agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Egzotik Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/)
-   -   Avokado (Persea americana) Yetiştirme (https://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/735.htm)

Skala 18-10-2006 00:34

Yazılarımızda Kaynak Gösterimi Hakkında.
 
Sayın Malina
Forum bölümünde yazılarımızın kaynak gösterimini nasıl uygulamamız ve hangi şartlarda belitmemiz gerektigi hakkında açıklamanızı yerinde buldum. Kaynak , yazının bir kuruluşa ve kime ait yorumun olduğunun gösterir. Burda amaç bu güzel sitede fikirlerimizi değerli dostlarımızla paylaşmak ve paylaşırken emek hırsızlığının önüne geçmek tir. Ben kendimin biraz fazla kaynak gösterdiğimi düşünüyorum ve sizin açıkladıgınız yorumun amacının kaynak gösterimi konusunda kaynagı yerinde belirtmemiz gerektigidir. Hatırlatmanız ben ve yeni üyelere yön verecektir. Teşekkürler

Skala 18-10-2006 02:08

Avokado Suda Çimlendirme Tekniginde Tohumun Et Kısmının Siyahlaşması :
 
1 Eklenti(ler)
Eklenti 4438
Kendi Siteme Ait Tohumun Yapısını Anlatan Resim



Avokado suda kürdanla çimlendirme teknigine başlamadan önce temin ettiginiz tohumun gevrek olması gerekmektedir. En önemlisi çimlendirme teknigi için avokado tohumunuzu bardağa kürdanla sabitlemeden önce mutlaka tohumun üst kabuk ( Zarını ) dikkatlice fazla soymadan soymak gerekmektedir. Bilginiz üzere Ayva meyvesi bıcakla ortadan kesildikten bir süre sonra karamaktadır.

Avokado tohumuda tohum taslak zarının üstünden sürgünün çıkmasını kolaylaştıracak zarın biraz acılması sebebiyle havayla temas etmektedir. Tohumunuzun çürümediği sürece tedirgin olmanıza gerek yoktur. Yanlız önemli bir konuyu arz etmek gerek şimdi tohumun üst zarını biraz aldınız. Tohumunuzun üst et kısmı karardı ve siz avokado sever dostumuz eyvah tohumumdan filiz çıkmama endişesine kapıldınız. Durum böyleyken bir bilgi vereyim asla tohumunuzun üst et kararmasının ardından tohumunuzun üstünden bir kürdan veya bir aletle kurcalamayınız.

Tohumunuzun üst filizlenme boğumunu biraz acmak için deforme ederseniz tohumunuzun üst filizin cıkacagı et kısım kuruyarak tohumunuzun filizlenmesini zorlaştırır. Birde tohumun en alt kısmının zar pulu kazıdınız iyi köklensin diye tohumun et kısmına zarar vermeden burda bilmeniz gereken bazen tohum kılıf zar derisi bardagın altından şişerek tohumunuzun dış deri zarı deforme olması sonucu tohumunuz ikiye yarıla bilir. Bunu önlemek için tohumunuzu bardaktan elinize alıp tohumunuzu ortadan hafifce parmagınızın arasında bastırmak ve tohumun zarında toplanan suyu akıtmaktır.

Baktınız tohumunuza bu işlemi yapmada geçikmişsiniz tohumunuzun üzerine dikkatlice paket lastigi geçirip tohumunuzun ikiye parcalanıp ölmesine engel olmuş olursunuz. Tohumunuzun üst kısmının siyahlaşıp filizlenmesinde zorluk yaşamak istemiyorsanız. Tohumunuzu ılık su hazırlayıp ılık suda çimlendirmeyi deneyin ve suyu kendiniz belirlediğiniz aralıkla ılık suyla değiştirip suyun oksijen değerini kaybetmemesini önlemiş olursunuz.

malina 18-10-2006 07:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Skala
Toprağın oluşu çok uzun bir hikaye olup bunu siz değerli dostlarıma kısaca anlatayım. Bundan yüzlerce yıl önce, avucumuzda tuttuğumuz bir avuç toprak meydanda yoktu. Belki kayalık bir dağın bir parçasıydı zamanla yağmur, rüzgar, kar, sıcaklık gibi çeşitli etkilerle dağdaki kayalar parçalandı. Bu parçalar, yine çeşitli dış olayların etkisiyle ufalanarak, çakıl, kum, çamur ve kil haline geldiler.

