agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni31Beğeniler
  • 11 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen Ozlem A
  • 6 Gönderen hosseda
  • 4 Gönderen MeyveliTepe
  • 2 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen MeyveliTepe
  • 6 Gönderen hosseda

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-09-2016, 23:43   #4
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Fırınınızın ısı tutma kaabiliyeti ile çok ilgili bir durum olmakla birlikte, 3 saat yandıktan sonra fırın içi ısısı 300 dereceleri bulmuş olmalı. Bu ısıya eti koyduğunuzda ilk etapta yakar.

Söylediğim gibi, tamamen fırınınızın huyu suyu ile alakalı bir durum ve bu bakımdan hiç bir fırın bir diğerine benzemez.

Fırında tandır yapmak için biz şöyle yapıyoruz;
Bir gece önce fırını yakıyoruz. 3 saat kadar yanıp odunlar köz haline gelip hafifce geçer gibi olduklarında fırın ağzını kapatıp bırakıyoruz. Eti, ertesi gün öğle civarı kapalı olarak (tepside üzeri yağlı kağıt ve folyo kaplanmış olarak veya güveçte) fırına verip 5 saat piştikten sonra alıyoruz. Pişirme esnasında da fırın ağzı kapalı kalıyor. Ayrıca su vb. bir şey ile nemlendirme yapmıyoruz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025