agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni34Beğeniler
  • 8 Gönderen fyodor
  • 14 Gönderen fyodor
  • 4 Gönderen sonkez
  • 2 Gönderen fyodor
  • 3 Gönderen sakagun
  • 2 Gönderen TCM
  • 1 Gönderen fyodor

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 21-07-2014, 23:53   #1
Ağaçsever
 
fyodor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 79
Sac Kavurma

Malzemeler

-1 kg dana büftek ya da sırt,
-İki adet soğan,
-İki diş sarımsak,
-Yarım çay bardağı sıvı yağ,
-Yarım çay bardağı süt ya da yoğurt,
-Kekik,
-Defne yaprağı,
-Kimyon, tuz

Hazırlanışı : Dana etimizi ince uzun doğrayarak süt, sıvı yağ ile rendelediğimiz iki adet soğanı ilave ederiz. Bir gün dolapta bekletilerek marine edilir. Buradaki amaç etin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamaktır. Odun ateşinde ısınan sacımıza malzemeleri ilave ederiz ve yapışmaması için gerektiği kadar karıştırırız.
Not: Genellikle bahçede uyguladığım bu yemeği, Babaanne' me özel olarak, onun terasında yaptım. Manzara fotoğrafı oraya aittir. Afiyet olsun efendim...

Etin marine edilmesi.
Name:  1.jpg
Views: 1013
Size:  30.2 KB
Name:  2.jpg
Views: 1010
Size:  58.3 KB
Name:  3.jpg
Views: 1056
Size:  45.4 KB
Name:  4.jpg
Views: 946
Size:  58.1 KB
İmkanlar dahilinde, mangal üzerinde yapabildim.
Name:  5.jpg
Views: 838
Size:  75.1 KB

fyodor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025