İşte bir avuç toprağımızın bu şekilde ortaya çıktı ve çoğaldı. Daha sonra bakteriler ve başka mikroskobik hayvancıklar, bitki zerrecikleri, meydana gelmeye başlayan bu toprağa eklendi. Çeşitli varlıklar, suyun etkisiyle bu toprağın içinde büyük bir çalışmaya giriştiler. Ve yeni yeni kimyasal bileşimler meydana getirdiler. Böylece insan, bitki ve hayvanların yaşamasını sağlayan humuslu toprak meydana geldi.

Skala, forumun diğer başlıklarına yazmak ücrete tabi değil :)

Sadece Avakado bölümüne yazıyorsun, bu nedenle avakado ile ilgili olmayan bu yazıyı da burada ekliyorsun. Neden? :)

Skala 18-10-2006 15:30

Avokado Bölümünde Konunun Dışında Yazı Yazmamın Açıklaması :
 
Sayın Malina
Avokado bölümüne neden konuyla ilğisi olmayan ( Toprak Nasil Meydana Geldi Merak Eden Okusun ) yazımı ekledim açıklayayım. Bu küçük yazımı forum bölümlerine yazmadan önce sitenin arama bölümünden ( Toprak ) ile ilğili birden çok arama yaptım. Arama yapmamın sonucunda bu yazıyı yazacak konu bulup merak eden değerli dotlarımıza bu açıklayıcı yazımı aktaramadım.

Yazdığım yazının küçük olması ve devamının olmaması sebebiyle ve yeni konu acmam komik olur diye Avokado bitkisi bölümüne deneyim ve bilğilermi aktarırken bu küçük yazının bir bukle renk katsın istemiştim.

Her konuda olduğu gibi konunun anlamını içerik olarak, içeren yazıları yazmamız dediğiniz gibi doğru olur. Sitemizin saygın değerli Yöneticisi olarak gerekli duyuyorsanız Yeni konu olarak acalım **** bu yazıyı bu konuyu içeren bir konunun altına taşımada önerinizi sunarsanız büyük bir memnuniyetle bu yazıyı yerine uygun konuya taşımanıza emeğiniz hassasiyetle yerinde olacaktır.

Ve bilinmesi gereken sitenizin seviyeli bir bilgi platformu olması nedeniyle kendi siteme Avokado bitkisi ile ilğili yazı yazmadan önce sizin değerli dostlarımızın yararlanası için ilk önce sizin sitenize yazmayı uygun buluyorum.Saygılar

mirsat 24-10-2006 20:48

1 adet avakado tohumunu da ben toprağa diktim. İnşaallah filizlenmesinide görürüz.

malina 24-10-2006 22:32

Skala, yazını Erozyon bölümüne taşıdım. Orada daha anlamlı olacaktır :)

Skala 29-10-2006 00:59

Tüm Üyelere Gösterilen Eşit Yerinde Yardım Hakkında
 
Sayın Malina
Erezyon konulu bölüme (Toprak nasıl meydana geldi merak eden okusun ) yazımı taşımanız beni mutlu etti. Tüm üyelerinize gösterdiğiniz hasasiyet ve yardım yazılarımızın doğru bölümlerde yer almasında bizlere kolaylık sağlamıştır. Bu güzel sitenin gelişiminde profesyonelce öz verili çalışan doğa sever emekçilere ve şahsınıza teşekkürlerimi sunarım. Başarılarınız daimi olsun.Saygılar.Bora TOKDEMİR

mirsat 29-10-2006 20:32

Avakado tohumunun tepesinde kahverengileşme var. İyi mi kötü mü ?

