agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-03-2018, 16:55   #11
Ağaç Dostu
 
sardunya18's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: Çankırı
Mesajlar: 482
Dünden yoğurup dolaba koyduğum hamuru akşam şekillendirip tekrar dolaba koydum .Borcamı unutttuğum için emaye kek kalıbında pişirdim .Yani kalıbı yağladım biraz un serptim .Akşamdan onun içine koydum .Çünkü başka kapta olunca düzgün aktaramadım.İyi oldu kabına yapışmadı . Sabah ta fırını ısıtıp yine bir saat pişirdim.
Suzidilara hamurun dörtte biri tam buğday unundan yoğurmuştum .
Sayın TCM ben bazlamayı normal ekmek hamuru gibi yoğurup 24 saat buzdolabında mayalandırdım .Çıkartınca şöyle büyükçe mandalina boyutunda bezelere ayırdım .Bir saat de öyle mayalandı .Üstünü örttüm bu arada. Sonra çok bastırmadan elimle açıp tavada pişirdim .Klasik bazlama oldu .Ekmeği yemeyen oğlum bazlamayı yedi .
Bu da kek kalıbında sütle yoğurulmuş ekmeğim.

Eklenen Resimler
  
sardunya18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025