![]() |
Arap tavası
5 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,bu yemeğimiz Maraş'ta Arap Tavası diye geçer,odun fırınında pişirilir.Benim yaptığım evde kendi fırınımızda,biraz daha malzemesi yani patatesi fazla.Patlıcanlısı da yapılabilir.Özel bir ölçüye gerek yok.Evdeki kıymamızı sarımsak,tuz,karabiber,kırmızıbiber ve biber salçasıyla yoğurup,tepsiye bastırarak yayıyoruz.Üzerine küçük küp halinde patatesi yayıyoruz.Eti bol olsun derseniz patatesi daha az koyarsınız ya da tam terside olabilir.En üste doğranmış domates ve yeşil biber konur,zeytin yağını üstünde gezdirirsiniz.Sonra fırına verilir ara ara karıştırarak pişirilir.Yemeğin püf noktası karıştırılarak kendi suyuyla pişmesi.Afiyet olsun.
|
Devam
3 Eklenti(ler)
...
|
Ellerinize sağlık sevgihoca'm, nefis görünüyor..
Afiyet olsun... ;) |
Teşekkür ederim Jakin,beraber olsun.Tavamız bitmek üzere.
|
Size de afiyet olsun.
|
Şu saatte ve tok karnına canımı çektirdiniz hocam, aşkolsun.
|
Teşekkür ederim İldas,ben yemeği akşam ezanı okununca yedim.Şu an geri acıktım.Bence yarın hemen deneyin.
|
:) Ellerinize sağlık sevgihoca'm... Görüntü süper, tadı da öyledir mutlaka...
Komşum Elbistanlı onlara sürpriz yapayım diye düşündüm, deneyeyim bakayım. |
patlıcan eklemeyi unutmayın patlıcan olmazsa olmazı. :) :) :P
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025