![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
sayın enginnaz, paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. bahsettiğiniz konuların tamamının farkında ve bilincindeyim. her torbaya 2 tane diktim, hatta 1 er tane dahi dikmeyi düşündüm çünkü elimdeki tohum sayısı düşünüldüğünde feda edecek tek tohumum bile yoktu. arazim 4.500 m2 civarında ve benim elimdeki bitkiler ancak yarısına yetti. boş yer çok yani.erkek çıkanları topraktan çıkarıcam ve kendi üretimim tohumları boş yerlere dikicem. sizin benimle paylaştığınız bu bilgiler kulaktan dolma veya netten okuduğunuz şeylermi ? bu bitki ile ilgili herhangi birşey tecrübe ettinizmi veya ettiyseniz ne aşamada ? forum siteleri fikir paylaşımı içindir. bu site ile tanıştığımdan beri fidanlarım 40cm boy yaptı(tohumdan) ![]() bence artık konuşmayı bırakıp icraata başlamak gerek ![]() kendimce çok büyük adımlar attım ve bu forumdaki arkadaşlardan da aynı şeyleri bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
haa bu arada, bugun ziraat bankasına ugradım teşvik falan diyorsunuzya, hepsi hikaye. mülke ipotek koyuyorlar ve jojobadan 5-7 yıl sonra gelir elde edilebileceği için ayrı bir gelir belgesi istiyorlar. yani, faizi biraz düşük ipotekli krediden farkı yok. Türkiye'de iş yapmak isteyene destek yok arkadaşlar, risk alınmalı bence. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2008
|
sayın oosmanoglu, bende 2 dekar kadar bir alanı bu işe ayırdım.tarla tam anlamıyla uygun hale geldiğinde fotoğrafları buradan yayınlayacağım.bu iş için 2 seneden beri gitmediğim yer kalmadı üniversiteler bakanlıklar daha bir çok yer.internette yazılan bir sürü yalan yanlış şeyler var.baştan herkese çok cazip geliyor ama işin içine girince çokta kolay olmadığı ve uzun yıllar sonra emeğinizin karşılığı alınacak bir ürün olduğunu anlıyorsunuz.konu içinde yazdığım mesajları okursanız daha net bilgilere ulaşırsınız.yazdığım yazılar kendimin bizzat gidip araştıdığım yazılardır.bu bitkiyle alakalı bir kaç üniversite çalışıyor.çukurova üniversitesi bunlardan bir tanesi.buradan teknik bilgi almanız mümkün. herşey için teşekkür ediyorum.saygılar.. Düzenleyen enginnaz : 14-07-2009 saat 20:39 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|