agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   El Yapımı Ürünler, Hobilerimiz (https://www.agaclar.net/forum/el-yapimi-urunler-hobilerimiz/)
-   -   Atık malzemelerden yeni eşyalar... (https://www.agaclar.net/forum/el-yapimi-urunler-hobilerimiz/22754.htm)

selis 22-11-2012 21:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 1052517)
Bimde satılan barbunya konservenin kutusunu görüp şeklini çok beğenmiştim.

O kutuları atmayan bir tek ben değilmişim.. :)
Ama ben bir türlü boyayamadım onları.. Üzerini aliminyum folyoyla kaplamıştım..

milaca2010 22-11-2012 22:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Balaban (Mesaj 1052698)
Kıymetli Sudenur Hanım,
Ülke 2002 seçimlerinden bu yana uçuruma doğru gidiyor. Dış kaynaklı bölme planı BOP (Bölünmüş ortadoğu planı) içerde gayet başarılı bir şekilde uygulanıyor. Planın son aşaması büyükşehir yasası rahatlıkla geçti. Bağlı olarak İmralı'da misafir edilen bölücü başının kardeşi, nedense bir yıldan bu yana, abiyi ilk defa ziyarete gitti. Bölücü başından emir getirdi. KCK açlık grevlerini aniden bitirdi. Emri ileten kardeş, yakınlarına "abim bir yıla çıkacak" diyor. Peki acaba ona kim söylüyor ki? Bunları düşünüyor ve onun için paranoyak olduğunuzu sanıyorsanız; ben de paranoyakım. Silivri mahkemelerin böyle uzatılmasının sebebi de bu zaten. Halk iyice rahatsız olunca bu iş fazla uzadı deyip. Güya komutanları bırakmak için çıkarılacak bir afla, bebek katili de bırakılacak. Ki kimsede birşey söylemesin. Paranoyak arkadaşlarım sevgiyle kalın.
Halil Balaban

Paronoya değil sn. Halil Balaban; gerçekleri dile getirmişsiniz, şahsen aynı düşüncelere sahibim.
Esen kalınız...

Halil Balaban 22-11-2012 22:57

Sevgideğer Milaca2010,
Teşekkür ederim. Emin olun yanlız değiliz. Daha da öte azınlıkta değiliz. Bunun en iyi kanıtları
son Cumhuriyet yürüyüşleri ve 10 Kasım ziyaretlerinin her yılkinden daha kalabalık olması. Tabi bu eylemlere katılan her kes aynı fikirde değil. Ama kahir ekseriyeti bu düşünceye inana gelen veya yeni inanmaya başlayan insanlar. Seçimlerde altı milyon fazladan seçmen yaratmak gibi oyunlarla bu gerçek gizlensede; artık mızrağın çuvala sığmadığı zamanlarda gelicek.
İyi geceler diler sevgilerimi sunarım.
Halil Balaban

Sudenur 23-11-2012 00:13

2 Eklenti(ler)
Sevgili marjinalmenekşe, ev de bir dolu yoğurt kabı ve peynir kabı birikti, atmaya kıyamıyor, dönüştürmeye vakit ayıramıyorum. Benim eşim de çok şikayetçi sormayın, hobi odamda yer kalmayınca eşe dosta yapacaklarımı garaja depolamıştım, alanına sızdığımı fark edince homur homur homurdandı. :D

Nevsune ablam, canım ablam, ne güzel kaplardır onlar öyle, siyah-beyaz renkler pek bir asil durmuş, eline sağlık harika olmuş. :eek: Bir uygulamamdan daha bahsedeyim mi? Gülmek yok yalnız.. :D Giymediğim kışlık kazaklarımı kollarından kestim ve karton koliye giydirdim. Keçelerim, organze tüllerim, ıvır zıvır ne bulursam hoop içinde. :p
Eklenti 348203
Eklenti 348204

Sevgili selis, yoğurt kaplarının alt kısmını maket bıçağı ile dikkatlice kesiyor ve sıkıca bağladığınız bir iple yazılar kapanıncaya dek sarıyorsunuz, aynı işlemi alt kısımda da tekrarladıktan sonra birbirine dikerseniz sepetiniz hazır. :) Daha açıklayıcı bilgileri google'dan da bulabilirsiniz arzu ederseniz, paylaşacağım hiç aklıma gelmediğinden aşama aşama fotoğraflamayı akıl edememişim. :o

Sevgili Halil bey, umarım kabusumuz olarak kalır aklımızdan geçenler. :(

Sudenur 24-11-2012 02:35

Netten alıntı..