Skala 03-11-2006 17:13

Avokado Tohumunun Üstünde Siyahlaşma / Kahverengileşme Hastalık Belirtisimi :
 
Avokado tohumunun çimlendirme esnasında bir süre sonra tohumun üstünün kararması veya siyahlaşması tohumunuzun çimlenmesine kötü bir etken değildir. Sadece tohumun üst kısmının kararması ve siyahlaşması sonucu biraz tohumun üst kısmının etinin sertleşmesine neden olur. Tohumunuzun sağlıksız hale gelmesine neden teşkil etmez yanlız unutulmaması gereken tohumunuz çatlayıp ikiye ayrıldıysa ve tohumunuzun embiryo kısmında çürüme belirtisi meydana gelmişse tohumunuz çimlenmez.

Benim kendi önerim tohumunuzun üst kısmında kararma veya siyahlaşma belirgin ise tohumunuzun üstünü kazımayın ve asla tohumum çimlenmez endişesine kapılıp tohumunuzu çöpe atmayın.

Yapmanız gereken tek şey temiz ve ılık bir suda çimlendirme teknigine devam etmeniz ve tohumunuz çürüyüp kokuşmadıkça sorun çıkmaz.

Siyahlaşma nedeni tohumumuzun üst kımını çimlenmesi için soyduğumuzdan dolayı tohumun hava alıp üst kısmının kararması meydana gelir.

Örnek : Ayva meyvasını ortasında bıçakla kesip ikiye ayırdıgımızda nasıl hava ile temas edip meyva kararıyorsa Avokado tohumumuzda aynı şekilde kararmaktadır.

Avokado tohmunun yüzeyinde bizden kaynaklanan kararma ve çizgisel kararma meydana gelir. Bunun nedeni ise avokado çimlandirmeye yeni başlayanlar acemiyce Avokado meyvasının ortasındaki tohumu bıcakla çıkartırken dikkatsiz davranmaları ve tohumun üzerinde bıcak izlerinden dolayı tohumun üzerindeki bıcak izlerinin yarattıgı izlerin kararmasıdır.

Asla tohumu meyvasından ayırma işleminde bıcakla tohumu meyvadan ayırıyorsak tohumu bıcakla çizmeden ve yaralamadan çıkarmamızdır. Çünkü sert olgunlaşmamış avokadolardan tohumu çıkarmak biraz zahmetli ve dikkat ister.
Herkese tohum çimlendirmede başarılar dilerim.

memet 03-11-2006 19:58

burası bir ansiklopedik sayfaya dönmeye başladı.. ne güzel oluyor.. bilgiler arttıkça

Cycas 14-11-2006 03:25

Avokado Tohumunun Üstünde Siyahlaşma & Kahverengileşme Durumuna Ek Bilgi
 
Yukarıda Sayın Skala abimin acıkladıgı Avokado Tohumunun Üstünün siyahlaşması ile ilgili bildiklerimi açıklayayım.

Avokado Çimlendirmede Konuya hakim olan Skala abimin yazılarına ek bilgi sunacagım Avokado sever dostlar..

Avokado Tohumumuzu çimlendirme esnasında bazı zorluklar yaşarız.

Bu zorluklar tohumumuzun uyuşuk kalıp çimlenmede bizi usandırması ve çimlenme devrelerinde üstünün kahverengi ve siyah leke oluşması sonucu biz Avokado severlerin hevesini büyük ölçüde kırmaktadır.

Aslında bilmemiz gereken biz bu tohumumuzu çimlendirme işleminde bazı aksaklılları kendimizin oluşturması.

Avokado Çimlendirmede Yapılan Hatalar.
1- Avokado ilk defa satın alıp çimlendirmeye kalkışanlardan çogunun meyvayı bıçakla ikiye bölmeye kalkışmamız.

Bunun sebepleride satın aldığımız Avokado ile ilğili yeteri kadar bilgi satan manav veya marketten Avokado hakkında sadece nasıl yesek güzel olur sorusunu sorup tohumunu bilğisizce çıkarmaya kalkışmamız.

