agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-11-2009, 16:02   #11
Ağaçsever
 
iko10's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2009
Şehir: İstanbul-Sarıyer
Mesajlar: 85
Yazılarınızı okuyunca 2-3 sene önceki nohut mayası maceramı yazmadan duramadım.
Bir yerden bu ekmeğin tarifini bulmuştum ve nohut mayasının nasıl bir şey olacağını görme merakımdan, yapmaya koyuldum. Sonunda gayet iyi bir şekilde de gördüm )
Nohutları kırdım yarım litrelik pet su şişesine doldurdum. Kaloriferin üzerine koydum. Tam hatırlamıyorum ama sanırım iki gün orada kaldı ( büyük hata) Ne alemde diye görmek için kapağını hafifçe gevşettiğim anda büyük bir basınçla içindeki herşey evin her yanına öyle yayıldı ki. Ben patlamanın şokuyla, elimde boş şişe ile öylece kalakaldım. Toparlanmam 1 dakika sürdü. Sonra sadece kahkahalarla güldüm. Allahtan evde kimse yoktu. İki hafta sonra bile evde olmadık yerlerden nohut kırıntıları çıkıyordu. Geçen ilkbaharda taşındığımızda salonun tavanında hala mayamın izleri duruyordu.
Bir daha da deneyemedim.
Kimsenin hevesini kırmak istemem ama bu işlerde dikkatli olmak lazım, derim.

iko10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025