agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   El Yapımı Ürünler, Hobilerimiz (https://www.agaclar.net/forum/el-yapimi-urunler-hobilerimiz/)
-   -   plastik ve teneke saksılara ucuz dekoratif uygulamalar (https://www.agaclar.net/forum/el-yapimi-urunler-hobilerimiz/4494.htm)

cemre_77 30-10-2008 09:43

Herkese selam,
Dün abimin dükkanına gittim. Boya fırça vernik vs. ne varsa topladım :) Ama sevgili abim dediki konserve kutulara sentetik boya olur. onun işi zordur evi batırırsın ( beceriksizim ben :( ) akrilik boya ile başla bakalım dedi. Annemde evi dolduracak yine bu kız boş ver ne yapcan dedi.. yani bütün o heves ve hayaller boşa gitti. of ya off.....

Ben burada gördüklerimle idare edeceğim artık..

berduray 30-10-2008 10:28

Hemen pes etme canım, insanın hobilerinin olması çok güzel, gizli gizli yap, şaşırt onları.

Tabi arkanda delil bırakma.Biraz gayretle herkes, herşeyi yapabilir bence.

Minem 30-10-2008 10:42

Yaptıklarınız çok güzel ve yararlı olmuş arkadaşlar. En yakın zamanda bende bir kaç çeşit denemek istiyorum.
Sayın Cemre77 ******* hemen vazgeçmeyin. Siz gizli saklı yapın. Göreceksiniz yaptıklarınızı gördüklerinde söylediklerinden vazgeçeceklerdir :)

cemre_77 30-10-2008 10:43

Etmeyim değil mi? Gizli gizli biraz zor sürekli beraber olduğumuzdan.. ama ben yine yaparım

füsunANK 30-10-2008 12:35

1 Eklenti(ler)
Daha önce peçete ile yaptığım saksıların fotosunu koymuştum. Bunlarda aynı teknikle yaptığım yumurtalar. Kek ya da pasta yapacağım zaman , yumurtanın altını dikkatlice ufacık kırıyorum. O delikten içindekileri akıtıyorum. Kek malzemesi olarak kullanıyorum. İçi boşalınca , su doldurup boşaltarak güzelce içini yıkıyorum ki koku kalmasın. Sonra , aynı saksıdaki teknikle, kestiğim peçeteleri yumurtaya aktarıyorum. Alttaki deliklerin görüntüsü hoşuma gitmediği için oraya pamuk doldurmuştum. Ama pamuk doldurduktan sonra orayada desen koyup kamufle edilebilir.
Mutfakta bir süs :D

berduray 30-10-2008 12:47

Şahane, kızımın yarı ingiliz arkadaşı ve alman bir dostumuz sayesinde paskalya yapmaya başladık, baharda bu fikri değerlendirmeliyim.

günebakan 30-10-2008 20:05

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar boyadığım bardaklara çakıl taşı yerine deniz kabuğu koydum bir sorun olurmu sizce ve suyun boyu nasıl beğeninize sunulur:)

Ayrıca bu şekilde katmerli lalede dikebilirmiyim acaba?

Eklenti 51321

Eklenti 51322

Kiraz 30-10-2008 21:05

Günebakan, suyu köke kadar indirmek gerekir diye düşünüyorum, yoksa soğanlar çürüyebilir. Deniz kabuklarının problem olacağını sanmıyorum, güzel de duruyor.

Lalenin bu şekilde yetiştirilebildiğini hiç duymadım, soğanım azsa hiç denemem:)

günebakan 30-10-2008 21:18

Yani biraz azaltmammı gerek suyunu anlayamadım kusura bakma Nurbahar acemilik başa bela:)
ayrıca beş tane lale soğanım var deneme yapsammı acaba ne dersiniz:p

Penelophe 31-10-2008 01:11

Günebakan, su sadece çok az köklere temas etmeli.. Deniz kabuklarına gelince, denizden çıktıklarında çok iyi arınmış olmaları lazım, içlerindeki tuz tortuları soğanlara zarar verebilir.

günebakan 31-10-2008 07:47

Anladım Penelope teşekkür ederim:)

suzan7 09-11-2008 14:33

2 Eklenti(ler)
Ellerinize saglık,
Bende yogur kaplarından, boşalmış mama kutularından, yumuşatıcı ve ozon şişelerinden bir kaç deneme yaptım.Sizinkiler kadar güzel olamılar ama bunlar ilk denemediler.

suzan7 09-11-2008 14:34

3 Eklenti(ler)
bunlar

suzan7 09-11-2008 14:37

1 Eklenti(ler)
bunlarda çiçekçiden alımış çiçeklerle eve gelen eski minik saksılardı.

tropikana 09-11-2008 14:51

Ellerinize sağlık sayın suzan7, harika olmuş güle güle büyütün çiçeklerinizi içinde.

günebakan 09-11-2008 14:59

******* çok güzel olmuş Suzan7 elinize sağlık:)

suzan7 09-11-2008 15:09

sağolun günebakan ve tropikana.
bu konulara merekım var.Ama zaman bulmak biraz zor.

