yüksek ürünler kullanılıyor ki ete nufus etsin ve onu çürütsün yumuşatsın diye...
Siz yine de bir daha ki sefer yapacağınızda marine etmekden vaz geçmeyin derim..
Sadece sarımsak,karabiber ile olmaz...Olsa olsa biraz tad verir..Yumuşatmaz..Benim et üzerine bildiklerim bu..Tabii zevk ve deneme yine size ait..Ah şu ramazanı sağlık sıhhatle bir geçirelim..Bundan sonra bu satırlarda bayağı denemelerin resimlerini zevkle izleyeceğiz gibi me geliyor.

Ellerinize sağlık,afiyetler olsun..Saygılarımla

lokosit 06-08-2012 15:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sigortacihasim (Mesaj 1006421)
Sevgili Lokosit,

Eti marine etmekden maksat,onu yumuşatmaktır.
Bunun içinde marine ediyoruz.Aynı zamanda değişiktadlarıda katsın diye.
Marine ederken de;
Şarap...Sirke..Yoğurt..Zeytinyağı gibi asidi yüksek ürünler kullanılıyor ki ete nufus etsin ve onu çürütsün yumuşatsın diye...
Siz yine de bir daha ki sefer yapacağınızda marine etmekden vaz geçmeyin derim..
Sadece sarımsak,karabiber ile olmaz...Olsa olsa biraz tad verir..Yumuşatmaz..Benim et üzerine bildiklerim bu..Tabii zevk ve deneme yine size ait..Ah şu ramazanı sağlık sıhhatle bir geçirelim..Bundan sonra bu satırlarda bayağı denemelerin resimlerini zevkle izleyeceğiz gibi me geliyor.

Ellerinize sağlık,afiyetler olsun..Saygılarımla

Merhaba
Dediklerinize katılıyorum.
Marine etmeyi tad versin anlamında kullandım, kuzu budunu çürütmeye gerek olacağını düşünmüyorum, zaten pamuk gibi et.
Antepli bir arkadaş ısrarla soğan yerine sarımsak kullanmamı önerdi, deneyeceğim. Şimdiden ağzımın suyu aktı:))

cszr 08-08-2012 15:54

Yeni tadlara önem veren birisi olarak yeni gördüm bu mangal ve kebab şeklini. Haşim bey almış olduğunuz mangaldan bende sipariş verdim sabırsızlanıyorum güzel tadlara imza atmak için. Özellikle değerli forum arkadaşlarımızın ve sizin önerilerinize bol bol ihtiyacım olacak.

sigortacihasim 13-08-2012 08:36

Denemekde fayda var sonuçları bekleriz

sigortacihasim 13-08-2012 08:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 1005852)
Tarif verenin, pişirip resimleyenin ellerine sağlık, ben de mi denesem ne?

Sn.Mandalinci ben evdeki babeküyü de,mangalıda bıraktım.Bundan sonra bütün işim Tokat Sobasında.Et-Tavuk-Balık-Köfte hepsini bunda yapacağım.Hararetle Ramazan ın bitmesini bekliyorum.Tavsiye ederim...

Adalet Yağcı 13-08-2012 16:34

1 Eklenti(ler)
Muhteşem bir manzara, çerçeveletip duvara asmak istiyorum :)

Eklenti 325199

Alınacaklar listesinin en başına yazdım.
Mangaldan daha kullanışlı gibi görünüyor, kuyu kebabı bile yapılabilir.

Bilgi ve fotoğraf paylaşımında bulunan herkese teşekkürler.

lokosit 14-08-2012 19:00

Arkadaşlar dün bütün halde kuzu kaburgayı mangala salladım, piştikten sonra parçaladım. Foto çekemedim ama tavsiye ediyorum. Çok lezzetliydi...

sigortacihasim 15-08-2012 15:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1008679)
Muhteşem bir manzara, çerçeveletip duvara asmak istiyorum :)

Eklenti 325199

Alınacaklar listesinin en başına yazdım.
Mangaldan daha kullanışlı gibi görünüyor, kuyu kebabı bile yapılabilir.

Bilgi ve fotoğraf paylaşımında bulunan herkese teşekkürler.

Sn.Adalet Yağcı...Vallahi billahi koyduğunuz resme bayıldım..İnanın bu resmin,kendi çektiğim resim olduğuna inanamadım.Baktım baktım seyrettim.Bayramda Allah sağlık versin,soba ateşlenecek yine...
Çerçeveleyip asmanız bana gurur verir çok teşekkür ederim.
Zaten tam olmasa bile,bir nevi küçük bir kuyu kebabı tekniği ile pişiyor.