2- Tohumu zoraki çıkardık bir baktıkki bıcakla çıkarmaya çalışırken baya tohumun yüzeyinde çizik hasar oluşturmuşuz.

Bunun sonucunda tohumun yüzeyinde etli kısıma nüfuz eden kesiklerin kahverengileşmesi.

3- Tohumu suda çimlendirecegiz acaba tohuma kaç kürdan saplasak birde aşrıya kaçıp tohumu delenlermi dersiniz.

Bunun sonucunda bir bakmışız tohumu embiryosunu kürdanla delip şiş kebap yapmışız.

4- Tohumumuzu suda çimlendirme işleminde üst kabuğunu ve alt kısmındaki kabugunu çok az soymamamız.

Bunun sonucunda tohumun suda çimlendirme metodunda eksik uygulama sonucu tohumun sağlıklı çimlenememesi.

5- Tohumun çimlenirken ikiye ayrılma durumu oluşmuşsa önlem almayıp tohumun ikiye ayrılmasını seyretmemiz.

Bunun sonucunda çimlendirme hüsranına yenik düşmemiz.

6- Tohumumuzu çay bardagına kürdanla sabitledik çimlendirmeyi bekleme koyulduk bu seferde üstü siyahlaştı **** kahverengi renge dönük bir leke tohumun üstünde belirginleşti.

Bunun sonucunda malesef bizlerin yeni bu işe kalkışanların çimlenmez tohum sağlığını kaybetti sanıp çöpe atmamız.

Yukarıda ifade ettigim sonuçları malesef bizlerin bilgisiz çimlendirme uygulamalarında başarısız olmamıda en kaynak sorunların altısını belirtim.

Kim bilir daha netür yanlış işlemlere tohumumuzu kobay deneyi gibi uygulamalar yapıp çimlendiremiyoruz.

Avokado Satın Alıp Yeni Çimlendirmeye Başlayanlara kısa bilgiler sunayım.

1- Satın Aldığınız Avokadonuz hakkında mutlaka bilgi alın bu bilgi nasıl yeneceginden önemlisi bu çimlendirme işlemine başlamadan önce tohumun yapısı ve tohumu nasıl çıkarmanız hakkında bilgi edinin.

2- Avokado satın alırken mutlaka iki adet alın ve aldıgınız avokado fazla yumuşak **** çok sert etli olmasın.

3- Avokadonuzu nasıl çimlendirmek istediğinize karar verip ister suda ister toprakta isterse talaş ve sünger kullanarak çimlendirme metotlarının birini uygulayın.

4- Satın aldığınız iki avokadonuzuda birini suda öbür öteki avokadonuzuda toprakta çimlendirin ve iki metot arasında becerinizi öğrenmiş olursunuz.

5- Tohumunuzun gevrek kalmasını saglamak için çimlendirme cay bardagına bir damla limon suyu damlatmanız tohumun gevrek muhafasına neden olarak çimlendirirken daha iyi sonuçlar almanıza neden olur.

6- Suda çimlendirecekseniz 3 kürdan ile fazlaca tohumu delmeden temiz su dolu çay bardagına tohumunuzu sabitleyin.

7- Avokadonuzu toprakta çimlendirecekseniz iyi bir torf satın alarak tohumunuzu çimlendirin ve temin edebilirseniz beyaz eşya köpükleri saksının içine küçük küçük ufalayıp daha süzek saksıda tohumunuzu iyi çimlendirirsiniz.

8- Tohumunuzu suda çimlendiriken üst kısmı siyahllaşır veya kahverengi bir leke bariz derecede net görünüyorsa ılık su ile tohumun üst kısmını ılık suyu tohumun üstüne üç dört gün tatbik edin bu işlemi bir iynesi olmayan şırınga ilede tohumun agız acıklığı net acılma gözleniyorsa şırınga ile daha iyi sonuç alırsınız.
Henüz tohumun çimlenme agız kısmı aralanmamışsa mutfakta bir kaşık ile ılık su tohumun üstüne dökünüz. Bu işlemi yapmamızın amacı tohumun üstünün siyahlaşması ve kahverengileşip en önemlisi kuruyup çimlenmede tohumun filizlenmede zorlanmasına neden olmasıdır.

