agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-03-2018, 11:44   #11
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Muhtemelen "gömmek" fiilinden türemiş bir isimdir. Bizimkiler de sobadan önceki yıllarda közün içine gömerek yapıyorlardır soba çıkınca tembellikten veya vakitsizlikten olay fırına havale edilmiştir.

Milli kültür, günlük yaşam içindeki ayrıntılarda gizleniyor. Ufak tefek farklılıklar da gösterse veya araya zaman ve mekan ayrılığının girdiği büyük farklılıkların arasındaki minicik benzerliklerde de olsa temelde aynı kaynaktan besleniyor. Ankara'daki insanlar da benim bir parçam onların kömbesi de bazlaması da güzeldir bizimki de.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025