Adalet Yağcı 15-08-2012 18:07

Tüm aşamaları paylaştığınız için(yemek hariç :))ben teşekkür ederim sayın sigortacıhaşim.
Fotoğraflara baktığımda kokusunu duydum desem inanır mısınız, en iddialı restorantlarda bile böylesine bir manzara yoktur.
Ben biraz etçilimdir, bu yüzden fotğraflar beni çok cezbetti :)

Bol kebaplı bayramlar diliyorum.

sigortacihasim 15-08-2012 18:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1009378)
Tüm aşamaları paylaştığınız için(yemek hariç :))ben teşekkür ederim sayın sigortacıhaşim.
Fotoğraflara baktığımda kokusunu duydum desem inanır mısınız, en iddialı restorantlarda bile böylesine bir manzara yoktur.
Ben biraz etçilimdir, bu yüzden fotğraflar beni çok cezbetti :)

Bol kebaplı bayramlar diliyorum.

Sn.Adalet Yağcı güzel dilekleriniz ve beğenileriniz için ben teşekkür ederim efendim.
Allah hepimize sağlık sıhhat afiyet ve mutluluklar içinde nice bayramları yaşamak nasip etsin.Ağız tadımız bozulmasın efendim...

sigortacihasim 17-08-2012 21:04

Arkadaşlar bu akşam Tokat Kebabı sobasında ızgarada 4 adet çipura yaptım.Ama maalesef kızımın fotoğraf makinasının şarjı dolu olmadığı için resimleyemedim.
Yalnız şunu söyleyebilirim.
Çipuraları ızgara telinin arasına koydum.Izgaranın saplarını daha evvel kesip kısaltmıştım.Izgarayı fırın kısmına salladım,üst kapağını kapattım.Sofra hengamesinden saat tutmadım ama,10 **** 15 dakikada balıklar oldu birer helva.Dışları hafif nar gibiydi.İçleri de sulu sulu.Çok nefis olduğunu yiyen misafrlerimiz söyledi.İnşallah bir daha ki sefere daha hazırlıklı olurum ve resim de çeker koyarım.Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
(Not: Ben tokat kebabı sobasının bacasını,davlumbaz aspiratör borusu ile barbekümün içindeki bacasına bağlıyorum.Böyle olunca da balkonda pişirirken ne odun dumanı,ne balık ne et kokusu çıkıyor.Apartmanda kimse de rahatsız olmuyor!)

mrduran 17-08-2012 22:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sigortacihasim (Mesaj 1010048)
.....Böyle olunca da balkonda pişirirken ne odun dumanı,ne balık ne et kokusu çıkıyor.Apartmanda kimse de rahatsız olmuyor!)

Arka mahalleden yakında çıkar kokusu sanırım. İnşallah yanılırım:))).

Afiyetler olsun, sağlıklar inşallah.

Saygılarımla lütfen.

YeniGine 18-08-2012 00:27

Arkadaşlar merhaba; ellerinize sağlıık Tokat Kebabı süper görünüyor... Merak ettim; Tokatlı olan var mı içinizde acaba??

BalıkcıSerdar 14-09-2012 11:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1010109)
Arkadaşlar merhaba; ellerinize sağlıık Tokat Kebabı süper görünüyor... Merak ettim; Tokatlı olan var mı içinizde acaba??

Olmaz mı ;) Övünmek gibi olmasında :D

Haşim Abi sen aşmışsın maaşallah. Bende kızımın doğum gününde yaptım ama çok sıkışık zamana geldi ve misafir çok - uğraş çok olunca maalesef fotoğraflamak aklıma bile gelmedi.

Buraya yaptığım bir kebabın fotoğrafını koymak nasip olmadıya ona yanarım :(

Bu arada bu mangalda balık (ÇUPRA) denedim, bir balık bu kadar mı lezzetli olur. Denemenizi tavsiye ederim.

BalıkcıSerdar 14-09-2012 11:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sigortacihasim (Mesaj 1010048)
Arkadaşlar bu akşam Tokat Kebabı sobasında ızgarada 4 adet çipura yaptım.Ama maalesef kızımın fotoğraf makinasının şarjı dolu olmadığı için resimleyemedim.
Yalnız şunu söyleyebilirim.
Çipuraları ızgara telinin arasına koydum.Izgaranın saplarını daha evvel kesip kısaltmıştım.Izgarayı fırın kısmına salladım,üst kapağını kapattım.Sofra hengamesinden saat tutmadım ama,10 **** 15 dakikada balıklar oldu birer helva.Dışları hafif nar gibiydi.İçleri de sulu sulu.Çok nefis olduğunu yiyen misafrlerimiz söyledi.İnşallah bir daha ki sefere daha hazırlıklı olurum ve resim de çeker koyarım.Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
(Not: Ben tokat kebabı sobasının bacasını,davlumbaz aspiratör borusu ile barbekümün içindeki bacasına bağlıyorum.Böyle olunca da balkonda pişirirken ne odun dumanı,ne balık ne et kokusu çıkıyor.Apartmanda kimse de rahatsız olmuyor!)

