21-07-2014, 23:53 | #1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 79
|
Sac Kavurma
Malzemeler -1 kg dana büftek ya da sırt, -İki adet soğan, -İki diş sarımsak, -Yarım çay bardağı sıvı yağ, -Yarım çay bardağı süt ya da yoğurt, -Kekik, -Defne yaprağı, -Kimyon, tuz Hazırlanışı : Dana etimizi ince uzun doğrayarak süt, sıvı yağ ile rendelediğimiz iki adet soğanı ilave ederiz. Bir gün dolapta bekletilerek marine edilir. Buradaki amaç etin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamaktır. Odun ateşinde ısınan sacımıza malzemeleri ilave ederiz ve yapışmaması için gerektiği kadar karıştırırız. Not: Genellikle bahçede uyguladığım bu yemeği, Babaanne' me özel olarak, onun terasında yaptım. Manzara fotoğrafı oraya aittir. Afiyet olsun efendim... Etin marine edilmesi. İmkanlar dahilinde, mangal üzerinde yapabildim. |
21-07-2014, 23:57 | #2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 79
|
Sac Kavurma
Bu manzaranın seyriyle yapıldı kavurmamız. |
22-07-2014, 00:42 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2,033
|
Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık,afiyet olsun... |
22-07-2014, 09:10 | #4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 79
|
teşekkür ederim, beraber olsun efendim. |
23-07-2014, 13:05 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
|
Koyun eti kavurma için daha iyi olur. Koyun ile sorununuz yoksa deneyin. Biraz domates ve biber de olaya renk katacaktır. |
20-08-2014, 13:08 | #7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 79
|
sakagun ; fotoğraf çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık. Eti, tadıyla yeme taraftarıyım. Düzenleyen fyodor : 20-08-2014 saat 13:11 Neden: anlam |
|
|