![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Uzun zamandır hareket görmemişti buraları. Ben de dedim ki, biraz ısınalım. İşte, yeni köklendirdiğim ful çeliğimi aktarmak için kullandığım minik tatlı mısır tenekeciğinin kısa macerası. Malzemeler çok basit. Bir adet maket bıçağı, bir adet cetvel/metre, yeteri kadar kendinden yapışkan dekoratif folyo, içi afiyetle yenmiş bir minik (200gr'lık) tatlı mısır tenekesi; bir adet ince çivi, kalın vida ve tornavida. ![]() Değişimin aşamaları da sırasıyla aşağıdaki fotoğraflardaki gibi: ![]() Önce tenekenin dibinde yeteri kadar delik açmak için ince çiviye tornavidanın arkası ile sertçe vurular, açılan minik deliğe tornavida yardımı ile kalın vida geçirilerek delik genişletilir. ![]() Sonra gerekli en ve boy ölümleri cetvel ile yapıldıktan sonra doğru ölçülerde folyo falçata vasıtası ile kesilir. ![]() Folyo itina ile tenekeye sarılır. Sonunda da uygun bir başka tenekenin (bu örnekte kurukahve tenekesinin üst kapağı) plastik kapağı da dekoratif saksımıza altlık olarak uydurulur. ![]() Özel hazırlanmış saksı harcına köklü fideciğimiz kökleri kırmamaya azami özen gösterilerek yerleştirilir. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
süper |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Şöyle bir tüyo vereyim sizlere eğer teneke objeyi boyayacaksanız önce sirke veya kolonya ile iyice silip kurumasını bekleyin .Yalnız sildiğiniz yerlere ellemeyin .Sirke tenekenin boyayı kolay ve uzun zaman tutmasını sağlıyor.Tecrübe ile sabittir.Senelerce bu kurslara gittim ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
plastik ve teneke saksılara ucuz dekoratif uygulamalar
Merhaba herhalde bir saattir hayran hayran yaptıklarınızı izledim. Hepsi çok güzel olmuş,ellerinize sağlık.Yapılanları okurken;binaların dışına kaplanan kare kare taşlarla saksılar kaplansa veya kırık seramikler gibi yapıştırılsa nasıl olur diye düşündüm.Ne yazık ki denemek için hiç zamanım yok Belki siz denemek istersiniz. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2008
|
çok hoş bir fikir ve görünüm harikaa |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
İncirler belli bir yaşa gelince ortadan çürümeye başlar, çürüyen kısmı keserler yanlardan taze sürgünler fışkırır ağaç kendini yenilemiş olur. Bir nevi botox diyebiliriz belki.Ben özellikle oymadım içini orjinal tabiat ana eseridir kendisi.Ben sadece bir avuç toprak bir lale koydum içine o kadar. Ben bir ağaç dostuyum, değişmez. Saksımın orjinal hali burada. Düzenleyen berduray : 22-03-2008 saat 14:50 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
eski seramik kupalar
Eski seramik kupaların üzerine resim yaptım. Harika saksı oldular: ![]() Ayrıca bazı saksı süsleri de yaptım. Galeriye detaylı çalışmaları ekledim. Fotoğrafı küçültüp buraya da ekleyeceğim. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim lerdemir. Photoshop kısmı biraz oyalayıcı gerçekten..Bu arada bu başlığa şöyle baştan göz attım, herkes döktürmüş. Uzman16 yaptığınız mozaik saksılar çok çok güzel, nasıl olmuş da kaçırmışım. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
Çok güzel yapmışsınız. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Ahsencemre, bu başlıkdaki 109, 110, 111 numaralı mesajlarda dekupajla ilgili aradığınız bütün soruların cevapları mevcut. ![]() Ayrıca yapım aşamaları 76, 77, 78 numaralı mesajdaki peçete yapıştırma işlemiyle hemen hemen aynıdır. Fark, peçeteler katlarına ayrılır ve tutkal peçetenin üstünden sürülür, dekupajda ise yapıştırmak istediğimiz resmin arkasına tutkal sürülerek zemine yavaş yavaş bastırılarak yapıştırılır ve hava kabarcıkları alınır. Tamamen kuruduktan sonra verniklenir. Peçete yapıştırma tekniği ile dekupaj tekniği arasındaki fark küçük ama önemli, bahsettiğim mesajlarda peçete kullanılıyor siz yerine desenini beğendiğiniz herhangi bir kağıt kullanabilirsiniz. Yazıcıdan çıktı aldığınız kağıdı kullanacaksanız önce ufak bir test yapmalısınız, 1-2 damla suyu kağıdın üzerine damlatın ve mürekkebin dağılıp dağılmadığını kontrol edin, dağılıyorsa o kağıdı kullanmayın ama fotokopisini kullanabilirsiniz. ![]() Bahsettiğim mesajları da okuduktan sonra aklınızda hala soru işaretleri olur ise ben burdayım. ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
Coyote ellerinize sağlık,saksılarınız çok güzel görünüyorlar.arkadaşlar 1 yıl kadar önce sayın derya baykalın programında yaşlı bir hanımefendi saksılarının dışını dantelle kaplıyor, ve 10 yıldır böyle saksılar kullandığını söylemişti.bende o zamandan bu yana dantel saksı hayali kuruyordum. Kardeşimin gelin arabasının dantellerini aldım.tül vs olabilir.bakalım yapmaya çalışıcam,acaba aranızda bu yöntemi uygulayan varmı merak ettim.ölçü sanırım 1 su bardağı suyla 1,2 kaşık nişasta kaynatılıyordu.tül bu karışım soğuyunca, içine batırılıp saksıya sarılıyordu. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
Sema hanım ben tarifi hatırladığım kadarıyla anlatmıştım.sizinki nasıl,eksiğim varmı uygulamam tam olsun istiyorum. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|