agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   El Yapımı Ürünler, Hobilerimiz (https://www.agaclar.net/forum/el-yapimi-urunler-hobilerimiz/)
-   -   Atık malzemelerden yeni eşyalar... (https://www.agaclar.net/forum/el-yapimi-urunler-hobilerimiz/22754.htm)

Tunatuna 02-05-2011 14:02

Sayın Yiğit Efe;

İlk eklemiş olduğunuz resimde görülen her şey çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Fikirleriniz çok güzel fikirlerin hayata geçirilmesi de daha da güzel olmuş. Lamba, Saksı, çiçeklik, masa her şey çok güzel.

Yiğit Efe 02-05-2011 18:05

Teşekkür ederim sayın Tunatuna.
Ufaktanda olsa degersiz eşyaları değerlendirip onları kullanabilmek insanı mutlu ediyor.
Siz dostlarımında fikirlerini sayfamda paylaşmasından mutluluk duyarım.
Saygılar.

r.ali 02-05-2011 23:12

sayın yiğit efe başarılı buluşlarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum hele o tv sehpasının zeytin ağacından yapılan ayağı çok hoşuma gitti çok güzel yapmışsınız elinize sağlık işlerinizde kolaylıklar dilerim

Ahsen 06-06-2011 20:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yiğit Efe (Mesaj 767120)
Haklısınız Seyma hanım saksılar hiç olmadı.zaten geçici olarak konmuştu ilerde çiçekleri bahçeye dikmeyi düşünüyorum.saksıları değiştirip başka türden evde bakabileceğim çiçekler olabilir çiçek konusundada tavsiyeniz olursa sevinirim.
Saygılar

Afrika menekşesi harika olur. Değişik renklerinden edinirseniz tam bir görsel şölen olur, naçizane fikrim...

balcı46 17-10-2011 16:32

doğa için bundan daha önemli bir katkı olamaz teşekkürler hepinize

gülenmelek 26-03-2012 21:43

2 Eklenti(ler)
Bu da benden olsun. Çok basit ama kare saksılar için kesin çözüm oldu. Kare saksı altlığı olmadığı için böyle bir şey aklıma geldi ;)

Sudenur 18-11-2012 00:42

Sevgili ablam, hangisinden başlasam ki? :D

Kızımın hiç bir yerlere sığdıramadığım toka ve miniş oyuncaklarına sepet aradığım günlerde başladım geri dönüşüm girişimlerime. :)

Boşalan yoğurt kaplarını renkli yün iplerle sararak küçük sepetler yaptım, peynir, zeytin ambalajlarından ıvır zıvır toplama kutuları, mukavva kutulardan oyuncak evler, teneke kutulardan kalemlik falan yaptım. Gören aldı gitti, aldı gitti, iki üç tane ancak kalmıştır, bu aralar yine malzeme topluyorum, yaptıkça resimler sayfama eklerim arzu edersen? :o

YeniGine 18-11-2012 00:44

Kolay gelsin; tabi ki kim görmeyi arzu etmez ki? Zevkle SUDENUR um...

YeniGine 18-11-2012 00:52

Ben artık herşeye saksı olabilir mi diye bakmaya başladım. Geçenlerde pazara gittim; tereyağı tahtadan kutusu. Dedim 'Tereyağını alsanız; kutusunu bana verir misiniz.' Sağolsun verdiler; aman bende bir sevinç. Aldım geldim şimdi inşallah bakayım vernik, boya falan saksı yapmayı düşünüyorum.

Sudenur 18-11-2012 01:31

5 Eklenti(ler)
Ne büyük mutluluk. :) İlgi alanımız ne ise ona odaklanıyor değil mi zihnimiz. :))

Ben geçen yıl her objeye "Nasıl değerlendirebilirim?!" gözüyle bakıyordum. :p
Market alışverişlerimizden bir dolu ıvır zıvırla dönerdim, eşim sinir olmaya başlamıştı. :) Mukavva kutulara dadanmıştım bir ara. Geri dönüşüm çalışmalarımdan örnek..

Eklenti 346914
Eklenti 346915
Eklenti 346916
Eklenti 346917
Eklenti 346918

YeniGine 18-11-2012 01:35

;) Bence eşin sinir olduğu için pişman olmuştur; Sudenur um; çok da güzel olmuş ellerine sağlık.

Sudenur 18-11-2012 01:46

5 Eklenti(ler)
Sağol ablam teşekkür ederim. ;) Geri dönüşümden bahsettiğim objelerden bir kaçı :o Mukavva kutudan yaptığım barbie evi.. :p Pek konforlu sayılmaz ama kızım çok sevmişti halen oynar.. ;)

Eklenti 346921
Eklenti 346922
Eklenti 346923
Eklenti 346924
Eklenti 346925

YeniGine 18-11-2012 01:55

SUDENUR um gerçekten ellerine sağlık; çok da güzellikler yaratmaşsın.