9- Tohumunuz sağlıklı çimlenmeye başladı yanlız tohumun ikiye ayrılma ihtimali büyük burda işinize paket lastigi care olarak öneririm. Hemen tohumu dikkatlice cay bardagından cıkarıp paket lastigini tohumun gövdesine geçirirseniz ikiye ayrılma sorununu çözersiniz.

10- Saksıda toprakta çimlendiriyorsanız tohumunuz çimlenirken ikiye ayrılma sorunu ile karşılaşırsanız. Pratik bir çözüm var tohumun etrafını elinizle dikkatlice eşeleyip tohumun gövdesine beyaz eşya köpüklerini biraz büyükçe elinizle kırıp tohumun etrafına sabitleyin tohumunuzu köpük duvar vazifesi görüp ikiye ayrılmasını önler.


11- Birde garip bir durumda saksıda çimlenirken yaşanabilir acıklayayım şimdi saksıda çimlenirken tohumunuz ilk önce üst kısımdan çimlenmek için tohumun etli kısmı doğal olarak tohumun üst agız kısmı genişlemeye bilir. çünkü siz çimlenmeyecek sanırsınız ama aslında tohumunuzun alt kısmında dogal genişleme oluşarak ilk önce kökleşme işine girişmiş olabilir bunu anlamanın yoluda tohumun bir köşesinden elinizle eşeleyip tohumun en alt kısmının genişleyip genişlemediğine bakmak çünkü bu gibi durumlarda tohumun üstü kahverengi ren alıp birde sanki çürümüş gibi gözükerek bizi çimlenme metodunda yanılgıya düşerek tohumumuz çimlenmiyor sanıp çöpe atmamıza tohumumuzun alt kısmındaki hareketlenmeyi farkedememiş olmamız neticesinde çimlenecek tohumu gözden çıkarmamıza neden olmuştur.

12- Avokado tohumunu çimlendirirken mutlaka sabırlı ve önemle bir bilende yardım alın ögrendiğiniz her türlü bilgi siz avokado severi her seferinde yeni bir deneyim ve bilgi birikimine sahip olmanızı hedefliyecektir. Çimlenmeyen tohum yoktur bize düşen görev tohumumuz kokmadıkça sağlığını kaybetmedikçe çimlenmesidir.

Tohumunuz Kahverengileşme durumunda paniklemeyin ve ılık su ile tohumun üstünün kurumamasına engel olun en kötü çare suda çimlendirme metodundan saksıda çimlendirme metoduna geçersiniz size önerim tohumunuzu suda çimlendiriken çimlendirmek için tohumunuzu cay bardagına sabitlemeden önce piyasada satılan yapraksı bitkiler için besin cubukları satın alıp çimlendirmeye başlayacagınız cay bardagının içine besin çubu suya atıp bu besin cubugu içinde olan çay bardagına tohumunuzu kürdanla sabitleyip tohumun çimlenmesinde gelişim sürecinde besin cubugundan iyi besini sudaki mineral çözeltinin tohumun çimlenmesinde iyi bir avokado fidanına sahip sağlıklı sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

13- En önemlisi ister suda ister saksıda vb. çimlendirme metotlarına tohumunuzu dahil etmeden önce bir iki hafta tohumunuzu gasteye sarıp dış kısmını kuruyup tohumun üstünde kalan meyvanın iç özütünün kuruyup çimlenme işleminde suyun yapısını bozmasını ve saksıda çimlenirken tohumun üstünde kalan meyva öz sıvısından tohumun ilk çimlenme işleminde kurtlanmamasını önlemiş olursunuz.