Adalet Yağcı 10-11-2008 07:27

Sevgili Suzan7, hepsi de çok güzel olmuş, atıkları değerlendirmişsiniz.
Bazen o kadar güzel kaplar şişeler vs. oluyor ki, ben de atmaya kıyamıyorum ama ihtiyaç fazlası olduğu için doğruca çöpe gidiyor.
Sevgili füsunANK'ın çalışmaları da harika, çok da kolay olduğunu söylüyor, sizlerin çalışmaları beni heveslendiriyor.
Denemek için, bir kaç tane yoğurt kabı ayırdım, peçete ve transfer tutkalı kullanmak istiyorum, zemin için boya almam gerekiyor, ben de çalışmalarımı buradan sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sevgiler.

suzan7 10-11-2008 09:16

Teşekkürler adalet agacı,
Sanada çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

Selda 30-11-2008 04:30

bunlarda benden

4 Eklenti(ler)
merhabalar arkadaşlar;umarım beyenirsiniz üzüm asmasının altına resimde görünen lamba dekorunu yapmayı düşünüyorum şahane olur bence ,makrumeden olanına ise en sevdiğim çiçeğimi yerleştirip asmayı düşünüyorum !... düşünüyorum dememe bakmayın kafaya koydum bir kere hiç şansları yok !....

suzan7 06-01-2009 19:47

Arkadaşlar,
Neredesiniz yeni çalışmalar yok mu?

Fatos_Karag 07-01-2009 09:08

Valla sevgili suzan7, bende buraya sürekli bakıyorum. Benim gibi acemilere örnek olur diye:D Çok güzel şeyler vardı ilk sayfalarda. Ama artıkın pek tarif yazan yok.:(

nazmikoc 27-02-2009 13:14

yeni bir meslek dalı çıktı istidamı artıdınız helal olsun kolay gelsin muhteşem sanatlarsınız.

jineop 25-03-2009 14:16

2 Eklenti(ler)
arkadaşlar merhaba
yaklaşık 5 ay önce en büyük boy saksı altına toprak doldurup ağaç kabukları ile yaptığım iki dev saksı

Penelophe 25-03-2009 16:43

Çok doğal ve dekoratif olmuş tebrikler. Ağaç kabuklarının dayanımı tamamen birbiriyle temasından kaynaklanıyor sanırım, yani arada yapıştırıcı vs. yok? Tek göze batan şey saksı altının rengi. Sanırım onu da suya dayanıklı, silikon bazla materyal kullanarak ve altlığın üzerini küçük ağaç kabuklarıyla kaplayarak giderebilirsiniz. Gerçekten çok hoş..

Kiraz 25-03-2009 17:45

Sn. Jineop çok güzel bir uygulama, elinize sağlık. Penelophe'nin önerisine katılıyorum. Etrafına, altlığı örtecek şekilde bodur bitkiler de dikilebilir. Camgüzeli, kadife, begonya,... gibi.

suzan7 25-03-2009 18:59

Hoş geldiniz çoktandır haber alınamıyordu sizleden.İnşallah baharla birlikte üretime başlarsınız.

jineop 25-03-2009 21:46

merhaba

ilkinde silikon yok sadece bambu sırıklardan destek var.ama ikincinin alt kısmında saksı altlığının çevresindekilerde şeffaf silikon var..asıl slikonu bahçenin yürüme yolunun iki tarafına bordür yapmak için kullanmıştım.Beyaz taşların sürekli dağılması ve toprağı tutmaması nedeniyle taşları topladım ,temiz ve kuru hale getirdikten sonra bu taşları verandanın artan tahça parçalarının üstüne silikonladım ...tamamiyle elde olan malzemelerle ..sadece 5 tüp silikonla:)taşların dağılma derdinden,toprağın akma derdinden kurtuldum..:) teşşekkür ederim..sevgiler herkese
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe (Mesaj 386824)
Çok doğal ve dekoratif olmuş tebrikler. Ağaç kabuklarının dayanımı tamamen birbiriyle temasından kaynaklanıyor sanırım, yani arada yapıştırıcı vs. yok? Tek göze batan şey saksı altının rengi. Sanırım onu da suya dayanıklı, silikon bazla materyal kullanarak ve altlığın üzerini küçük ağaç kabuklarıyla kaplayarak giderebilirsiniz. Gerçekten çok hoş..

jineop 25-03-2009 21:51

merhaba

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nurbahar (Mesaj 386895)
Sn. Jineop çok güzel bir uygulama, elinize sağlık. Penelophe'nin önerisine katılıyorum. Etrafına, altlığı örtecek şekilde bodur bitkiler de dikilebilir. Camgüzeli, kadife, begonya,... gibi.

sevgili Nurbahar Hanım ;
Rogar kapaklarının üstündeler ve saksının yaklaşık dışında 15 cm kadar beton var .Ama sizin söylediğinizi baharla beraber begonya ile yapacağım.harika öneriniz için teşekkürler..hiç aklıma gelmemişti.hepiniz çok sağolun.

Kiraz 25-03-2009 21:58

Kapak için güzel fikir, benim bahçedeki kapak da çime gelirse bu tür bir şey yapabilirim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025