agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Et Yemekleri (https://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/)
-   -   Tokat Kebabı (https://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/7026.htm)

sigortacihasim 17-09-2012 21:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lokosit (Mesaj 1019589)
Afiyet olsun sofra harika.. Şifaaa olsun....

Doktorum gelin hep beraber olsun...

sigortacihasim 17-09-2012 21:45

Mrduran kardeşim...Mangalcı yaptığı mangaldan şöyle oturupda ağız tadı ile rahat rahat yiyemez ki.Onun zevki o kebabı..O eti pişirmek,yetiştirmek ve açlara servis etmenin hazzını yaşayıp,beğenilmektir.Bir de üstüne üstlük,her kes masada rahat oturup yemek beklerken, ayakta kalma,eğilip kalkmanın yorgunluğu da cabası.Adam da yiyecek iştahda kalmıyor ki.hani ucundan orasından burasından atabiliyorsan iki lokma açlığını bastırıp gidiyorsun

sigortacihasim 17-09-2012 21:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1010109)
Arkadaşlar merhaba; ellerinize sağlıık Tokat Kebabı süper görünüyor... Merak ettim; Tokatlı olan var mı içinizde acaba??

YeniGine sevgili dostum,ben Boluluyum.Tokat Kebabı konusunda Ustam Tokatlı Serdar Yalçın (Balıkçı Serdar).Ben olsam olsam onun kapı arkası çırağı olurum.

YeniGine 17-09-2012 23:26

Tokat Kebabını bilirim. Ben de Tokat -Turhal lı olduğum için merak ettim. Teşekkür ediyorum. Kebap sobasını gördünce çook eskilere gittim. Ellerinize sağlık, afiyet bal şeker olsun sizlere. Daim olsun inşallah.

lokosit 19-09-2012 10:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sigortacihasim (Mesaj 1019818)
Doktorum gelin hep beraber olsun...

Teşekkür ederim..
Haşim bey 3 hafta önce Kastamonudaydım ve tıkanana kadar kuyu kebabı yedim:)) Bu beni 3 ay idare eder..Ete azıcık ara veriyorum ama balığa devam:)))

BalıkcıSerdar 19-09-2012 13:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1019876)
Tokat Kebabını bilirim. Ben de Tokat -Turhal lı olduğum için merak ettim. Teşekkür ediyorum. Kebap sobasını gördünce çook eskilere gittim. Ellerinize sağlık, afiyet bal şeker olsun sizlere. Daim olsun inşallah.

Bende Turhal'lıyım, tanışıyor olabilir miyiz?

YeniGine 19-09-2012 14:53

Sayın Serdar bilemiyorum ki; ben Turhal dan 1977 yılında çıktım. Şeker İlkokulu, Turhal Lisesi. Lise bittii Turhal dan çıkış.

egetropical 19-11-2012 18:18

vejeteryan tokat kebabı (izmir usulu)
 
5 Eklenti(ler)
Uzun süredir tokat kebabı yapamamıştım işleri bir yana bırakarak kendi yetiştirdiğim helim peynirli-istiridye mantarlı şiş kebap yaptım. buğune kadar menümde Vejeteryan yemek yoktu. yaş ilerledikçe menüde değişikliğe gidiyorum.
Eringi mantarlar henuz olgunlaşmadı. eringi mantarlı vejeteryan tokat kebabı tadı daha güzel olacak.
Eklenti 347380
Eklenti 347381
Eklenti 347382
Eklenti 347383
Delikanlı biberler menu harici. (bhut jolaika)
Eklenti 347384

Halil Önen 19-11-2012 20:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi egetropical (Mesaj 1050774)
Uzun süredir tokat kebabı yapamamıştım işleri bir yana bırakarak kendi yetiştirdiğim helim peynirli-istiridye mantarlı şiş kebap yaptım. buğune kadar menümde Vejeteryan yemek yoktu. yaş ilerledikçe menüde değişikliğe gidiyorum.
Eringi mantarlar henuz olgunlaşmadı. eringi mantarlı vejeteryan tokat kebabı tadı daha güzel olacak.
Eklenti 347380
Eklenti 347381
Eklenti 347382
Eklenti 347383
Delikanlı biberler menu harici. (bhut jolaika)
Eklenti 347384

Vejeteryan olarak değil ama bir veteran bu olayın gerçekleştiği yer burası ise; iringi ile tekrarı muhtemel(mi)dir...;)

Cumhur Tonba 19-11-2012 21:11

Üstteki kebablardan biraz yiyebilirim değil mi? Ellerinize sağlık.