5 Eklenti(ler)
Karton mukavva veya boş ayakkabı kutularını atmayalım, biraz kesim ve şekille oval hale getirerek, kağıt şeritlerden süsleme yapabiliriz etrafına. Toprak doldurulacak alt kısım kesilmiş yoğurt kapları veya bir kaç kat çuval kumaşla desteklenebilir..

Eklenti 348467
Eklenti 348469
Eklenti 348470
Eklenti 348471
Eklenti 348472

nikomedia 24-11-2012 08:46

Sevgili Sudenur, yarattıklarınızı hayranlık ve gıptayla takip ediyorum. Ne kadar zengin ve yaratıcı bir ruha sahipsiniz, ne mutlu size ve bizlere. Siz bu zenginliği verimli hale getirip bizlerle paylaşıp kendinizi her geçen gün geliştiriyorsunuz. Bizlerde (en azından ben) sizden bu güzellikleri görüp evdeki atıklarımızı değerlendirebiliyoruz. Hatta dün iş yerimdeki depoda biriken kutu ve kolilerden alıp oğlum için sizin yaptığınız dosya kutularından ve gazeteler için gazetelikten yapmaya karar verdim. Bundan sonra da yarattıklarınızı büyük bir merak ve beğeniyle bekliyor olacağım. Bana kazandırdıklarınız içi de ayrıca çok teşekkür ederim.

Sudenur 24-11-2012 12:28

Aman efendim, fikir verebilmişsem ne mutlu. :o Asıl üreten sizlersiniz sevgili nikomedia. :) Çalışan, üreten, hayatın tam ortasında yer alan kıymetli anneler. Güzel oğlunuzu sevgiyle öpüyorum, kolaylıklar dilerim, hoşçakalınız. ;)

Tika 24-11-2012 15:51

Çok başarılı uygulamalar var burada.

Özellikle Sayın Sudenur'un yaratıcılıkta sınır taşımayan paylaşımlarına hayran kaldım.Elinize sağlık,tüm kutuları,konserve ve yoğurt kaplarını çok güzel bir şekilde değerlendirmişsiniz.Hepsine ayrı ayrı bayıldım.

Sudenur 24-11-2012 17:59

2 Eklenti(ler)
Eklenti 348555

Eklenti 348556

sibelim 24-11-2012 20:11

sevgili sudenur ellerin dert görmesin 41 kere maşallah orkidenin dekoratif saksısına bayıldım çok çok güzel...

nevsune 24-11-2012 20:25

1 Eklenti(ler)
Telefonunuzu böyle sevimli bir şarj asacağında şarj etmek istemez misiniz;) Hem şarj aleti arama derdine de son veriyor. Bir bebe losyonu bulur bulmaz yapacağım (Coyotecim kulakların çınlasın:)).
Eklenti 348589

Yapımı için bknz.

elek 24-11-2012 21:01

İlham için çok teşekkürler sevgili Sudenur, sayende artan yünlerimin durduğu kocaman ramazan kolisini sadece 4,5 lira masrafla salonun ortasına konulabilir hale getirdim ;)

Sudenur 24-11-2012 21:14

2 Eklenti(ler)
Sevgili sibelim, orkide saksısını net sayfalarının birinde görmüştüm geçmiş bir tarihte, faydalanlar olabilir diye ekledim, emek hırsızı olarak algılanmak istemem.. ;) :o

Nevsune ablacığım "Yok artık!" diye kıkırdarsın gibime geliyor eklentilerimi görünce.. :D
Eklenti 348604
Eklenti 348605

Sevgili elek, kendim yapmış kadar mutlu oldum inanın, biz görebilecekmiyiz peki yarattığınız güzelliği? :)) ;)

nevsune 24-11-2012 22:25

Sana "yok artık" demiyorum, "harikasın" diyorum:)

Altta kalır mıyım Sudenurcum, yarın sabah ilk iş ben de imalatımı gerçekleştireceğim;)

elek 25-11-2012 09:19

2 Eklenti(ler)
Yoğun istek üzerine buyurunuz efenim :p

Açık hali... Kağıtlar birkaç yerden atmış, sağlamlaştırmak gerekecek. Kağıdın yetmediği yerler de var, idare edeceğiz artık :rolleyes:

Eklenti 348677

Kapalı halinde çok problem yok. Kağıdı, kaplamadaki kusurları belli etmesin diye karton rengine yakın ve alacalı desenli seçtim, çok beğenerek almadım yani ama kocaman market logosunu görmekten iyidir ;)