Ophrys 24-11-2006 18:19

Mutlaka deneyin ben 1 ay önce suya daldırdığım Avakado tohumundan dün 2 cm kadar bir kök çıktığını gördüm çok umutlandım harika bişey hemde çok kolay. Sadece 2-3 gün arayla suyunu değiştirdim o kadar.

ilk_yagmur 04-12-2006 17:00

merhaba
 
Bu siteyi avakado hakkında arastırma yaparken buldum ve cok beğendim. Avakado cimlendirme fikri aklıma yatınca da denedim. Simdi benim de bir bitkim var ama resmini bir türlü yükleyemedim :confused: . sizinle paylasmak istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim. Verdiğiniz faydalı bilgiler icin cok tesekkürler.;)

Mine Pakkaner 04-12-2006 20:04

Yeni üyeler için kullanma kılavuzunu okuyun, istediğiniz bilgileri orada bulacaksınız.
Hoşgeldiniz :)

ERHAN_ 07-12-2006 10:35

ya arkadaşlar . uzun bi aradan sonra yeniden geldim. ama bunu üzülerek söylüyorum ki galiba avokadoyu kaybettim yani öldü galiba çünkü yaprakları kurudu.

bahcıvan 07-12-2006 10:39

ehh erkan bak sitemizi boşlarsan böyle olur işte :) Halbuki tamammen kurumadan derdini anlatsaydın belki bir çare bulunurdu. Şaka bir yana üzüldüm. Belkide ölmemiştir.

ERHAN_ 07-12-2006 11:00

o gün marketten 1 şişe bitki besini adlı bir şey aldım. sıvı haldeydi . üzerindede 1 kapak ölçeğe 1 litre su katılır . yazıyordu. ve onu 15 günde bir tekrarlayınız yazıyordu benim kardeşimse( 4 yaşında ) sen al hepsini toprağa dök . önce 1 hafta bişiy olmadı. sonra kupkuru oldu . ama nafileee düzelmiyor. bende gittim marketten avokado aldım şimdi çimlenmesini bekliyorum(çekirdeğinin)...

ERHAN_ 07-12-2006 11:02

ha bu arada arkadaşlar; sinekkapan bitkisi tohumu almak isteyenler bana başvurabilirler_!

malina 07-12-2006 12:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcıvan
ehh erkan bak sitemizi boşlarsan böyle olur işte :) Halbuki tamammen kurumadan derdini anlatsaydın belki bir çare bulunurdu. Şaka bir yana üzüldüm. Belkide ölmemiştir.

Erkan siteyi boşlamadı, biraz cezalıydı:) Umarım artık sorunsuz devam edecek... Bakacağız :)

bahcıvan 07-12-2006 13:47

o zaman erhan'a hoşgeldin diyelim ve artık hep sitemizde olmasını diliyelim :)

ERHAN_ 07-12-2006 16:16

adım erkan değil ya ERHAN tamammı?

malina 07-12-2006 20:22

tamammı değil, tamam mı

tamam mı? :)

bahcıvan 07-12-2006 21:36

Bu kadar sinirlenecek ne var erhan anlamadımki. Demekki sen benim yerimde olsan cafeye gelen bütün müşterileri döversin. 3 yıldır aynı yerdeyim hala adımı doğru söyleyen azdır :)peria abla, perihan abla, periyan abla, feraye abla, feroş abla :) adım feriha

Not adını düzelttim. Bide erhan ağaçları sevdiğin kadar adını yanlış yazsalarda insanlarıda sev olurmu güzel kardeşim :)

Skala 09-12-2006 00:06

Avokado Çimlendi Yaprakları Buruşuk Nedenleri :
 
Avokadomuzu hangi teknikle yetiştirmek için tohumu çimlendirirsek bazen karşımıza filzlendirdiğimiz tohumdan çıkan belirgin sürgünler ve sürgünlerin akabinde yapraklar büzüşük olabilir bunun nedeni tohumun çimlenme esnasında tohumun karakteristik yapısından kaynaklanır.

