agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni34Beğeniler
  • 8 Gönderen sevgihoca
  • 9 Gönderen sevgihoca
  • 2 Gönderen Jakin
  • 3 Gönderen sevgihoca
  • 4 Gönderen ibocandan
  • 3 Gönderen cengizildas
  • 2 Gönderen sevgihoca
  • 3 Gönderen YeniGine

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-12-2015, 17:44   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Arap tavası

Merhaba arkadaşlar,bu yemeğimiz Maraş'ta Arap Tavası diye geçer,odun fırınında pişirilir.Benim yaptığım evde kendi fırınımızda,biraz daha malzemesi yani patatesi fazla.Patlıcanlısı da yapılabilir.Özel bir ölçüye gerek yok.Evdeki kıymamızı sarımsak,tuz,karabiber,kırmızıbiber ve biber salçasıyla yoğurup,tepsiye bastırarak yayıyoruz.Üzerine küçük küp halinde patatesi yayıyoruz.Eti bol olsun derseniz patatesi daha az koyarsınız ya da tam terside olabilir.En üste doğranmış domates ve yeşil biber konur,zeytin yağını üstünde gezdirirsiniz.Sonra fırına verilir ara ara karıştırarak pişirilir.Yemeğin püf noktası karıştırılarak kendi suyuyla pişmesi.Afiyet olsun.

Eklenen Resimler
     
sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025