Arap tavası
Merhaba arkadaşlar,bu yemeğimiz Maraş'ta Arap Tavası diye geçer,odun fırınında pişirilir.Benim yaptığım evde kendi fırınımızda,biraz daha malzemesi yani patatesi fazla.Patlıcanlısı da yapılabilir.Özel bir ölçüye gerek yok.Evdeki kıymamızı sarımsak,tuz,karabiber,kırmızıbiber ve biber salçasıyla yoğurup,tepsiye bastırarak yayıyoruz.Üzerine küçük küp halinde patatesi yayıyoruz.Eti bol olsun derseniz patatesi daha az koyarsınız ya da tam terside olabilir.En üste doğranmış domates ve yeşil biber konur,zeytin yağını üstünde gezdirirsiniz.Sonra fırına verilir ara ara karıştırarak pişirilir.Yemeğin püf noktası karıştırılarak kendi suyuyla pişmesi.Afiyet olsun.
|