Cumhur Tonba 19-11-2012 21:14

241 nci mesajdaki ustalardan artarsa tabii ki. Afiyet olsun ustalarım. Belki birgün bize de nasip olur.

egetropical 19-11-2012 22:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1050838)
Vejeteryan olarak değil ama bir veteran bu olayın gerçekleştiği yer burası ise; iringi ile tekrarı muhtemel(mi)dir...;)


Eringili tekrarı ocak ayı içinde olacak. kendi mantar üretim tesisimi kurdum. cumartesi günü itibariyle kompostlara ekimler yapıldı. Yer ise doğrudur. Veteran bizim yaşlardakiler için :p

cemal.S 20-11-2012 00:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 1019564)
Merhaba efendim,

Düz mangalda pişse idi bu son resimler olmamış olacaktı.

Çünkü ustalar pişmiş mi, mahcup olmayayım çiğ sunarak diye şişteki etlerin ucundan koparıp tadar, dolayısı ile sofrada herkes yerken o kenarda tok hali ile bu kareye katılamazdı. Ama en kaliteli şişler gene saklanır sonra yenmek üzere, mangal ve duman hakkı olarak, usta tarafından.

Tokat 'ın faydaları, başta kebabı ile...

Afiyetler olsun, sağlıkla kalın.

Saygılarımla lütfen.

Merhabalar...!

Ancak bu kadar olur. En kısa sürede bizim emektar ocağı ateşlemenin zamanı geldi. Patlıcanlar turfandaya düşmeden yapmak lazım.

Şuraya bakarmısız. Aklım gitti yahu. En son Erbaada Arılar tesisinde yemiştim.

Süperrr.

elve 20-11-2012 00:41

peynir ve mantarlısı güzel iyi fikir teşekkürler.

mrduran 20-11-2012 16:32

Bu sakıncalı sayfaya şöyle bi geçerken uğradım....

Nefis kokulu, üzerinde duman tüten ve ben apartman çocuğuna azap çekiren bir sayfa..., karşı tarafın faullü güleşmesi de cabası:)))..

Herkese merhabalar ve sağlıklar, inşallah.

Saygılarımla lütfen.

sigortacihasim 26-11-2012 08:58

dostum ellerinze sağlık.Bizlere güzel bir alternatif sunmuşunuz.Tokat fırının da mantar kebabı.En kısa zamanda deneyeceğim.Yalnız Tokat fırının da mantar kebabı yapmak biraz lüks oluyor gibi.Mantar için onca meşe odunu yakmak bakımından.Siz ne yaktınız sobada?Odun mu yoksa başka bir şey mi onu da açıklarsanız fikrimiz olur.Ellerinize sağlık.Sevgiler

Not:Geçtiğimiz cumartesi,oğlum ve kızımın üniversiteyi bitirip hayata atılmalarının hayrına,büromun yanında ki bahçede konu komşum,arkadaşlarım dahil 12 kişiye Tokat Kebabı ziyafeti çektim.Tokat sobasını görende şaşırdı,yiyende parmaklarını yedi.Artık ihtisas sahibi oldum bu konuda.Ama her seferinde Yılmaz Beyi ve Serdar kardeşimi öğretilerinden dolayı anıyorum.Sağolsunlar...

egetropical 26-11-2012 17:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sigortacihasim (Mesaj 1054504)
dostum ellerinze sağlık.Bizlere güzel bir alternatif sunmuşunuz. Tokat fırının da mantar kebabı.En kısa zamanda deneyeceğim.Yalnız Tokat fırının da mantar kebabı yapmak biraz lüks oluyor gibi.Mantar için onca meşe odunu yakmak bakımından.Siz ne yaktınız sobada?Odun mu yoksa başka bir şey mi onu da açıklarsanız fikrimiz olur.Ellerinize sağlık.Sevgiler
...

