![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() Mayanın 3-4 gün sonra işe harar hale geleceği bir formül bulmam gerek. Daha az hamur eklemek işe yarar mı denemek gerek. Öndeki sayfada mayayı uyutmak için buzdolabına koyma önerisi vardı... Hassoman'ın tarifinde bir de yaş maya ekliyor, o yanlış olmalı. O kadar (yarım paket) yaş maya kullansam, neden ekşi maya hazırlıyorum ki? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Yaptığım ekmek bitmek üzere, 7 gün mayayı beklersek bu iş zorr.. Defne diyordu ki "ilk seferde ortamı yadırgayan maya bakterileri, daha sonraki üretmelerde daha başarılı olacaklar, suyu görünce üremeye başlayacaklar"... "Ben de maya olsam, öyle davranırdım"dan yola çıkarak, mayayı üretmeye başladım. Denemeden öğrenemeyeceğiz sanırım. Cumartesi günü öğleden sonra hamuru yoğururken ayırdığım bir parça mayalık hamur, buzdolabında duruyordu. Onu dün dışarı çıkarıp, sulu ve unlu ortamda mıncıkladım elimle. Sabah evden çıkmadan baktığımda maya aktif görünüyordu, bu demek oluyor ki 7 gün beklemeyeceğiz ![]() Kısacası buzdolabında tutarak, istenildiği kadar mayalanma süresini uzatabilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 105
|
Ekşi maya..nohut ekşitilerek yapılır derdi büyük annem..maya kullanmazdı hiç...Konu başlıgını okuyuncu çocukluguma gittim bir an.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|