![]() |
Ben de çok beğendim. Ellerinize sağlık:)
|
Sevgili Vibb;
ellerine sağlık çok güzel olmuşlar.:) |
hepinize teşekkür ederim.
|
Çok yaratıcı bir uygulama olmuş, ellerinize sağlık Sayın Vibb.
|
Yeni biber saksılarım:)
3 Eklenti(ler)
Biber fidelerim vardı elimde ama dikecek hiç saksı kalmadı
böyle bir care buldum |
Evet baharla birlikte çalışmalarda çoğaldı.
Sayım vibb, Dondurma kutularınızın boyutunu merak ettim.Bu bildiğimiz 1 kğ lık hazır dondurma kutularından mıdır? |
Alıntı:
|
Merhabalar,
Her birinizin yaratıcılığına ayrı ayrı hayran olup bir yandan da gıpta etmemek elde değil:o Ben de habire saksı satın alma sorunundan muzdaribim. Bu başlığı okurken çöpe attığım 5 ve 10lt'lik su şişeleri geldi aklıma. Bunlar kesilip saksı olarak kullanılabilir sanırım. Aldığımız saksılarda plastik, şişelerde. Aranızda plastik şişelerin boyanıp boyanamayacağını, eğer boyanıyorsa ne tür boya kullanılması gerektiğini bilen var mı? Teşekkürler :) |
Merhaba Defne D
Plastik şişelerin boyamakla uğraşmaya değeceğini zannetmiyorum, ama illa boyama isterseniz akrilik,yağlı boya olabilir. Akrilikle boyayınca vernik de kullanırsanız daha dayanıklı olur. |
Sevgili COYOTE,
Cevabınız için teşekkürler:) Şişelere dikmeyi düşündüklerim çok yıllık bitkiler. Bütün bitkilerim için tek renk saksı kullanıyorum, boyarsam onlarda arada kaynar gider diye düşünmüştüm :D |
Her ne kadar plastik şişeler doğadan yılaarca yok olmuyorsalar da saksı olmaya pek dayanıklı değiller sanırım. Yani fazla inceler, ezilme bükülme de cabası. O açıdan demiştim. Ama güzel mini sera oluyorlar doğrusu:)) Bakın.
|
Büyük ihtimalle meslek sırrıdır o yüzden sormucam nasıl yaptığınızı başarılar gercekten cok basarılı ve profesyonel çalışmalar....
|
Alıntı:
|
Merhaba,
Bu güzellikleri izleyip hemen malzeme alınmaz mı? Alınır :) Fırçalar, akrilik boya, peçete ve peçete tutkalı, yat verniği, son olarak da tiner. Ancak tinerle vernik fırçasını temizlerim diye düşünürken malzeme aldığım yerin görevlisi "Fırçayı vernik içinde tutmalısınız, öyle 3-4 gün ancak idare eder. Fırçayı atmanız lazım, ucuz fırça alın" demez mi şaştım kaldım. Bu bilgi dogru mudur? Lütfen yardım. Saksımı boyadım , vernik de kaldım :) |
gazyağı kullanın.
fırçayla işiniz bitince gazyağıyla fırçayı temizlersiniz,süper temizlik yapmanızada gerek yok,bir bezi gazyağıyla ıslatıp fırçayı içine sarın,en az 1 hafta fırça bozulmaz.Zaten aylarca bekletecek değilsinizdir herhalde. |
Sn maki01 br ben genelde atarım verniklemede kullandığım fırçaları ama hemen temizlerseniz tiner de olur. Vernik İçinde bekletmeyi duymamıştım. Zaten yat verniğini samur fırçayla yapmaya gerek yok ucuz fırça ideal:))
Ayrıca yat verniği kalındır biraz tinerle inceltirseniz daha kolay ve güzel sürebilirsiniz. Resim isteriz;) |
İlk denemeler çok iyi gitmedi. Plastik saksılarımı siyah ve beyaza boyamak istedim. beyazın üzerine desen eklenecekti. Siyah sadece boya ve vernik. Siyahı beyazı aynı anda yapmak istersen, birinci katın kurumasını beklemeden 2. katı atarsan, beyaz çalışırken siyahı kurudu mu diye kontrol edersen çok iyi olmuyormuş. Bir şey yapabildiğim anda yayınlayacağım. 1. sayfadan başlayarak tekrar okuyayım şimdi :)
|
1 Eklenti(ler)
İlk deneme fena olmadı gibi. Peynir kutusu denmez artık :) Vernik sonraya kaldı. Paylaşımlarınız için çok teşekkürler..
