![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 79
|
Sac Kavurma
Malzemeler -1 kg dana büftek ya da sırt, -İki adet soğan, -İki diş sarımsak, -Yarım çay bardağı sıvı yağ, -Yarım çay bardağı süt ya da yoğurt, -Kekik, -Defne yaprağı, -Kimyon, tuz Hazırlanışı : Dana etimizi ince uzun doğrayarak süt, sıvı yağ ile rendelediğimiz iki adet soğanı ilave ederiz. Bir gün dolapta bekletilerek marine edilir. Buradaki amaç etin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamaktır. Odun ateşinde ısınan sacımıza malzemeleri ilave ederiz ve yapışmaması için gerektiği kadar karıştırırız. Not: Genellikle bahçede uyguladığım bu yemeği, Babaanne' me özel olarak, onun terasında yaptım. Manzara fotoğrafı oraya aittir. Afiyet olsun efendim... Etin marine edilmesi. ![]() ![]() ![]() ![]() İmkanlar dahilinde, mangal üzerinde yapabildim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|