Sudenur 18-11-2012 01:56

5 Eklenti(ler)
Atmaya kıyamadığım konserve kutuları.. :D
Eklenti 346926

Önce beyaza boyuyor sonra peçete dekupajı yaparak vernikliyorum. ;)
Eklenti 346927
Eklenti 346928
Eklenti 346929
Eklenti 346930

Sudenur 18-11-2012 02:16

5 Eklenti(ler)
Sağol ablam, çok ta fena olmadılar. .. :p Geçen kış bunlarla oyalanmıştım. ;)

Yoğurt kaplarından sepet vs..
Eklenti 346931
Eklenti 346932

Gömlek kutusundan taç'lık.. :))
Eklenti 346933

Yatak odamız için de lazımdı.. :)
Eklenti 346934
Eklenti 346935

gülenmelek 18-11-2012 07:19

Ya ne güzel olmuş bunlar ! Kimse diyebilir mi ki bunlar konserve kutusu ya da mukavva kutu ;) Barbie evinin camı bile var :D Ellerine sağlık, hem tasarruf, hem şık ;)

tuya 18-11-2012 10:09

Sayın sudenur harika şeyler yapmışsınız çok hoşuma gitti iyiki sizin gibi marifetli dostlarımız var emeğinize ellerinize sağlık

Denizardacan 18-11-2012 12:21

Sudenur canım ya, bunlar ne böyle,
Ben marifetli olduğunu seziyordum da bu kadarını inan beklemiyordum.
E ben ne yapacam şimdi, bugünlerde en çok kutulara ihtiyacım var, kalemler minik minik oyuncaklar.
Akşam bir yaş pasta kutusu vardı birşeyler yapıyım diye kötü kötü bakıyorum ama ince gibi.
Ne dersin değerlendirebilir miyim.:confused:Üzerindeki kaplamalar genelde defter kaplaması olarak kullandıklarımızdan mı.:confused:
Lütfen el işlerini ve geri dönüşümlerini bizlerle de paylaş.;)
Hepsi çok şık ve kullanışlı, ellerine sağlık.:cool:

Denizardacan 18-11-2012 12:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1050031)
Ne büyük mutluluk. :) İlgi alanımız ne ise ona odaklanıyor değil mi zihnimiz. :))

Ben geçen yıl her objeye "Nasıl değerlendirebilirim?!" gözüyle bakıyordum. :p
Market alışverişlerimizden bir dolu ıvır zıvırla dönerdim, eşim sinir olmaya başlamıştı. :) Mukavva kutulara dadanmıştım bir ara. Geri dönüşüm çalışmalarımdan örnek..

Eklenti 346914
Eklenti 346915
Eklenti 346916
Eklenti 346917
Eklenti 346918

Sudenurcum bu kutuların yapım aşamalarını rica etsem. Hani bu işlerden hiç anlamayan birine anlatır gibi detaylı detaylı.:D
Bayıldım gerçekten ben de yapmak isterim.

sibelim 18-11-2012 15:37

sayın sudenur ellerinize sağlık projeleriniz harika olmuş kutuya da konserve kutusuna da bayıldım harikasın!

fikreteren 18-11-2012 17:29

Sevgili Sudenur. Tebrikler.Yaratıcılık bu işte...

Ben fakir 18-11-2012 17:55

Sevgili Sudenur,

Hayran oldum. insan isterse yapar sözünü kanıtlamışsınız. Tebrikler...

Sudenur 18-11-2012 23:54

5 Eklenti(ler)
Sevgili gülenmelek, tuya, Denizardacan, sibelim kıymetli dostlarım, motive oldum sayenizde, takdir almak çok hoş bir duyguymuş.. :) :o

Değerli üstadlarım Fikreteren bey ve Ben fakir bey efendiler, uğramanıza çok sevindim, tüm ziyaret ve beğeniler için teşekkür ediyorum. :o

Sevgili Denizardacan hangisinden başlamayı istersin? :D Oyuncak kutusu olsun mu önceliğimiz? Dolap yerleştirme de tam bir can kurtarıcı oluyor bu kutular. Kullanacağımız malzemeler: Sağlam bir ayakkabı kutusu, kendinden yapışkanlı kağıt, cetvel ve makas, hepsi bu kadar. :) Yapım aşamalarını google'dan tarayabilirsin, ben o vakit bir sürü örneklerini görmüştüm. ;)