Haşim abi aynen bende o şekilde ızgarada salladım çipuraları, mükemmel oldu. Benden önce siz vermişsiniz tarifi :)

Bu kalp ameliyatı geçirenler hep böyle boğazına düşkün mü oluyor nedir? ;) Ameliyatta verdiğim kiloları fazlasıyla aldım kısa sürede.

sigortacihasim 17-09-2012 12:55

Önceden hazırlanmış marine edilmiş etler ve patlıcanlar,başına kuruk yağı koyularak tek tek şişlere geçirilmeye başlandı.
http://imageshack.us/a/img411/3227/tokat2.jpg

Uploaded with ImageShack.us
Şiş dizmekten parmaklarım ağrıdı.Saolsun Suat kardeşim yardıma geldi.Bu arada Tuncer Bey de muhabbeti ile bize yarenlik etti...
http://imageshack.us/a/img840/1937/tokat3.jpg

İmece usülü yardımlaşma vardı.Bir yandan da hazırlanan domatesleri Suat kardeşim fırına sürdü.Birazdan tahta parçaları ve kovada ki meşe odunu ile fırını yakacağız.Şişleri koyacağız.
http://imageshack.us/a/img259/5229/tokat1.jpg

sigortacihasim 17-09-2012 12:56

Fırın yanarken,arada sırada kapağı kaldırarak buharını alıyorum.Aksi halde haşlama oluyorlar.Böylece Patlıcanlar ve etlerin istendiği gibi pişip pişmediğine bakıyorum.
http://imageshack.us/a/img210/2289/tokat4.jpg

Pişen şişler tek tek alınıp tepsiye serilmiş lavaşlar üstüne çekiliyor.Bu görevde ev sahibi Adnan Altıntaş kardeşime ait oldu.
http://imageshack.us/a/img254/3305/tokat5.jpg

http://imageshack.us/a/img213/730/tokat6.jpg

Uploaded with ImageShack.us
http://imageshack.us/a/img201/1179/tokat7.jpg

Herkes masada kurt gibi acıkmış,Tokat kebabını bekliyor
http://imageshack.us/a/img842/5491/tokat12.jpg

Kebap sofrada millet hucumda...
http://imageshack.us/a/img40/963/tokat10.jpg

sigortacihasim 17-09-2012 12:57

Eh artık ustalarda yesin değil mi?
http://imageshack.us/a/img534/6113/tokat9.jpg

Kimi kederden..kimi neşeden kimi de Tokat Kebından içermiş..Afiyet olsun arkadaşlarıma...
http://imageshack.us/a/img856/5774/tokat8.jpg

Kebap bitti,sofra kaldırıldı.Ustalar yorgunluk atıyor..
http://imageshack.us/a/img28/8958/tokat11.jpg

Ayşe Yıldız 17-09-2012 12:59

Aç karnına da takip edilmiyorki canım bu kareler. Ağzımın suyu dişlerimin arasından akacak diye korkuyorum. Ellerinize sağlık yemiş kadar olamasakta. :))))

mrduran 17-09-2012 13:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sigortacihasim (Mesaj 1019560)
Eh artık ustalarda yesin değil mi?
http://imageshack.us/a/img534/6113/tokat9.jpg

Kimi kederden..kimi neşeden kimi de Tokat Kebından içermiş..Afiyet olsun arkadaşlarıma...
http://imageshack.us/a/img856/5774/tokat8.jpg

Kebap bitti,sofra kaldırıldı.Ustalar yorgunluk atıyor..
http://imageshack.us/a/img28/8958/tokat11.jpg


Merhaba efendim,

Düz mangalda pişse idi bu son resimler olmamış olacaktı.

Çünkü ustalar pişmiş mi, mahcup olmayayım çiğ sunarak diye şişteki etlerin ucundan koparıp tadar, dolayısı ile sofrada herkes yerken o kenarda tok hali ile bu kareye katılamazdı. Ama en kaliteli şişler gene saklanır sonra yenmek üzere, mangal ve duman hakkı olarak, usta tarafından.

Tokat 'ın faydaları, başta kebabı ile...

Afiyetler olsun, sağlıkla kalın.

Saygılarımla lütfen.

lokosit 17-09-2012 14:23

Afiyet olsun sofra harika.. Şifaaa olsun....


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025