agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Enerji
(https)




Beğeni Düzeni53Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 30-01-2017, 18:30   #40
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-04-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 36
isi pompasi ve mevsimsel isi depolamasi

Kara isi pompalari villa vs. Tek katli yapilar icin yeterli.Ancak 10,15 katli binalarda yerden isitma sistemiyle beraber kullanilsa bile yetersiz kaliyor. Topraktan surekli ısı cektigi icin toprak isisı 3.5 C dereceye dusebiliyor. Bu yuzden yazin kullanilmayan gunes isisi yeralti izolasyonlu su deposu , fiber beton **** dogrudan toprakta depolaniyor.Almanyada gordugum 1000 tonluk yeralti
su deposu gunde 0.2C isi kaybediyordu. Ornegin ekim sonunda vakumlu gunes panelleri ile
70C isitilan su Ocak basinda 58 C ye dusuyordu.Toprakta depolanan isi ayda yalnizca 1 metre ilerliyor bu yuzden toprak altinda isi depolamak mumkun.300 daire 4 katli birkac bina, solar isi kollektoru sudan suya isi pompalari, 1000 tonluk izolasyonlu su deposu maliyeti .1.500.000 euro. Su anda bildigim kadariyla isiyi en cok depolayan malzeme fiber katkili betondur.Isi depolama katsayisi sudan daha yuksektir.Fiyati normal betondan %10 daha pahalidir.
Benim fikrime gore Turkiye icin en iyi sistem pelet ,doğalgaz vs. Isi kaynagi kullanan CHP sistemi kulllanmaktir.
CHP makinesi isi kaynaginin %40 ile elektrik %40 i ile 400C ye varan sicak gazlar olusturmaktadir.1000 kw lik chp fiyati 300.000 usd dir.1 saate 1000 kw/saat elektrik ve 4000 kw/saat isi uretmektedir.Yazin her gun 1 saat CHPyi calistirip yeraltinda fiber betonda isiyi depolayip kisin isi pompasi ile bu isiyi dogalgaz boyleri yerine kullanma imkani vardir.Ayrica 2 saat calistirma durumuna sudan suya isi pompalarinda kaynak surekli olarak sabit 40C olacagindan COP degeri minimum 5 olacaktir. 1100 daireli siteler icin bu sistem dusunulebilir son elektrik kesintisinde gordugumuz gibi elektrik sebekesininn yerlesimlere yakin ek yedek elektrik kaynaklarına ihtiyaci vardir.
Bunu disinda yazin 2 saat calistirmayla olimpik havuz boyutlarinda 2250 ton su iceren 1 acik yuzme havuzu 20Ctan 29 C cikartilabilir.

satranc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025