Ya da şöyle bir oyuncak evi olabilir başlangıç hobimiz. Gerekli malzeme boşa çıkan yumuşatıcı renkli bidonlar, maket bıçağı, çeşitli atık meteryaller ve yapışkanlı çıkartmalar.. Dünyanın parasını saydığımız patentli oyuncaklarından bile daha fazla oynuyor kızım bu uyduruk evleriyle.. :D

Eklenti 347215
Eklenti 347217
Eklenti 347218
Eklenti 347220
Eklenti 347221

Sudenur 18-11-2012 23:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Denizardacan (Mesaj 1050138)
Sudenur canım ya, bunlar ne böyle,
Ben marifetli olduğunu seziyordum da bu kadarını inan beklemiyordum.
E ben ne yapacam şimdi, bugünlerde en çok kutulara ihtiyacım var, kalemler minik minik oyuncaklar.
Akşam bir yaş pasta kutusu vardı birşeyler yapıyım diye kötü kötü bakıyorum ama ince gibi.
Ne dersin değerlendirebilir miyim.:confused:Üzerindeki kaplamalar genelde defter kaplaması olarak kullandıklarımızdan mı.:confused:
Lütfen el işlerini ve geri dönüşümlerini bizlerle de paylaş.;)
Hepsi çok şık ve kullanışlı, ellerine sağlık.:cool:

Güzelcim, pasta kutusu çabuk deforme olur, ayakkabı kutusu veya marketlerden isteyebileceğin karton mukavvalardan dönüştürmeni tavsiye ederim. :)) Yapışkanlı kağıtlar metresi 1 TL'den satılıyor, beş metre alırsan bir kaç kutu kaplanabilir. Müsait bir zamanımda kızım için yaptığım oyuncak toplama kutularını görüntülerim örnek olması açısından, öyle zevkli ve kolay ki eminim çok iyi şeyler ortaya çıkaracaksın.. :))

Denizardacan 19-11-2012 00:11

Hayatım işte tamolarak oyuncak toplama kutularına ihtiyacım var. Kalemler kitaplar ortalıkta yetmiyor bir de oyuncaklar, hem de iki çocukluk. Odaya giremiyorum ya..... yeter isyan ederim bak,
Sen canım benim en yakın zamanda bana bir öğret, öpüyorum.

Bu arada bu evlerden benim olsa ben de oynarım mükemmeller, ellerin dert görmesin hayatım.

Sudenur 19-11-2012 00:25

1 Eklenti(ler)
Boya kalemleri için metal konserve kutuları biriktir o vakit. ;)

Kumaşla da kaplayabilirsin istersen. :)) Ben bir ara hızımı alamayıp kızımın eski kot pantolonlarının paçalarını kesip giydirmiştim bu metal kutulara, üzerine keçelerle süslemeler yapmıştım, yeğenlerime dağıttım sonra hepsini. Keskin kenarları elllerine zarar vermesin diye ya içine kıvırıyorum ya da kurdela, kordon gibi metaryeller yapıştırıyorum iç kısmına.

Gerekli malzeme: Konserve kutusu, makas, iğne iplik, halat tarzı kalın ip urganlar veya kalın sutaşı, yapıştırmak için şeffaf sıcak silikon.

Resim ne yazık ki yok, çekmeyi unutmuşum, bununla idare et. :D
Eklenti 347234

YeniGine 19-11-2012 00:32

Emek verilen herşey güzeldir SUDENUR um... Hepsi çok güzel olmuş; ellerine sağlık. Hem daha sağlıklı; plastik, naylon, sağlığa zararlı boyalar, Çin mallarından uzak tutuyorsun o güzeller güzeli yavrunu.

Denizardacan 19-11-2012 00:39

Sudenur, birşey söyleyebilir miyim.
Hiç konserve kullanmam:D:D:D
Sabah alıyım bari birkaç tane.
Dur bakalım senden daha neler çıkacak. Ben yarından tezi yok mukavva kutu arıyorum marketlerden.
Kitaplık da yapılır mı acaba:D

Sudenurcum bu arada o odana yaptığın kutu var ya bayıldım. Ama o kutunun malzemeleri farklı sanki.Renk de mükemmel, tam benim tarzım, güle güle kullan.
Hayatım şöyle az yakın olsaydın böyle sanal sanal olmuyor işte,

YeniGine 19-11-2012 00:43

Sayın Denizardacan konserve kutusu olması şart değil; bence aldığımız salça kavanozları, hatta kutular içinde de olabilir diye düşünüyorum. Amaa yine de prof. bilir.

Denizardacan 19-11-2012 00:47

Ben hep cam kullanırım ve hiç birini de atmam, ama cam olmaz çok tehlikeli, diye düşünüyorum.
Zaten esas sıkıntım kalemlerden ziyade kitaplar ve oyuncaklar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025