agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni219Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-03-2015, 07:12   #11
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Bir soru geldi bile İlk kez maya yapacaklar için netleştirmekte fayda var diye düşündüm.

Mayamı hazırlayıp ekmek yapmış, damızlık mayayı da buzdolabına kaldırmıştım. Şimdi iki sorum var.

İlki, mayayı beslemek için ne yapıyoruz? oda ısısına gelmesini bekleyip %80 ini atıp 24 saat bekleyip kullanmayacaksak tümünü buzdolabına mı kaldırıyoruz?

İkincisi ise buzdolabındaki mayayı ekmek yapımına hazırlamak istediğimizde önce çıkarıp besleyip sonra da hazırlık aşamasında izlediğimiz yapılacak ekmek miktarına oranlı un ve su ekleyip 1.7 katına kabarmasını mı bekliyoruz?

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
ekşi maya, ekşi maya yapımı, tartine, tartine sourdough


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025