View Single Post
Eski 20-05-2009, 19:33   #76
enginnaz
Ağaç Dostu

enginnaz's Avatar

Giriş Tarihi: 28-06-2008
evet volare dediğiniz doğru fakat ayrıntıları bilmek lazım.insanlar nasıl olsa teşvik var diye bu işe girmek isteyebilir.avantajları çok ama dezavantajlarınıda düşünmek lazım.mesela yazdığınız yazıya istinaden benim öğrendiğim bilgileri paylaşmalıyım.

bakanlığa sorduğunuzda şu yanıtı alacaksınız araziyi bulun gerekli çalışmaları başlatalım aksi halde size arazi bulamayız.arazi bulmaya gelince çevreyi iyi bilmeniz gerekiyor.arazinin koordinatları gerekli.bunun için gps cihazı gerekli.ondan önce bulduğunuz arazi köy arazisi ise köy muhtarıyla diyaloğa geçmeniz lazım.orman köylüsüne bu iş için öncelik tanınıyor.şimdi düşünün sizin köyünüzün yanında mera olsa hayvan otlatsanız bu araziyi dışarıdan gelen birine verirmiydiniz?doğal olarak sorun çıkarırsınız o yüzden köylüye öncelik veriliyor.köylüye teşvik açısından.diyelim köy falan yok bunun içinde helikopter kiralayıp araziyi havadan görmeniz ve arazi bulmanız gerekiyor.kaç dekar olduğunu hesaplatmanız dolayısıyla bir uzmandan destek almanız lazım.bunlar işin zor taraflarıdır.
işin kolay tarafı diyelim kendi araziniz var kendi imkanımla yapacağım derseniz arazinizin tapusu ile ziraat bankasından kredi alabilirsiniz.bence iyice araştırmadan bu işe girmeyin artıları var ama biraz uğraşmak lazım.zahmet çekmedende para kazanılmaz.size ziraat bankasının faiz oranlarını yolluyorum.belki lazım olur....saygılar...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Volare Mesajı Göster
Merhaba,
böyle bir haber okudum :
,,Bakanlık, jojoba üretimi yapmak isteyen üretici ve çifçilere 49 yıllığına ücretsiz arazi tahsis ederken, Ziraat Bankası aracılığıyla da 15 ve 30 yıl sonra başlayan ödemelerle düşük faizli kredi imkanı sağlıyor''
http://h2.haberturk.com/01Detay.aspx...&dt=2008/01/31

Eklenen Resimler

enginnaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön