![]() |
Alıntı:
|
Mrduran kardeşim...Mangalcı yaptığı mangaldan şöyle oturupda ağız tadı ile rahat rahat yiyemez ki.Onun zevki o kebabı..O eti pişirmek,yetiştirmek ve açlara servis etmenin hazzını yaşayıp,beğenilmektir.Bir de üstüne üstlük,her kes masada rahat oturup yemek beklerken, ayakta kalma,eğilip kalkmanın yorgunluğu da cabası.Adam da yiyecek iştahda kalmıyor ki.hani ucundan orasından burasından atabiliyorsan iki lokma açlığını bastırıp gidiyorsun
|
Alıntı:
|
Tokat Kebabını bilirim. Ben de Tokat -Turhal lı olduğum için merak ettim. Teşekkür ediyorum. Kebap sobasını gördünce çook eskilere gittim. Ellerinize sağlık, afiyet bal şeker olsun sizlere. Daim olsun inşallah.
|
Alıntı:
Haşim bey 3 hafta önce Kastamonudaydım ve tıkanana kadar kuyu kebabı yedim:)) Bu beni 3 ay idare eder..Ete azıcık ara veriyorum ama balığa devam:))) |
Alıntı:
|
Sayın Serdar bilemiyorum ki; ben Turhal dan 1977 yılında çıktım. Şeker İlkokulu, Turhal Lisesi. Lise bittii Turhal dan çıkış.
|
vejeteryan tokat kebabı (izmir usulu)
5 Eklenti(ler)
Uzun süredir tokat kebabı yapamamıştım işleri bir yana bırakarak kendi yetiştirdiğim helim peynirli-istiridye mantarlı şiş kebap yaptım. buğune kadar menümde Vejeteryan yemek yoktu. yaş ilerledikçe menüde değişikliğe gidiyorum.
Eringi mantarlar henuz olgunlaşmadı. eringi mantarlı vejeteryan tokat kebabı tadı daha güzel olacak. Eklenti 347380 Eklenti 347381 Eklenti 347382 Eklenti 347383 Delikanlı biberler menu harici. (bhut jolaika) Eklenti 347384 |
Alıntı:
|
Üstteki kebablardan biraz yiyebilirim değil mi? Ellerinize sağlık.
|
241 nci mesajdaki ustalardan artarsa tabii ki. Afiyet olsun ustalarım. Belki birgün bize de nasip olur.
|
Alıntı:
Eringili tekrarı ocak ayı içinde olacak. kendi mantar üretim tesisimi kurdum. cumartesi günü itibariyle kompostlara ekimler yapıldı. Yer ise doğrudur. Veteran bizim yaşlardakiler için :p |
Alıntı:
Ancak bu kadar olur. En kısa sürede bizim emektar ocağı ateşlemenin zamanı geldi. Patlıcanlar turfandaya düşmeden yapmak lazım. Şuraya bakarmısız. Aklım gitti yahu. En son Erbaada Arılar tesisinde yemiştim. Süperrr. |
peynir ve mantarlısı güzel iyi fikir teşekkürler.
|
Bu sakıncalı sayfaya şöyle bi geçerken uğradım....
Nefis kokulu, üzerinde duman tüten ve ben apartman çocuğuna azap çekiren bir sayfa..., karşı tarafın faullü güleşmesi de cabası:))).. Herkese merhabalar ve sağlıklar, inşallah. Saygılarımla lütfen. |
dostum ellerinze sağlık.Bizlere güzel bir alternatif sunmuşunuz.Tokat fırının da mantar kebabı.En kısa zamanda deneyeceğim.Yalnız Tokat fırının da mantar kebabı yapmak biraz lüks oluyor gibi.Mantar için onca meşe odunu yakmak bakımından.Siz ne yaktınız sobada?Odun mu yoksa başka bir şey mi onu da açıklarsanız fikrimiz olur.Ellerinize sağlık.Sevgiler
Not:Geçtiğimiz cumartesi,oğlum ve kızımın üniversiteyi bitirip hayata atılmalarının hayrına,büromun yanında ki bahçede konu komşum,arkadaşlarım dahil 12 kişiye Tokat Kebabı ziyafeti çektim.Tokat sobasını görende şaşırdı,yiyende parmaklarını yedi.Artık ihtisas sahibi oldum bu konuda.Ama her seferinde Yılmaz Beyi ve Serdar kardeşimi öğretilerinden dolayı anıyorum.Sağolsunlar... |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Hiperlipidemiden dolayı ara verdiğim mangalımı yeniden yaktım zaten kolesterol faydalı birşey değilmi ama? :p
|
3 Eklenti(ler)
Bu sefer kuzu pirzolayı hiç rafine etmeden salladım mangala
bu lezzet anlatılmaz, yaşanır:p |
En lezzeti kısmı da dometesi, biberi ve sarımsağıydı..
Bende hızlı yanan çabuk geçen tahta parçaları ve çalı çırpıyı tercih ediyorum. |
Afiyet olsun; çok iştah açıcı görüntüler.
|
Doktorum,
Sabah sabah süper görüntüler,bu görüntülerle bu hafta inanıyorum ki mutlu ve neşeli geçer.Ellerinize sağlık |
Lezzet iyiydi ama eti iç anadolu **** daha doğudan getirtmek lazım o zaman tadına doyum olmaz.. Balıkesir'de et mangalın üzerinde kokmuyor bile.
|
Doktorum.halbuki biz balıkesir in kıvırcığı ile Trakya nın kıvırcığı üzerine et bilmeyiz.Hep öyle değil midir.En lezzetlisi sizin oaralarda olmaz mı
|
Alıntı:
Yozgat'ta mangal yakınca saklanacak yer aradık ama kokudan yine bulurlardı :)) Balıkesir de o sorun kalmadı. Bence Balıkesir'in en iyi yanı balıkları :) Ege ve Akdeniz'e oranla balık da burada çok lezzetli. |
Harika bir anlatım olmuş. Çok teşekkürler
|
Offf kolesterolüm düştü .... çıkarmak lazım...:D
|
Alıntı:
İmkan olsa da yapsak. |
Alıntı:
Her evde olması gereken bir ürün.. |
Elektrikli tokat kebabı fırını çıktı.evler için ideal
Bahçem yok...,Balkonum yok..Apartmanda oturuyorum,koskoca Tokat kebabı Fırını nı alayım da nerde yapayım?
Hem sonra yandığında çıkan duman konu komşuyu rahatsız etmez mi? Çıkan dumanı nasıl gizleyeyim? En iyisi vaz geçeyim,yapmayayım,yemeyeyim,resimlere talim edeyim diyen dostlarımıza...... Sonun da evde yapmak için elektriklisini de yaptılar. İster tokat kebabı yapın,İster pirzola,biftek;isterseniz adana kebap.. Yok ben et yemem derseniz tel ızgarası var. Koyun içine balıklarınızı alttaki hazneyede suyunu koyarsanız ne koku olur ne duman,balıklarda mis gibi pişer. Fiyatı mı kaça? 160 TL ye satıyorlar..Tokat Kebabı Fırını da 110-135 arası olunca doğrusu buna değer.Takdir sizin. Alın size linki... hararet - Akll Izgara Resimlerini de aşağıda sunuyorum. http://img826.imageshack.us/img826/2...nlarisablo.jpg http://img252.imageshack.us/img252/6...llikleri08.png http://img690.imageshack.us/img690/7...llikleri09.png http://img842.imageshack.us/img842/9...retnedir08.png Hepinize afiyet olsun.Sevgilerimle |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025