agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Et Yemekleri (https://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/)
-   -   Sac Kavurma (https://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/35182.htm)

fyodor 21-07-2014 23:53

Sac Kavurma
 
5 Eklenti(ler)
Malzemeler

-1 kg dana büftek ya da sırt,
-İki adet soğan,
-İki diş sarımsak,
-Yarım çay bardağı sıvı yağ,
-Yarım çay bardağı süt ya da yoğurt,
-Kekik,
-Defne yaprağı,
-Kimyon, tuz

Hazırlanışı : Dana etimizi ince uzun doğrayarak süt, sıvı yağ ile rendelediğimiz iki adet soğanı ilave ederiz. Bir gün dolapta bekletilerek marine edilir. Buradaki amaç etin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamaktır. Odun ateşinde ısınan sacımıza malzemeleri ilave ederiz ve yapışmaması için gerektiği kadar karıştırırız.
Not: Genellikle bahçede uyguladığım bu yemeği, Babaanne' me özel olarak, onun terasında yaptım. Manzara fotoğrafı oraya aittir. Afiyet olsun efendim...

Etin marine edilmesi.
Eklenti 510298
Eklenti 510294
Eklenti 510295
Eklenti 510296
İmkanlar dahilinde, mangal üzerinde yapabildim.
Eklenti 510297

fyodor 21-07-2014 23:57

Sac Kavurma
 
3 Eklenti(ler)
Eklenti 510299
Eklenti 510300
Bu manzaranın seyriyle yapıldı kavurmamız.
Eklenti 510301

sonkez 22-07-2014 00:42

Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık,afiyet olsun...

fyodor 22-07-2014 09:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1308108)
Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık,afiyet olsun...

teşekkür ederim, beraber olsun efendim.

sakagun 23-07-2014 08:41

1 Eklenti(ler)
Tarifinizi dana biftekle denedim. Favori tariflerime ekledim. :p

TCM 23-07-2014 13:05

Koyun eti kavurma için daha iyi olur. Koyun ile sorununuz yoksa deneyin. Biraz domates ve biber de olaya renk katacaktır.

fyodor 20-08-2014 13:08

sakagun ;

fotoğraf çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık. Eti, tadıyla yeme taraftarıyım.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025