agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-12-2018, 22:34   #1
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
Çavdar-siyez unu ve tam buğday ununun oranlarını biraz daha arttırdım, su oranı da % 75 den 80 e çıkardım, hala hamurun işlenebilirliğinde bozulma olmadı.

Name:  5.jpg
Views: 374
Size:  42.3 KB

Name:  3.jpg
Views: 377
Size:  46.5 KB

Bu da dilimin kızarmış hali;

Name:  1.jpg
Views: 364
Size:  32.2 KB

Sonuçta hamurun yoğrulmasının ne kadar önemli olduğunu tekrar görmüş oldum.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2019, 21:38   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,107
Galeri: 4
Karakılçık buğdayı

Çeşitli unlarla ve yöntemlerle ekmek yapmak ve tadmak bu yaştan sonra bizim de merakımızı çekti. Aynı zamanda sağlığımızı düşünerek bu işe merak sardık. İlgili başlıkları aradığımda KARAKILÇIK BUĞDAYI hakkında bir yazı bulamadım. Çok önemli bulmama rağmen ayrı bir başlık da açmak istemedim.

Ancak, (Cittaslow)sakin şehirler kavramını ülkemize getiren, şehrine ilk salyangoz amblemini kazandıran, kum zambaklarını koruma altına alan ve bence en önemlisi tesadüfen bulunan karakılçık buğdayını köylerine kazandırarak onları destekleyen belediye başkanlarına vefalı köylüleri ve hemşehrileri sürekli teşekkür ediyorlardı.

Orada iken bu fırsatı değerlendirmek istedik. Bu buğdayın yetiştiği köye gittik. Bir miktar ununu zorlukla da olsa bulduk ve ekmeğini tadıp satın aldık.

Bu efsane buğday hakkında internette fazlası ile bilgi mevcut. İzmir de yaşamış olsam(keşke) her onbeş günde bir gider bu lezzete doyardım.

Eklenen Resimler
 
OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2019, 21:45   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,107
Galeri: 4
Fotoğraf, ekşi maya ile yapılmış, odun ateşinde köy fırınında pişirilmiş satın aldığımız ekmek. Eşim tarif aldı ama aldığımız unu bakalım nasıl yapacağız.

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2019, 14:19   #4
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
Fotoğraf, ekşi maya ile yapılmış, odun ateşinde köy fırınında pişirilmiş satın aldığımız ekmek. Eşim tarif aldı ama aldığımız unu bakalım nasıl yapacağız.
Mayanız yoksa önce karakılçık unundan kendi mayanızı kurarsınız. Sormak istediğiniz bir şey olursa lütfen buraya yazın.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025