Teşekkür ederim. Bahçede çalı çırpı, budamadan kalan kalın dalları yaktım. mantar çabuk piştiği için meşe odununa gerek yok. çam odunu yeterli.

lokosit 01-12-2012 17:34

5 Eklenti(ler)
Hiperlipidemiden dolayı ara verdiğim mangalımı yeniden yaktım zaten kolesterol faydalı birşey değilmi ama? :p

lokosit 01-12-2012 17:36

3 Eklenti(ler)
Bu sefer kuzu pirzolayı hiç rafine etmeden salladım mangala
bu lezzet anlatılmaz, yaşanır:p

lokosit 01-12-2012 17:39

En lezzeti kısmı da dometesi, biberi ve sarımsağıydı..
Bende hızlı yanan çabuk geçen tahta parçaları ve çalı çırpıyı tercih ediyorum.

hosseda 01-12-2012 17:45

Afiyet olsun; çok iştah açıcı görüntüler.

sigortacihasim 03-12-2012 08:50

Doktorum,

Sabah sabah süper görüntüler,bu görüntülerle bu hafta inanıyorum ki mutlu ve neşeli geçer.Ellerinize sağlık

lokosit 03-12-2012 15:33

Lezzet iyiydi ama eti iç anadolu **** daha doğudan getirtmek lazım o zaman tadına doyum olmaz.. Balıkesir'de et mangalın üzerinde kokmuyor bile.

sigortacihasim 10-12-2012 10:46

Doktorum.halbuki biz balıkesir in kıvırcığı ile Trakya nın kıvırcığı üzerine et bilmeyiz.Hep öyle değil midir.En lezzetlisi sizin oaralarda olmaz mı

lokosit 13-12-2012 08:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sigortacihasim (Mesaj 1064607)
Doktorum.halbuki biz balıkesir in kıvırcığı ile Trakya nın kıvırcığı üzerine et bilmeyiz.Hep öyle değil midir.En lezzetlisi sizin oaralarda olmaz mı

Ben Balıkesir'e Yozgat'tan geldim. Oradaki kuzu eti bambaşkaydı.Et mangalın üzerinde kokardı. Burada et pişerken koku salmıyor, lezzet katmak için bin bir takla atıyoruz. Akşama kadar arpa yiyen kuzunun lezzeti de bu kadar olur. İç Anadolu da kuzular yayıldığı için lezzet bambaşkadır. Bolu'da yediğim kuzularda çok nefisti. Kastamonu'yu saymıyorum:)) Erzurum'un hele lafı olmaz.
Yozgat'ta mangal yakınca saklanacak yer aradık ama kokudan yine bulurlardı :)) Balıkesir de o sorun kalmadı. Bence Balıkesir'in en iyi yanı balıkları :) Ege ve Akdeniz'e oranla balık da burada çok lezzetli.

copur3838 15-12-2012 20:31

Harika bir anlatım olmuş. Çok teşekkürler

lokosit 21-12-2012 15:41

Offf kolesterolüm düştü .... çıkarmak lazım...:D

skaraca 21-12-2012 16:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lokosit (Mesaj 1058111)
Bu sefer kuzu pirzolayı hiç rafine etmeden salladım mangala
bu lezzet anlatılmaz, yaşanır:p

Öyle olursa tabi ki anlatılmaz yaşanır...

İmkan olsa da yapsak.

lokosit 22-12-2012 00:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skaraca (Mesaj 1072835)
Öyle olursa tabi ki anlatılmaz yaşanır...

İmkan olsa da yapsak.

Sahibinden.com da tokat mangalı yazıp aratın. kapıda ödeme gönderiyorlar.
Her evde olması gereken bir ürün..

sigortacihasim 21-01-2013 16:43

Elektrikli tokat kebabı fırını çıktı.evler için ideal
 
Bahçem yok...,Balkonum yok..Apartmanda oturuyorum,koskoca Tokat kebabı Fırını nı alayım da nerde yapayım?
Hem sonra yandığında çıkan duman konu komşuyu rahatsız etmez mi?
Çıkan dumanı nasıl gizleyeyim?
En iyisi vaz geçeyim,yapmayayım,yemeyeyim,resimlere talim edeyim diyen dostlarımıza......
Sonun da evde yapmak için elektriklisini de yaptılar.
İster tokat kebabı yapın,İster pirzola,biftek;isterseniz adana kebap..
Yok ben et yemem derseniz tel ızgarası var.
Koyun içine balıklarınızı alttaki hazneyede suyunu koyarsanız ne koku olur ne duman,balıklarda mis gibi pişer.
Fiyatı mı kaça?
160 TL ye satıyorlar..Tokat Kebabı Fırını da 110-135 arası olunca doğrusu buna değer.Takdir sizin.

Alın size linki...

hararet - Akll Izgara

Resimlerini de aşağıda sunuyorum.
http://img826.imageshack.us/img826/2...nlarisablo.jpg

http://img252.imageshack.us/img252/6...llikleri08.png

http://img690.imageshack.us/img690/7...llikleri09.png

http://img842.imageshack.us/img842/9...retnedir08.png

Hepinize afiyet olsun.Sevgilerimle


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025