Yani tohum çimlendi ama yapraklar buruşuk tohum bu özelliği anaç agaç genlerinden almaktadır.

Sonuçta tohumdan elde ettiğimiz Avokado fidanımız Aşılanıp yabani tür olmaktan ve daha iyi verim almamız gözlenecektir. İster buruşuk yapraklı ister yapraklarda şekilsiz olsun. İyi bir Anaç Avokadodan alınan Aşı çeliğiyle bu sorun çözülür. Herkese kolay gelsin.

Skala 09-12-2006 00:26

Avokado Tohumunu Saksıda Yetiştirmeye Başlayanlara Bilği :
 
Avokado tohumunun üstünü soydunuz saksıya dikerken derin dikmeyin biraz saksının üzerinde tohumun üst etli kısmı gözüksün.

Birde bazı saksıda çimlendirme uygulamalarında ilk önce Avokado tohumunu kök sistemi gelişme gösterebilir. filizlenme bir süre sonra gerçekleşir sizi bu etken yanıltıp çimlenmiyor sanıp tohumu saksıdan sökerseniz.

Yapmanız gereken tohumun kenarından parmagınızla dikkatlice biraz eşeleyip tohumun alt kısmında yarık genişleme yani tohumun alt kısmında enine acılma varmı kontrol edin kök sisteminin gelişiminin başladıgını tespit ederseniz parmagınızla eşelediğiniz kısmı örtüp rutin sulama bakım gibi gerekli işlemleri uygulayıp tohumun üstünden filizlenmesini bekleyin.

Skala 09-12-2006 00:36

Avokado Tohumunuz Çimlendi Biraz Fidan Vaziyetine Geldi Gövdesine Destek :
 
Bu konu önemlidir dostlar çünkü agaç yaşken eğilir demişler gövdeye destekleyeceginiz su kamışı tahta cıta gibi materyaller fidanınızın egilmesini kökünden desteginin azalmasını ve en önemlisi gövdeyi her türlü rüzgar ve estetik olsun bazı çevresel zararlardan korur.

Ama asla gövdeye pürüzlü demir cubuk desteklemeyin.

Yaşadıgım yerde bir dostumun limon fidanına inşaat demiri destekleyip fidanın gövdesinin aşınmasına sonunda kuruması ne kadar yanlış uygulamlar sonucu elimizdeki fidanı kendimizin bilmeden zarar vermemiz üzücü.
Avokadonuza iyi bakmanız dileklerimle.

Skala 09-12-2006 00:47

Avokadomuzun İnsanlar Kadar Güneşe İhtiyacı Var :
 
Şimdi dostlar size bir deney sunacagım. Uygulama sonucu Avokadonuz zarar görmeyecek hatırlatayım.

Güneşli günler yaşıyorsunuz Avokadonuzu balkona çıkardınız ve Avokado fidanınızın saksısını yere güneşin aksi yönüne doğru güzelce yatırdınız Avokadonuzun nasıl tarlalarda Ayçiçeklerinin çekirdek tablalarının güneş yönüne yöneldiği gibi yöneldiğini göreceksiniz.

Avokadonuzda yer de güneşe ters istikamette yatık saksılı durmasına ragmen güneş yönüne yaprak ve gövdesini güneş isitkametine yöneldiğini göreceksiniz.

Hhatice 16-12-2006 13:22

merhaba ben yeni üye Hhatice iki gün önce avakado aldım nasıl değerlendireyim diye nette gezerken tesadüf siteyi keşfettim aslında avakadoyu alma sebebim çekirdeğini ekmekti çünkü daha öncede pek çok meyva ağacım oldu bu şekilde ekerek sonra sitede çimlendirme tekniğini okuyunca çok sevindim çünkü ben doğrudan ekecektim aynı anlattığınız gibi suya koydum sıkıntılı bekleme günleri başladı siteyi çok sevdim sizlere tekrar merhaba diyorum sevgiler

Todor 16-12-2006 16:24

Sayın Hhatice;
Kendinizi Yeni gelen arkadaşlar, kendinizi tanıtın... başlığında tanıtır mısınız. Bu şekilde sizi sadece avakado başlığına gelenler değil, herkes tanır.:)
Ayrıca Üyeler için Kullanım Kılavuzu sayfasını okursanız forumu daha kolay kullanabilirsiniz. Özellikle Forumda, Türkçe'nin doğru kullanımı hakkında başlığını okumanızı öneririm.