Eklenti 348678

Bu işi çok sevdim, sırada kaplanmayı bekleyen onlarca kutu var, onlar da önümüzdeki haftalara :rolleyes:

gülenmelek 25-11-2012 10:30

Sn. elek; mermer deseni yanılmıyorsam, kolinin şekli ile birleşince çok hoş durmuş ;)
(Bunu da paranteze alayım, konu ile alakasız çünkü. İçindeki örgü modelinin bir adı var mı? Çok beğendiğim, karışık geldiği için cesaret edemediğim, daha doğrusu yapılışını bilmediğim bir örnek :( Adı varsa internetten araştırayım ;) )

nikomedia 25-11-2012 10:41

Sevgili Gülenemelek, işinize yararsa bu sitede Hasır ( Sepet ) Örgü Tekniği Nasıl örülür yapılışı örgü modelleri motifleri anlatımlı örgü örnekleri motifli anlatım anlatımlı ve resimli olarak bulabilirsiniz.

Sudenur 25-11-2012 11:11

Sevgili elek, bence çok hoş olmuş, sağlıklı günlerde kullanın, desen ve rengini çok yakıştırdım. ;) O kadar da kolay bir iş değil ama kaplama yapmak değil mi? Yardım almadan yaptıysanız büyük dikkat gerektiriyor. :))

elek 25-11-2012 11:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1053964)
O kadar da kolay bir iş değil ama kaplama yapmak değil mi? Yardım almadan yaptıysanız büyük dikkat gerektiriyor. :))

Evet hiç kolay değil, ama insana sabrının sınandığı böylesi uğraşlar gerek :D 1,5 saatimi filan aldı ama sonuç değdi doğrusu. Sırada 30'a yakın ayakkabı kutusu var :rolleyes:

sibelim 26-11-2012 17:22

sevgili sudenur herkes bir yerlerden ilham alıyor emek hırsızlığı gibi hiç düşünmüyorum.görmek ayrı emek harcayıp uygulamaya dökmek ayrı. evdekileri değerlendirip onca şeyi yeniden üretmiş oluyorsun. ayrıca bu tarz paylaşımlar netten herkesin elinin altında ulaşıp yapmak bizlere kalmış. ellerine sağlık canım bu arada şampuan kutusu mu o? :) senden korkulur

Sudenur 26-11-2012 17:42

Kosla Vanish leke çıkarıcı. :D ;)

Yeşile_Özlem 30-11-2012 17:59

http://i48.tinypic.com/2dwca5h.jpg

Bana hediye gelen bir resim çerçevesi.WWF ürünüymüş. Magazin dergileri ve gazete atıkları küçük rulolar haline getirilerek çerçeve üzerine yapıştırılmış. Çok güzel olmuş, bu çerçeveye hayran kaldım :p

füsunANK 01-12-2012 20:15

Süpersin valla, ellerine sağlık. Pinterest adlı sitede faydalanacağın bir sürü örnek var bilgine.

candem 17-04-2013 11:55

hayran kaldım yapılanlara.. devamını bekliyoruz...=))

bende bunu internette buldum =)))
http://www.happycenter.com.tr/tasari...8777975978.jpg

mügem 28-08-2013 01:53

Rüzgar çanı yapımı

4 Eklenti(ler)
Malzemelerimiz
Bozuk simit fluoresan
Yenmiş midye kabukları
Yem çuvalı ipi
Çekiç
Çivi
Eklenti 436540
Önce midye kabuklarımızı temizliyoruz.Çivi ve çekiç yardımıyla deliyoruz.
Eklenti 436541
Hepsini deldikten sonra..
Eklenti 436542
Çuval iplerimizle bağlıyoruz.
Eklenti 436543
Biz birini 4 lü,birini 5 li yaptık

mügem 28-08-2013 01:59

Devam..

2 Eklenti(ler)
Eklenti 436544
2-3 parmak arayla,midye zincirlerin fluoresana bağlıyoruz.Yine fluoresana çuval iplerinden bağlayıp,üstte birleştirerek ördük.
Eklenti 436545
Ve rüzgar çanımız,çamımızın dalında yerini aldı.
Seneye inşallah yeni bir simit ışık alıp,çanımızı ona yapmayı düşündük.Hem ışıklandırma,hem de çan..

s.serdar 07-06-2014 14:27

Eskilerinizi atmayıp saksı yapın.

4 Eklenti(ler)
Amasra'da bir evin bahçesinde gördüm.

Eklenti 500374

Eklenti 500375

Eklenti 500376

Eklenti 500377

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025