View Single Post
Eski 30-11-2020, 12:50   #671
gastroplants
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-11-2020
Şehir: İzmir
Mesajlar: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm Mesajı Göster
Buzdolabında bekleyen mayalı hamur bir müddet sonra sıvılaşma eğilimi gösteriyor. Mayanın dayanma süresini bilmediğim için 3-4 günde bir mayayı tazeleme yöntemiyle devam ettirdim. Sıvıya dönen maya kullanılabilir mi bilmiyorum.
Yıllar sonra gelen bir cevap ama
Ekşi maya uzun süre beslenmediğinde asitliği artar bu da hamurun kimyasal yapısını etkiler. Geri dönüştürmek için oda sıcaklığında hergün beslemek gerekir. 1 hafta da eski gücüne ulaşır.

gastroplants Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön