View Single Post
Eski 05-03-2018, 16:49   #621
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
İkinci deneme hamurumdan tavada bazlama yapma denemesi yapmıştım. Hamur yine ekşi olduğu için kızım bir ısırık almış bir daha yememişti. Oğlum ekşi şeyleri sevdiğinden yarım ekmek de o yemişti. Kalan hamur da yine kuşlara gitmişti.

Bu defa kendi hazırladığım mayayla 11. günden sonra ilk ekmeğimi yaptım. Hamuru yoğurduktan sonra soğuk fermantasyon için yine dolaba koydum. İki gün dolapta kaldı. Katlama yapmadım. Aşamalar kafamda hala netleşmediği için geleneksel usül "hamur kabarmışsa mayalanma olmuştur, ekmek yapılabilir" diye düşünüp ikinci günde dolaptan çıkardığım hamurla yine bazlama denemesi yaptım.

Sonuç: Oldukça güzel, tatlı bazlamalar çıktı ortaya. Köy tereyağıyla da yağlayıp çocuklara da yedirdim, kızım bu sefer üç tane küçük bazlama yedi. Kedimize de tereyağlı ekmekten biraz verdim, yedi geldi ocağa patilerini dayayıp yine istedi.

Hamurdan parça koparınca iç kısmın görüntüsü böyle çıktı.

Name:  IMG_2641.jpg
Views: 861
Size:  43.9 KB

Tavada pişen ekmekler.
Name:  IMG_2638.jpg
Views: 841
Size:  30.9 KB
Name:  IMG_2646.jpg
Views: 924
Size:  33.9 KB
Name:  IMG_2643.jpg
Views: 831
Size:  26.7 KB

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön