![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
dostlarım her kes iyimi.... sulama sezonunu açtık hadi bismillah kışa girmeden elime ne geldiyse sarıp sarmaldığım eski reklam panosu sert köpük naylan filan derken dün bismillah deyip güneş enerjisini çalıştırdım saat aksam 6 idi havada kapalıydı maşallah tek düymede suyu verdi.. geçenseneden dilim yandığı için korkuyordum arıza yapabilir diye... çok şükür ki üzmedi beni... hatta annem güneş çalışmadı yine değil mi diye karamsar dı... annemın biberlerini suladık biraz biraz domates ektik biraz keyif yaptık biraz yedik içtik.... çoçuklar hamak keyfi yaptı çamurla oynadı... biraz ter attık biraz yorulduk akşama doğru nevaleyi ve annemın çayırlarını abimin düldüle yükledik geldik... güneşimi açık bıraktım şu anda deli gibi su basıncı olmalı hava sıcak artık hocanın ezanı okumasıyla başlayıp akşam ezanına yakın sulamaya devam .... dün biraz sıkıntı çeksemde güneş enerjisi ile sulamanın ne kadar rasyonel olduğuna tekrar ikna oldum müthiş zevkli bir şey... düşünsenize su sabahla beraber kendi kendine başlıyor akmaya ekmek istemiyor su istemiyor... neticede 4 bin tl vermiştim... anadolumuzda teşke bir kaç kişi birleşip bu nimetten yararlansa... ya da yüce devletimiz eli nasırlı emektar köylüme yüregi büyük analarımızın sıkıntısını bir nebze hafifletecek bu sisteme destek verseler... **** ya da... bizim camianın sözde muhafazakar ve de islamcı dernekleri.... şu cular bucular bir dağ köyündeki buruk çekingen.. ömrünü çalışmaya vermiş şalvarlı analarımızdan birinin yüzünü güldürseler çok mu zor..... |
![]() |
![]() ![]() |
|
|