agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-09-2015, 11:13   #11
Ağaç Dostu
 
s.toprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 238
Hava çok sıcak, ''O suyu dökün, rengi koyulaşmış tabakayı çöpe atın, altta kalan, kokusu kötü olmayan, beyaz kısmı; un ve çok az su ile beslemeye devam edebilirsiniz'' diyeceğim; ancak bu mayayı üretmenin en uygun zamanı Mart ayından yaza kadar olabilir. Ege'de eskiler Mart Hamuru derlermiş. İlk nisan yağmuru suyu ile yapıldığına veya Hıdrellez de yapıldığına dair söylenceler olsa da her mevsimde içme suyu un, olmazsa içine bir iki kuru üzüm yeterli olabiliyor.
Ben mayanın üzeri köpük köpük olduğu zaman onu ekmek yapmakta kullanmaya başlayabiliyorum. Hamura bir tatlı kaşığından az karbonat ekliyorum hata yapıyor olabilirim

s.toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025