![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Ekşi mayalı ekmek yaparken kefiri kullanmıyorum. Ama çok ender de olsa makinada ekmek yaparken, kefirin yanısıra çok az (bir çorba kaşığı kadar) ekşi maya eklediğim ekmeğim çok nefis olmuştu. Her seferinde farklı lezzet ve koku oluyor sanki. Ya da bana öyle geliyor )Kefir konusu burada açıldığına göre, en kısa zamanda kefirli bir ekmek yapmam lazım. Aslında aklımda bir de çilekli ekmek var. Hazır çilek mevsimiyken... İçine şekeri ve çileği bolca koymalı, yumurta ve az vanilya da ekledik mi sanki şahane olacakmış gibi bir his var içimde![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
|
[QUOTE=Müjgan;793277]Ekşi mayalı ekmek yaparken kefiri kullanmıyorum. Ama çok ender de olsa makinada ekmek yaparken, kefirin yanısıra çok az (bir çorba kaşığı kadar) ekşi maya eklediğim ekmeğim çok nefis olmuştu. Her seferinde farklı lezzet ve koku oluyor sanki. Ya da bana öyle geliyor )Kefir konusu burada açıldığına göre, en kısa zamanda kefirli bir ekmek yapmam lazım. Sevgili Müjgan, Makineye bir kaşık ekşi mayayı hangi aşama da yani, ne zaman ekliyorsunuz? Benim ekşi mayam hamur halinde buzdolabında bekliyor. Ondan bir kaşık alıp, kefir kıvamında sulandırıp sıvılara mı eklemeliyim? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Stoprak, buzdolabından çıkardığınız ekşi mayanızı, yeteri kadar şeker ile, ortamı homojenize edecek kadar ılık suda eritin. Ekmek yapmaya başlamadan birkaç saat önce bunu yaparsanız dolaptan çıkan soğuk mayayı aktifleştirmiş olursunuz. Kefir de ılık olsa çok iyi olur. Onu ekmek makinesine ılıştırıp ekleyebilirsiniz. İlk günlerde kefiri, kullanacağınız sıvı miktarının üçte biri oranında kullanın. Daha sonra yarı yarıya olabilir. Ekmek makinesi programınızı uzun süreli seçin. Kefirli ekmekte ben üç buçuk saat süren programı kullanıyorum. Kolay gelsin ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|