Hoş geldiniz :)

Ophrys 16-12-2006 17:39

Merhabalar Avakado çimlendirecek olan arkadaşlara tavsiye. Tohumu kürdanlarla zedelemeyin ben önce kürdanla yaraladım sonra birkaç sayfa önce okuduğum bir arkadaşımızın tarifine göre kola şişesini üst kısmından kestim onun içinde suyunu aradabir değiştirerek çimlendirdim şu anla lastikle sarılmış ,çimlenmiş, köklenmiş bir hafta sonra ekmeyi planladığım bir tohumum var. Onu büyüdüğünü görmek çok keyifli. Zaten çok çabuk büyüyor. Bendeki tohum doğrudan güneş görmedi. Klimalı bir odada büyüttüm. Sıcağı seviyor. ilglenen arkadaşların bilgisine.

ahmet10 19-12-2006 08:51

Malesef ben kürdanla bardak yötemini kullandım.Tohumun birinde Mine hanımın daha önce yazdığı aspirini suda eritip tohumu 12 saat beklettim.İnşaallah doğru uygulamışımdır aralarında bir gün var. Deneyip görelim. Ama ben olgun avakadoların çekirdeğini kullandığım için belki çimlenme olmayabilir.

Ophrys 19-12-2006 15:33

Benim Avakado Yakinda Toprakla Buluşacak. Bende Ilk Başta Kürdanla Yaptim Kök Uzayinca Pet şişeye Geçirdim. Bir Daha Yapacak Olursam Direkt Pet şişeyle Yaparim.

Ophrys 19-12-2006 15:34

Size Başarilar Umarim çimlenir. Harika Birşey.

Ophrys 28-12-2006 16:27

Avakado konusunda deneyimli olan arkadaşlar benim avakado bitkimin boyu epey uzadı ne zaman ekmek doğru olur?

Hhatice 29-12-2006 13:29

Sevgili Ada Bayrakoğlu sizin avakadonuz ne kadar zamanda köklendi.?Ben suya koyalı 15 gün oldu ,öyle duruyor. Bozulmada yok çimlenmede

Ophrys 29-12-2006 15:04

Bir aydan uzun 40-45 günde evde sıcak bir yerde duruyor. Klimalı odada ve alt komşum sayesinde ısınan baca duvarının önünde duruyor. Yakında fotoğraflarını eklerim. Vazgeçmeyin sakın benim 2. denememde çimlenme oldu.Suyunu arada bir mutlaka değiştirin. Başarılar

lokmanbahçe 29-12-2006 23:03

Arkadaşlar ben yeniyim sohbetleri okuyunca tam üzerinde olduğum bir konu olduğu için ilgimi çekti. bende pepino, papaya, maruçya, guava, feiko, çay ve de kivi tohumları var ve çimlendirmeye çalılıyorum. harika bir iş ama ben de acemiyim. bu konuyu genişletip görüş ve bilgileri paylaşabiliriz. benim özellikle tropik ve de yenebilen :))) bitkilere ilgim var olayı geliştirelim...

Mine Pakkaner 29-12-2006 23:12

Sayın Lokmanbahçe hoşgeldiniz. Öncelikle Yeni üyeler lütfen önce buraya göz atın
başlığınıza uğramanızı rica ederiz.

Paylaşımınız bol olsun.

lokmanbahçe 30-12-2006 00:04

mango ve kivinin çimlendirilmesi konusunda bilgi almak istiyorum

Ophrys 30-12-2006 13:34

Ben Avkado fidanımı toprakla bu sabah buluşturdum.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025