26-10-2012, 15:36 | #31 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene geçti; belki seneye lazım olur.. Kolay işkembe temizleme şekli.. - YouTube Kaynak: uzaymotor |
26-10-2012, 20:48 | #32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 152
|
23 senedir bayramlarda bunları temizlemekten gına geldi . Kazı allah kazı sonu gelmez .En sonunda vejeteryan oldum kurtuldum . Şimdi kolaylıklarını görünce bir kat daha sinir oldum |
27-10-2012, 14:14 | #33 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-10-2012
Şehir: AFYON
Mesajlar: 11
|
İşkembe temzilerken mümkünse hiç bir kimyasal ( kireç , soda vs) kullanmayın . işkembenin şamrel lastik gibi olmasına neden olur Tatsız olur, kendi öz tadını dokusunu bozar. Kesilen etin en az bir gün bekletilmesi gibi , içinde laktik asit ürüyor ve kendiliğinden doğal çürüme evresiyle ayrışıyor .Doğru olan videodaki gibi bir gün kapalı ve boşaltmadan bekletilmesi yöntemidir ... saygılar. |
27-10-2012, 19:19 | #34 |
Ağaç Dostu
|
sayın selis konuyu çok geç açtım tartışma yeni alevlenmeye başlamıştı ki kurban geldi, geçen sene işkembe konusunda ciddi bir zorluk yaşadım, balkonda uğraşacağım derken ortalığı bayağı berbat ettik, hanım ben ellemem ne yaparsan yap dedi iş başa düşünce de yöntem bilmememekten dolayı iş normalden daha zor hale geldi, işin açıkcası gözüm çiddi korktu, işkembe yemeyi çok severim ama temizleme zorluğundan böyle bir başlık açtım, sizin videoyu görünce bu kadar kolaymıydı demekten geri kalmadım, sönmemiş kireçle olan metod kafama yatmıştı , sönmemiş kireç aradım bulamadım onu deneyecektim, dolayısıyla bu senelik işkembe olayını seneye erteledik, ama buradaki bilgiler hepimizin işine yarıyacağına inanıyorum, herkese iyi bayramlar... |
28-10-2012, 14:20 | #35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 508
|
Konu geçmiş ama gelecek için belki detay olur diye yazmak istedim.Biz yıllardır her türlü işkembeyi temizlerken hiç sizin anlattığınız bu sıkıntıları yaşamadık, bilseydim önceden yazardım Kurban kesildikten sonra işkembenin içini kabaca boşaltıp su ile temas ettirilmeden bi poşete koyun.Poşetin ağzını sıkıca hava almayacak şekilde bağlayın, kenarda kalsın. Siz kavurmaları yemeye başlayın.Kurban etleri paylanıp dağıtılsın, gezmelere başlayın, o günün akşamında el ayak çekilince, kokudan rahatsız olan kalmayınca aspiratörü çalıştırıp poşeti açın. Yukarıdaki videodaki gibi elinizle aldığınız pislikleri çöp torbasına atın, bolca su ile yıkayın.Bu temizlik işlemi 15-20 dk. sürüyor.Bu esnada mandal kullanın.O koku dayanılmaz oluyor.Güzelce yıkadığınız işkembe her türlü yemek ve çorba için hazır.Afiyet olsun. Mehmet |
04-11-2012, 21:29 | #36 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 64
|
ben size senelerdir yaptıgım kireçle temizleme yöntemini yazayım Toz kireci ıslatın, tortusu dibine kadar çökmesi için birkaç saat bekleyin. Üstteki duru suyu alın. işkembenin içini boşaltın elde ettiğiniz kireçli suya* yatırın 4-5 saat sonra tırnagınızın ucu ile kazıyor gibi yapın çıkıyorsa bıçakla kazıyın çok bol suda yıkayın en kolay ve basit bir yöntem bembeyaz işkembeniz hazır * 1 çay bardağı sönmemiş kireç + 1.5 litre su |
23-10-2013, 16:58 | #37 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: antalya
Mesajlar: 18
|
Alıntı:
ben kurbanda 2 koyun 1 dana temizledim 1 saate kireçle |
|
08-11-2014, 09:29 | #38 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 3
|
kireçle nasıl yapıyorsunuz? |
08-11-2014, 10:58 | #39 |
agaclar.net
|
|
08-11-2014, 16:25 | #40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
|
Ben bu sene işkembeyi, arkadaşların dediği gibi kireci suda çözdürüp dinlendirdikten sonra duru suyunu enjektör ile çekip işkembenin değişik yerlerinden deri altına enjeksiyon yöntemi ile verip 6 saat kadar sonra fırça ve bıçakla temizledim.. Oldukca kolay oldu.. Tavsiye ederim.. |
08-11-2014, 21:41 | #41 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 3
|
ben bu sene elime yüzüme bulaştırdım maalesef selisin gösterdiği metodu uygulama şansı olmadı. dışı güzel, insan kolay sanıyor. bekletmeden eve getirdik. sonrası felaket. karbonat falan fayda etmedi. bekletme şansı olmadığı için geriye tek yöntem kalıyor kireç. seneye o da işe yaramazsa bu işi bırakacağım galiba zaten hanımı zor ikna ediyoruz |
11-11-2014, 07:28 | #42 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
|
Muhsin bence hiç bulaşma derim ver paşa paşa ücretini temizlenmişini al gönül rahatlığı ile ye derim, bırak bu işi bilenler yapsın onlar uğraşsın, herkes her şeyi yapmak zorunda değil.Birde olur ya illa yapacağım dersen enjektör yöntemi zor oluyor! bence sadece kireç suyuna el boyunda kesilmiş işkembeleri batırıp beklemen yeterli.. |
11-11-2014, 08:13 | #43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 642
|
Ben yıllardır babaannemin yöntemi ile temizliyorum:yıkanmış işkembeyi sıcak suda bıçakla kazıyorum. Suyun içinde kaynatmamaya dikkat edin,yoksa pişer ve temizlenmez. |
11-11-2014, 14:24 | #44 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 3
|
Doğru diyorsunuz sayın dostça. bizimki bayramdan bayrama yapılan bir etkinlik zaten. dışardan kolay görünüyor. |
|
|