agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni28Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-04-2012, 07:49   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-10-2011
Şehir: Aydın
Mesajlar: 158
Sayın gçakar;

Çisem hanım ekmek tarifinizi burada **** uygun herhangi bir başlıkta paylaşırsanız çok sevinirim.

demişsiniz. Ben, dediğim gibi unlarımı genelde değirmenden, bazen de ekmek fırınlarına un satan toptancılardan almaktayım. Hangi un olursa olsun kilosuna 1.5 tl ödemekteyim.
Ama biliyorum ki öncelikle taze un alıyorum. Ekmeğimi kendim yaptığım için de hiç bir katkı maddesi riski taşımamaktayım.
Benim makinamın kepekli ekmek tarifine uygun ölçüsüne uyarladığım ölçüm şu:

1 ölçü tam buğday unu, 1 ölçü sade kepek, 1 ölçü yulaf unu, 1 ölçü çavdar unu ve 1 ölçü beyaz un (maalesef beyaz unu hiç kullanmak istemesem de koymak zorunda kalıyorum, çünkü ekmeğim aksi taktirde hiç kabarmaz).

Çok fazla kabarmayan ama mükemmel besleyici, tok tutan bir ekmeğim oluyor.

jineop beğendi.
çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025