![]() |
|
![]() |
#11 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
|
Bir soru geldi bile ![]() Mayamı hazırlayıp ekmek yapmış, damızlık mayayı da buzdolabına kaldırmıştım. Şimdi iki sorum var. İlki, mayayı beslemek için ne yapıyoruz? oda ısısına gelmesini bekleyip %80 ini atıp 24 saat bekleyip kullanmayacaksak tümünü buzdolabına mı kaldırıyoruz? İkincisi ise buzdolabındaki mayayı ekmek yapımına hazırlamak istediğimizde önce çıkarıp besleyip sonra da hazırlık aşamasında izlediğimiz yapılacak ekmek miktarına oranlı un ve su ekleyip 1.7 katına kabarmasını mı bekliyoruz? |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
ekşi maya, ekşi maya yapımı, tartine, tartine sourdough |
|
|