Eklenti 81744 Ne eksem bu saksıya..! ? |
Elinize sağlık Maki01 çok güzel olmuş. Acaba üst kısmına da tek sıra halinde mavilerden dizsenia nasıl olur? Çok mu kalabalık gözükür?
|
Sn maki01 plastikte boyayı tutturmak biraz zahmetli oluyor bence kağıtla veya kumaşla kaplamak daha iyi. Şöyle birşey de yapabilirsiniz mesela balkonda kullandığınız bir örtünün ya da herhangi bir kumaşın renkli kaliteli bir fotokopisini çektirip(çok kalın kağıda değil ama)komple beyaz tutkalla yapıştırabilirsiniz. Epey pratiktir, önceki sayfalarda gösterdiğim z.yağı tenekelerini bu şekilde yapmıştım.( Ben resmi çıktı almıştım)
|
Plastiğe boya zor oluyor ben de daha önce su bazlı boyayla deneme yapmıştım. İlk kat hatta 2. kata da beyaz tutkal sürdüm daha sonra üzerine kullanıcağım boyayı sürdüm daha kolay boya tutuyor...
|
Merhaba,
Sevgili m.sema, yapıştırmaya başlamadan önce tek sıra üste koymak için kesmiştim. Kapak da saksı altı olacak ya ona da tek sıra gerekir diye düşünmüştüm. Kapakta tek sıra iyi oldu . Üstte sanırım benim yeteneksizliğimden (biraz eğri büğrü oldu) çok iyi durmadı. 2 sıra daha iyi olacak gibi. Elimde bir örnek daha var. Ondan fotokopisini alıp deneyeceğim. Tek ya da 2 sıra. Bakalım nasıl duracak? Sevgili coyote, benim yapıştımalarım da fotokopi kağıdından . Plastik zor oluyormuş gerçekten . Her katta tam kurumasını beklemek lazım. Kağıt kaplamak evet ama kocaman bir deterjan kovasına süs biberi fidelerim adına göz diktim. Yola düşüp sevgili giz3min söylediği beyaz tutkalı almalıyım sanırım. Hepinize emekleriniz ve katkılarınız için teşekkür ediyorum. 40 yıl sonra ortaokul günlerime döndüm sanki. |
Yat verniği çok parlak oldu siyah saksımda. Mat vernik de sizlerden öğrendiğime göre dış mekanda iyi olmuyormuş. Parlak verniği. matlaştırmak için bir yöntem var mıdır acaba?
|
1 Eklenti(ler)
Son gelinen nokta budur. Sevgili coyote, yeniden düzenlemeye başlayınca ne demek istediğini kavradım :) Teşekkürler..
|
Çok şeker mozaikli bir saksınız olmuş, güle güle kullanın.;)
|
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık, zannederim bir sonra ki resimde de içinde çiçek olacak. :D Güle güle kullanın.
|
5 Eklenti(ler)
Bunlarda benim plastik yoğurt kaselerim...
|
1 Eklenti(ler)
Son olarak yapıştırma uyguladığım konserve kutusu... Artık hasır saksı oldu :))
|
Çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık.
|
******* süper olmuşlar elinize sağlık yoksa ne saksıya nede çiçeğe para yetiştirebileceğiz:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025