![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
|
Bu sabah ekşi mayamı beslerken, atılacak olan %80 lik kısmı ile krep yaptım. Normal krep tarifine koyduğum süt miktarı ile un miktarını azaltarak, tarife bağlı kalmadan kıvamına bakarak ayarladım. Olur da ekşi tat gelirse diye yarım kaşık vanilya ekstresi ekledim. Mayam düzenli beslendiği için hiç gerek yokmuş aslında. Denemeyi düşünenler hiç tereddüt etmesin, tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
|
İdeal besleme aralığı ne olmalıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ekşi maya, ekşi maya yapımı, tartine, tartine sourdough |
|
|