|  | |
|  14-02-2015, 11:20 | #1 | 
| Ağaç Dostu | 
				
				Tartine Ekşi Mayası yapımı
			 Ekşi Maya Yapımları Etkinliği  Tartine Ekşi Mayası Bu yöntem çok kişi tarafından bilinen, uygulanan ama ufak tefek hatalarla istenilen neticeyi vermeyen; sonuçta ekşiliğnden yaptıkları ekmeği yiyemedikleri %100 Su oranlı mayadır. Ben burada işin inceliklerini size göstermeye çalışarak bir imalat hatası olan ekşilikten tamamen nasıl kurtulacağımızı adım adım göstermeye çalışacağım... Eğer Tartine Ekmeği 'nin videoları ve kitabı dikkatli incelenirse; kendisi de orada "ekşi ekmekten şikayet emekte ve bunun hata olduğunu; kendi ekmeğinin ekşi olmadığını; kendisine özgü bir aroma ve kokusunun olduğunu söylüyor. Eğer tercih eden olursa da; biraz daha nasıl ekşi yapılıabilir" ondan bahsediyor. Kesinlikle ekmekte "sirkemsi bir ekşiliğin" olmaması gerektiğinden bahsediyor... Malzemeler: 
 Hazırlanışı: 
 Birazdan videoyu da eklerim... Video olduğu için ben pek fazla resim koymak istemiyorum. Video 'dan daha net olarak, neyin nasıl olduğunu görebiliriz... Bloğumdan da faydalanabilirsiniz. Sorularınız olursa, elimden geldiğince cevaplamaya hazırım... www.BuğdayTanesi.com Düzenleyen TigerX : 14-02-2015 saat 19:42 Neden: Kelime Hatası | 
|   |     | 
| Etiketler | 
| ekşi maya, ekşi maya yapımı, tartine, tartine sourdough | 
| 
 |  |